logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Riethoven neemt voorschot op aanstaande kampioenschap

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Mitchel Kluijtmans (Nw Woensel) naar Valkenswaard

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

21 maart 2018 | - Wedstrijd van de week 

Wilhelmina Boys: ambitieus, maar realistisch


Deel dit bericht:


Wilhelmina Boys-Beerse Boys is gekozen als 'Wedstrijd van de Week'. Hieronder een interview met Ronny Everaerts, trainer van Wilhelmina Boys


Hij heeft het prima naar zijn zin bij Wilhelmina Boys. Een gezellige club, met een goede organisatie en prima faciliteiten, en een fijne technische staf en spelersgroep. Tegelijkertijd is trainer Ronny Everaerts realistisch genoeg om te beseffen dat hij met de Bestse formatie in een penibele situatie verkeert. Wilhelmina Boys heeft het als debutant in de tweede klasse niet gemakkelijk en strijdt om handhaving.

"We zijn nogal wat doelpunten kwijtgeraakt, zo eerlijk moet je zijn. Bovendien hebben we ook ervaring ingeleverd, evenals verdedigende kracht. Vier basisspelers vervangen blijkt toch moeilijker dan verwacht. Zeker als je ook nog eens op een hoger niveau gaat spelen. De tweede klasse was voor ons allemaal nieuw. Het heeft gewoon veel energie en tijd gekost voordat we met ons jonge team enigszins gewend waren. De laatste vijf wedstrijden hebben we echter nog slechts één keer verloren. En dat was nog onverdiend ook, tegen koploper Someren."

Het kwam voor Everaerts én Wilhelmina Boys overigens niet als een verrassing dat het een moeilijk seizoen zou worden. "De nummer laatst (nu SV Blerick, red.) degradeert rechtstreeks; de nummers 12 en 13 (nu NWC en Wilhelmina Boys, red.) moeten zich via de nacompetitie zien te handhaven. De stand is overigens nogal vertekend, want waar wij 'al' zestien wedstrijden hebben gespeeld, moet Blerick nog twee duels in halen en SC Irene (nummer 11, red.) zelfs nog drie. Het is dus zaak dat we nu punten gaan pakken. Te beginnen komende zondag tegen Beerse Boys. Zij staan op de tiende plaats en hebben vijf punten meer dan ons."

Wennen
Everaerts realiseert zich dat het een cliché is, maar Wilhelmina Boys speelt nog tien finales. "De doelstelling is en blijft handhaving. We hebben echter moeten wennen aan het niveau en de tegenstanders in de tweede klasse. Clubs als Marvilde, Someren en EFC spelen al wat langer op dit niveau en dit is toch een voordeel. Vorig seizoen won Wilhelmina Boys veel van haar wedstrijden, omdat het voetballend beter was en ook individueel enkele klasbakken in het team had. De situatie is nu heel anders en we moeten het nu veel meer hebben van strijd. We gaan er dan ook alles aan doen om niet te degraderen."

De fanatieke oefenmeester kijkt niet alleen naar de korte termijn. We moeten gaan bouwen aan de toekomst. Vandaar ook dat ik diverse jeugdspelers naar de selectie heb gehaald. Wilhelmina Boys is een grote vereniging, met diverse goede jeugdelftallen. JO-19 speelt bovenin mee in de hoofdklasse en het tweede elftal doet het uitstekend in de reserve eerste klasse. Het is nu zaak om door te pakken, zodat we volgend seizoen nog meer jonge gasten kunnen inpassen. Het liefst natuurlijk in de tweede klasse, maar als dit onverhoopt niet lukt, is er geen man overboord. We zijn ambitieus, maar ook realistisch."

Beerse Boys
De tegenstander van zondag, Beerse Boys, degradeerde vorig jaar uit de eerste klasse en heeft het ook nu moeilijk. Om te voorkomen dat het binnen twee seizoenen nog verder naar beneden duikelt, is ook de ploeg van trainer Donny de Groot gebaat bij winst. Everaerts: "Uit hadden we het bijzonder lastig, maar wonnen we uiteindelijk met 1-2. Voor die uitslag teken ik zondag! Als we ons nog rechtstreeks willen handhaven, moeten we winnen. Dan slinkt de achterstand op Beerse Boys tot twee punten en is alles weer mogelijk. Een betere stimulans hebben de spelers volgens mij niet nodig!"

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Wilhelmina Boys: ambitieus, maar realistisch
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png