Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Het seizoen 2017-2018 zit er op!

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Glasverbo Glasverbo Glasverbo Glasverbo

9 april 2018 | 1e klasse D

De Valk - Chevremont: 2-1


Deel dit bericht:


TEAMPRESTATIE DOET DE VALK STIJGEN NAAR DE ''VEILIGE'' TIENDE PLAATS NA WINST OP CHEVREMONT 

Dolle vreugde aan de kant bij De Valk na de onverwachte overwinning op Chevremont. Door deze drie behaalde punten stijgt de ploeg van Ruud van der Rijt en Jurgen Hendriks voor het eerst dit seizoen naar een veilige plaats op de ranglijst. De Valk klimt over Venlosche Boys en SV Venray naar de tiende plaats en gaat De Valk nu aan een reeks van vier uitwedstrijden beginnen.

Aan het begin van de wedstrijd zag het er nog niet zo rooskleurig uit voor De Valk, de bezoekers uit Kerkrade startten sterk en zag dat al binnen tien minuten beloond worden met een treffer. Rodney Klinkenberg kwam goed door over de linkerkant en gaf met een lage voorzet Tim Blattler een niet te missen kans en schoot Chevremont op 0-1. In het eerste kwartier had De Valk niets in te brengen en werd pas in de zeventiende minuut voor de eerste keer dreigend toen Danny van den Eijnden knap zijn lichaam gebruikte en bijna de vrijstaande Tecer Tufan in stelling kon brengen, maar de pass werd onderschept door Sven Meijers. Twee minuten later kreeg De Valk een uitgelezen mogelijkheid om weer naast Chevremont te komen toen na een actie van Tecer Tufan verdediger Mickey Knarren hands maakte en scheidsrechter Verstappen niets anders kon doen dan naar de strafschopstip te wijzen. De strafschop werd feilloos binnen geschoten door Luuk Broers 1-1. Luuk Broers was niet veel later weer bijna doeltreffend toen een voorzet van Luca Streppel bijna door de vleugelaanvaller binnen gekopt kon worden. Verdediger Marvin de Mey wist namens de bezoekers met een lange pass van achteruit Daniel Meijer te bereiken die zijn inzet een meter over het doel van De Valk zag gaan. Na bijna een half uur was een vrije trap van Brian Vermeer bijna doeltreffend, maar de inzet ging rakelings over de lat heen en gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in.

Aan het begin van de tweede helft was het De Valk die als eerste gevaarlijk werd. Tecer Tufan speelde zich knap vrij en zag zijn schot gekeerd worden door doelman Shaughn Prickarts en in de rebound was het Luuk Broers die zijn schot via verdediger Casper Robijns net naast het doel zag verdwijnen. Chevremont bleef ook aanvallend van zich doen spreken en was een actie van Daniel Meijer bijna doeltreffend maar spits Rodney Klinkenberg wist de mogelijkheid niet tot doelpunt te promoveren. Na een uur spelen was het Brian Vermeer die zich aan de rand van het strafschopgebied vrijspeelde en met een venijnig schot bijna De Valk op voorsprong schoot. Het spel golfde op en neer en uit een hoekschop waar De Valk doelman Kevin Miguel en niet goed uit zag wist Daniel Meijer op miraculeuze wijze de bal over het doel te krijgen. Maar de Valkenswaardse doelman liet zich niet van de wijs brengen en wist op fraaie wijze een schot van Tim Blattler uit de hoek te tikken en daarmee De Valk voor een hernieuwde achterstand te behoeden. Met nog twintig minuten te spelen was een voorzet van Tim Bombeeck de inleiding voor een kans waarbij Luuk Broers de bal uit de lucht pakte en doelman Shaughn Prickarts met moeite de inzet wist te pareren. Een minuut later wist Chevremont bijna het doel te vinden toen Daniel Meijer vrij voor het doel werd gezet, maar wist doelman Kevin Miguel de inzet met zijn benen te blokkeren. Op het moment dat het laatste kwartier in ging was De Valk bijna op voorsprong gekomen toen een actie van Danny van den Eijnden door zowel invaller Jean-Marc Clare als Tecer Tufan op een meter van het doel niet over de doellijn wisten te krijgen. Een doelpunt hing in de lucht in de slotfase en het was De Valk dat de gelukkige was toen Tecer Tufan zijn directe tegenstander Bastin Spel te slim af was en vrij richting het doel af kon gaan en nadat de uitgekomen doelman Shaughn Prickarts omspeelt te hebben kon de aanvaller de bal eenvoudig in het verlaten doel schieten en De Valk op 2-1 bracht. Chevremont ging alles of niets spelen en was het voor De Valk alles aan gelegen om deze voorsprong over de eindstrijd te trekken. De bezoekers zochten met man en macht naar de gelijkmaker, maar De Valk hield knap stand en boekte een onverwachte maar uiterst belangrijke thuisoverwinning.

Door deze driepunter stijgt De Valk naar de tiende plaats en mag het volgende week zondag in de uitwedstrijd tegen Sportclub Susteren proberen nog verder weg te komen van de degradatiezone en het goede gevoel van de wedstrijd tegen Chevremont van te houden.

Scoreverloop De Valk – Chevremont 2-1(1-1)
09. 0-1 Tim Blattler
19. 1-1 Luuk Broers (P)
80. 2-1 Tecer Tufan

DE VALK
Kevin Miguel; Bas Gulpers(63. Dion Vermeulen), Antwan Rijkers, Luuk Jansen; Luuk Broers, Michiel van den Besselaar, Brian Vermeer(90. Jeremie Vuvu), Tim Bombeeck; Luca Streppel(46. Jean-Marc Clare), Danny van den Eijnden, Tecer Tufan

CHEVREMONT
Shaughn Prickarts; Mickey Knarren, Casper Robijns(76. Bastin Spel), Sven Meijers, Daniel Meijer; Brian Jacobs, Marvin de Mey, Kevin Senden, Amin el Hafi(66. Raymond Frijns), Rodney Klinkenberg, Tim Blattler


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg