logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Riethoven neemt voorschot op aanstaande kampioenschap

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Mitchel Kluijtmans (Nw Woensel) naar Valkenswaard

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

5 april 2018 | - Wedstrijd van de week 

Promotie doelstelling Woenselse Boys en Marco van den Braken


Deel dit bericht:


Woenselse Boys-Tivoli is gekozen tot 'Wedstrijd van de Week'. Hieronder een interview met Marco van den Braken, trainer van Woenselse Boys.

 

Hij begint aan zijn laatste tien wedstrijden bij Woenselse Boys. Of er moet nog een nacompetitie achteraan komen. Marco van den Braken, voor het tweede jaar trainer bij de Eindhovense club, presteert dit seizoen uitstekend in de vierde klasse F. Toch verkast hij naar VV Acht. "Ik kies meestal met mijn gevoel en was toe aan iets anders. De insteek was, met het trainersdiploma UEFA-A op zak, nog een keer op een hoger niveau te werken."

Het werd vierdeklasser VV Acht. Dit vraagt dus om een verklaring. Van den Braken is er heel open over. "Vanwege privéomstandigheden – jonge kinderen – en drukke werkzaamheden heb ik vooral vijfde-, vierde- en derdeklassers getraind. En dan zijn teams in een hogere klasse blijkbaar niet of minder geïnteresseerd. Ik had best bij Gemert willen werken, maar ik ben niet eens uitgenodigd voor een gesprek. En de dag nadat ik mijn woord aan Acht had gegeven, informeerde de voorzitter van EFC. Of ik nog 'vrij' was. Nee dus. Ergens wel jammer, want ik denk dat EFC en ik best bij elkaar hadden gepast, maar ik ga vanaf het nieuwe seizoen met honderd procent inzet aan de slag bij Acht."

Het tekent Van den Braken. Soms wel een branieschopper, maar wel een man van zijn woord. "Vorig seizoen bij Woenselse Boys was zwaar. Pas in de nacompetitie wisten we ons te handhaven. Overigens een prima prestatie, want we waren door veel mensen al afgeschreven. Dit seizoen hebben we kwalitatief en kwantitatief een impuls gekregen en dit betaalt zich nu uit. Al moet ik er meteen bij zeggen dat we nog niet constant genoeg zijn. Dit geldt trouwens ook voor clubs als Tivoli, De Raven, Vessem en Hoogeloon. Ze laten allemaal punten liggen, zodat de vraag wie er uiteindelijk kampioen wordt, nog lang niet kan worden beantwoord."

Charme
Tivoli is koploper, met 34 punten uit 16 wedstrijden. Woenselse Boys volgt, met 31 uit 16. Daaronder staan Vessem (17-31), Hoogeloon (16-29) en De Raven (16-27). Bij winst zondag nestelt de ploeg van Van den Braken zich dus weer naast Tivoli. "We willen natuurlijk graag winnen, maar als dit onverhoopt niet gebeurt, is er nog geen man over boord. Er volgen hierna nog negen duels, dus alles is nog mogelijk. De laatste weken gaat het wat moeizaam bij ons. Of het vormverlies is? Geen idee. We zijn op dit moment wat minder. Die wisselvalligheid heeft ons al eerder opgebroken. Anders verlies je niet van DOSL en Bergeijk en speel je gelijk tegen Steensel."

Tegelijkertijd noemt Van den Braken dit ook de charme van deze klasse. "Vooraf werden we, samen met Tivoli, genoemd als favoriet voor het kampioenschap. Maar je ziet nu dat veel meer ploegen aan elkaar zijn gewaagd. En dat winst of verlies van veel meer zaken afhangt dan alleen kwaliteit. Tegen DOSL missen we bij 2-2 een strafschop en vervolgens loopt DOSL uit naar 4-2. Schieten we die pingel wel binnen, wordt het een héél andere wedstrijd. We willen graag kampioen worden en samen met het tweede elftal promoveren. Dan moeten dit soort 'slordigheden' er wel uit..."

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Promotie doelstelling Woenselse Boys en Marco van den Braken
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png