Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Niek Klaassen (Mierlo Hout)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Alle uitslagen Districtsbeker + geplaatste ploegen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Doe mee met de Tank en Win actie FC Eindhoven

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Radio JND Oktoberbest
bannersanidump(slider)2.jpg
Sportspreekt
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

9 april 2018 | - Column 

Winter voorbij, UNA klautert uit wak


Deel dit bericht:


Royale 4-0 winst tegen de Meern.

(door Thieu Vlemmix)Vroeger wilde men in de Zeelster Sint Willibrorduskerk nog wel eens een extra gebedsstonde inlassen als het UNA niet goed ging. Was dat een tijdje terug nog een overweging, nu is daar geen reden meer toe want UNA heeft het winnende pad weer ingeslagen.


Een makkie, zo kun je het zonovergoten thuisduel van afgelopen zondag (UNA versus De Meern) kunnen omschrijven. Zonder geweldig spel heeft UNA op het afgetrapte kunstgrasveld toch steeds de bovenhand en houdt de score nog bescheiden.

De laatste weken komt UNA langzaamaan weer in een beter ritme.
Hoewel het uiteindelijk toch nog slecht afliep, zijn er bijvoorbeeld in de eerste helft van de wedstrijd tegen Blauw Geel op 18 maart jl. al wat tekenen van herstel te bespeuren. Bij Be Quick in Groningen is er de week erna een behoorlijke 0-3 zege. En in Limburg tegen EVV speelt UNA niet slecht, maar heeft weinig geluk; in de eerste competitiehelft was het vaak andersom. De thuiswedstrijd op Paasmaandag tegen ADO '20 kent vervolgens twee gezichten. Een povere eerste helft, maar een euforische laatste half uur, als er na de 0-2 achterstand geen remming meer is. UNA kan het nog, zo blijkt. De ommekeer van 0-2 naar 4-2 – met de luidkeelse bemoeienis van 'de Luifel' - is een spectaculaire, en houdt hoe dan ook een belofte in. Welke belofte? Om het wat bescheiden uit te drukken: de belofte dat het nogal onzekere spel van de afgelopen maanden definitief naar de achtergrond verdwijnt en dat UNA gewoon weer volop voor winnen gaat.
Een paar opvallende ontwikkelingen. Terwijl vader Tiny van Boekel (oud Technisch Manager) de kleinkinderen regelmatig met de fietskar rondrijdt, trekt zoon Rob de laatste tijd bij UNA de kar. Aan het begin van het seizoen lijkt de aanvallende middenvelder buiten de basis te vallen. Maar daar heeft hij korte metten mee gemaakt; de oud-prof neemt zijn ploeg intussen al wekenlang op sleeptouw.
...Rob van Boekel (links) neemt ploeg op sleeptouw....(foto FeBi).

Dat is ook tegen de Meern weer het geval. Het levert hem dit keer de titel 'man of the match' op. Voor Tom Scheepers (20) daarentegen, is de carrière nog maar nauwelijks begonnen. Moest hij een paar weken terug nog wat wennen (Be Quick),
...Tom Scheepers uitblinker tegen de Meern...

daarna is de vervanger van de geblesseerde Sander van Weert steeds overtuigender geworden en speelt tegen de Meern als rechter vleugelverdediger een dijk van een partij; samen met Rob van Boekel is Tom de grote uitblinker. Daar staan ook wat tegenvallers tegenover. Normaliter mag je van onze 'vedettes' Nick Tielemans en Brian Boogers verwachten dat ze de ploeg regelmatig op sleeptouw nemen. Maar beide halen al enige tijd hun niveau niet. Het kan nog, het seizoen is nog niet af.

Mooi slot?

Het programma voor de komende tijd - drie keer is het 'uit' te doen en viermaal krijgt de eigen Zeelster Luifel de gelegenheid om uit zijn dak gaan – lijkt gunstig voor een mooi slot. We hoeven ons nergens meer voor in te houden en deze ploeg heeft genoeg kwaliteit. Maar al gaat het een keer fout, dan hebben we in Petar Stoskovic nog altijd onze guardian angel. Dat is al meerdere malen gebleken. Dus UNA, vurruit mi de geit!


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png