Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

8 april 2018 | Nieuws

SBC deelt ferme tik uit aan teleurstellend EMK


Deel dit bericht:


SBC heeft in eigen huis een forse dreun uitgedeeld aan EMK. De Nuenense club liep op bezoek in Son tegen een 7-2 nederlaag aan.


Een 7-2 is een gevoelige nederlaag en helemaal wanneer het gaat om een confrontatie tussen de nummer twee (SBC) en drie (EMK)van de Vierde klasse G. Tom Vroomen, coach van EMK, had dan ook na afloop geen goed woord over voor de beschamende prestatie van zijn ploeg. "De groep vindt zichzelf heel goed. Maar daar was vandaag niets van terug te zien. Op een bepaald moment gaan ze elkaar verwijten maken en dat helpt ons dan helemaal niet verder in de wedstrijd. Er ontbraken wel een aantal jongens bij ons maar dat mag nooit een excuus zijn."

Veel sterker SBC
Van meet af aan zat het er al niet in voor EMK. De ploeg van Vroomen kon geen vuist maken tegen een sterk spelend SBC. De Sonse club, waar Frank Weijers de scepter zwaait, liet de bal goed rond gaan en probeerde zo tot kansen te komen. De eerste kans werd ook gelijk verzilverd door SBC. In de 22ste minuut was het Cas Kuipers die, op aangeven van Joost van Heck, beheerst de bal achter EMK-doelman Edwin Cuppen wist te plaatsen. Luttele minuten later was het aanvoerder Dirk van Eck die de voorsprong van zijn club verdubbelde door zijn voet tegen de bal uit een hoekschop te zetten.
Helemaal zonder hoop ging EMK niet rusten. De schade was beperkt gebleven in het eerste bedrijf en Johan Janssen zorgde voor de aansluitingstreffer. Janssen schoot van buiten het zestienmetergebied uit een moeilijke hoek bijzonder knap raak. "Je houdt toch hoop door de ruststand. Dat heb ik de jongens in de rust ook meegegeven. Maar door persoonlijke fouten vervloog die hoop na rust al vrij snel", deelde Vroomen na afloop mee.
SBC loopt eenvoudig uit
Tien minuten na de onderbreking was de wedstrijd zo goed als beslist. Cas Kuipers was tot twee keer toe de gevierde man. EMK kreeg het voetballend niet op de rit en besloot uit een ander vaatje te tappen dat zowaar nog succesvol leek te zijn. Op wilskracht kwam de ploeg van Vroomen op 4-2 door een doelpunt van Rick van den Bogaard. SBC bleef sterker maar ondervond wel meer weerstand van de bezoekers uit Nuenen. EMK probeerde in de slotfase nog een stunt te forceren de aanval te zoeken. Maar waar dit offensief zijn Waterloo vond, was het SBC dat op de counter verder uitliep. Twee keer vond Joost van Heck in de slotfase het doel en ook aanvoerder Van Eck deed zijn duit in het zakje door de 7-2 op het scorebord te laten noteren.
Van Eck was na afloop erg tevreden met de prestaties van zijn teamgenoten. "EMK had niets in te brengen. We begonnen goed en we hadden misschien nog wel meer uit moeten lopen in de eerste helft. Na de 4-1 sloop er wat gemakzucht in de ploeg waardoor EMK weer wat meer weerstand kon bieden. Maar we hebben terecht gewonnen." Door de overwinning blijf SBC in het spoor van Wodan. Echter is EMK nog niet definitief uit het veld geslagen voor de strijd om het kampioenschap. "Aanstaande donderdag hebben wij een inhaalwedstrijd tegen Stiphout Vooruit. Het zal dan wel beter moeten dan vandaag. Maar ik denk dat als wij alle zeven wedstrijden die gaan komen winnen, dat we dan alsnog kampioen zijn. Ik zie de rest namelijk ook niet alles winnen", spreekt Vroomen ondanks een teleurstellende middag toch de hoop uit op een mooi einde van het seizoen.
Opstellingen

SBC: 1. Dennis den Hollander, 2. Roel van der Eerden (11. Laszlo Vonk), 3. Marijn Koeter, 4. Fitim Maloku, 7. Sander van Kersbergen (6. Stef van der Eerden), 8. Joep van de Heijden, 9 Cas Kuipers (12. Niek van Eerd), 10. Joost van Heck, 14. Dirk van Eck, 15. Marc van de Zanden, 16. Mark Vogels

EMK: 5. Edwin Sleegers, 6. Christian Messerschmidt, 7. Ronnie Jansen, 8. Rob Verbruggen (3. Bart Hermens), 10. Rick van den Boogaard, 11. Rik Slaats, 12. Ruud Boerema (2. Geert Jan Kemperman), 13. Edwin Cuppen, 15. Robert van de Ven (4. Sem van den Dungen), 16. Johan Janssen, 17. Hein van den Bosch

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws

SBC deelt ferme tik uit aan teleurstellend EMK
(Door Gerard Verhagen)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png