Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Bladella via Braakhuizen naar tweede klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SBC promoveert. ACHT legt het af tegen Schijndel.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Bart van den Hurk (vv ACHT)

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Martien Geeven BV Bandenservice Acht Basemans Schoenen Martien Geeven

11 maart 2018 | 3e klasse D

DVG - Dommelen: 2-1


Deel dit bericht:


Belangrijke overwinning DVG

In de thuiswedstrijd tegen Dommelen werd een belangrijke overwinning over de streep getrokken. Getrokken? Voetballend was het niet altijd even goed maar met een goede inzet en een portie beleving konden er toch 3 punten bijgeschreven worden. Het eindresultaat was hetzelfde als destijds in Dommelen: 2-1.

DVG opende met een eerste kans maar ..... maar zijn kopbal kon door de keeper eenvoudig worden gepakt. Dommelen antwoorde vrijwel meteen met een gevaarlijk schot dat voorlangs ging. In de 11e minuut opende DVG de score. Een diepe bal stuiterde over de laatste verdediger van Dommelen en Bas van Houtum nam de bal meteen op zijn wreef. Hier had de keeper niet op gerekend en de bal verdween met een mooie lobje over hen heen: 1-0. Lang profiteren van deze voorsprong was er niet bij. Een aanval over rechts liep door tot aan de achterlijn van DVG en het schot werd door de verdediging nog aangeraakt en verdween, onder de handen van Sten Traa door, in de korte hoek: 1-1.

Dommelen had voor rust nog een paar riante kansen om op voorsprong te komen. Een voorzet op de volledig vrijstaande aanvaller van Dommelen werd door hem zelf om zeep geholpen omdat hij struikelde over zijn eigen benen. Niet veel later werd er zelfs 3x kort achter elkaar op het Liempdse doel geschoten via keeper, de paal en een schot net over het doel werd ook deze situatie weer geklaard. DVG had nog een kans maar de vrije trap werd door kopsterke Bas van Houtum over het doel gekopt. De ruststand was 1-1 en gezien het spelbeeld en kansen verhouding was dit voor DVG niet onfortuinlijk.
In de tweede helft ging Dommelen op dezelfde voet door en DVG moest meer kansen incasseren dan dat het zelf kon creëren. Het bleef echter 1-1 tot in de 63e minuut. Een toegekende vrije trap, op zo'n 25m van het Dommelse doel, werd door Peter Versantvoort vakkundig om de gemetselde muur gekruld: 2-1. In de uitwedstrijd vielen de doelpunten kort na elkaar en dit gebeurde vandaag ook...bijna. In dezelfde minuut kreeg de spits van Dommelen een diepe bal die door de Liemdpse verdediging niet goed werd beoordeeld en zijn kopbal ging over de verdediging en over de uitgekomen keeper maar belandde keuring op het midden van de paal. DVG moest in het restant van de wedstrijd de voorsprong verdedigen en naarmate de tijd vorderde werden de aanvallen van Dommelen ook krachtelozer maar spannend bleef het tot het eindsignaal. Wilco Voets had nog een riante mogelijkheid om aan die spanning een einde te maken maar hij schoot te gehaast en ook over. De laatste inzet van Dommelen werd onschadelijk gemaakt en toen floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Door deze overwinning en de andere uitslagen komt er weer wat ruimte in de standenlijst en DVG staat hierbij aan de goede kant van de score. Volgende wek speelt DVG de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Nieuw Woensel. Garantie op punten geeft dit niet maar met de juiste instelling zijn die wel mogelijk.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg