Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Bladella via Braakhuizen naar tweede klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SBC promoveert. ACHT legt het af tegen Schijndel.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Bart van den Hurk (vv ACHT)

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Martien Geeven BV Bandenservice Acht Basemans Schoenen Martien Geeven

11 maart 2018 | 3e klasse D

Braakhuizen - SV Valkenswaard: 2-1


Deel dit bericht:


Knappe overwinning voor Braakhuizen

Braakhuizen heeft in de thuiswedstrijd tegen Valkenswaard knap de drie punten in eigen huis gehouden. In een wedstrijd die gekenmerkt werd door veel strijd, veel overtredingen en behoorlijk wat commentaar op scheidsrechter Masman trok Braakhuizen uiteindelijk verdiend aan het langste eind door twee doelpunten van Ralf van Beek.

Fel begin van beide ploegen
Beide ploegen trokken fel van leer en met name Valkenswaard liet vanaf het begin zien dat ze niet naar Geldrop waren gekomen om zomaar punten cadeau te geven. De ploeg uit Valkenswaard, bezig aan een hele goede serie gooide veel fysiek in de strijd en Braakhuizen moest daarin mee wilde het niet overlopen worden. De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot liet zich evenwel ook niet onbetuigd en dus ontspon zich een wedstrijd op het scherpst van de snede. Scheidsrechter Masman had het niet gemakkelijk maar floot over de hele wedstrijd gezien een behoorlijke partij. In de 7e minuut floot hij voor een penalty voor Braakhuizen toen een hard schot van Ralf van Beek met de hand geblokt werd. Ralf van Beek schoot onberispelijk in en zette Braakhuizen op voorsprong.
Kort hierna moest Braakhuizen spits Mike de Meij vanwege een hamstring blessure het veld verlaten, hij werd vervangen door A1 speler Remco van Wetten. Na deze voorsprong voor de roodzwarten ontspon zich een levendige wedstrijd met een behoorlijk tempo en veel overtredingen waarin de beste kansen voor de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot waren.
Valkenswaard speelde nauwelijks kansen uit behoudens een moment in of net buiten de zestien waarin Robin Sweegers een tackle inzette die ook zomaar bestraft had kunnen worden met een penalty. Als gezegd Valkenswaard gooide alles in de strijd moest echter toezien hoe Braakhuizen meer kansen kreeg en daarnaast waren de meeste 2e ballen voor Braakhuizen en dus was de 1-0 ruststand een logische.

Spelbeeld tweede helft in het voordeel van Braakhuizen
Beide ploegen speelden in deze tweede helft om te winnen waarbij Braakhuizen volwassen speelde en steeds een antwoord had op het fysieke spel van Valkenswaard. In de 53e minuut bewees Anthony de Haan maar weer eens zijn waarde voor de roodzwarten toen hij bij een goede individuele actie alleen maar gestopt kon worden middels een overtreding. Daar dit gebeurde in de zestien kon de scheidsrechter niets anders doen dan Braakhuizen wederom een penalty toekennen, opnieuw voltrok Ralf van Beek gedecideerd het vonnis en leek de wedstrijd gespeeld. De wedstrijd bleef op en neer golven en beide ploegen legden veel inzet aan de dag, waarbij opviel dat beide A1 spelers Remco van Wetten en Olivier Engelen(ingevallen voor Ibrahim Sanatci) zich prima van hun taak kweten.
Dat kort voor het eindsignaal Valkenswaard nog tegen scoorde was slechts voor de statistieken van belang en dus boekten de roodzwarten een zeer belangrijk en zeer verdiende overwinning en blijft het meedoen in de top van de 3e klasse D.

Opstelling Braakhuizen:

Robin Sweegers, Tolga Ozkan, Teun de Wit, Ralf van Beek, Bob Scheenloop, Myron Jourdain, Romano ter Linden, Ibrahim Sanatci(69e Olivier Engelen), Mike de Mey(18e Remco van Wetten), Anthony de Haan, Youri van Tilburg

Verdiende nederlaag voor Valkenswaard (verslag Valkenswaard)
Na de algehele afgelasting van vorig weekend moesten de uilen vandaag naar Geldrop om de strijd aan te gaan met Braakhuizen. Beide ploegen hadden een gelijk aantal punten op de ranglijst en wilde men bovenin mee blijven draaien dan zou er gewonnen moeten worden.

Uiteindelijk zou het voor Valkenswaard een zondag worden om snel te vergeten. Het kon met lege handen terug naar huis en had een van hun minste wedstrijd van het seizoen gespeeld.

De uilen begonnen slordig en gespannen aan de wedstrijd en veel 2e ballen gingen naar de thuisploeg. Al in de 5e minuut kwam Braakhuizen dan ook op voorsprong. Een schot van dichtbij kwam in het strafschopgebied ongelukkig tegen de armen van Jasper Jansen en scheidsrechter Masmans legde de bal op de stip. Deze kans liet Ralf van Beek zich niet ontnemen en schoot de bal achter Evert Daams.
Zonder veel echte kansen te creëren begon Valkenswaard wat beter te voetballen maar beide ploegen waren vooral met elkaar bezig. In de 17e minuut kwamen de uilen bijna op gelijke hoogte toen een goede voorzet van Ron Bakermans voor het doel net werd gemist door Erwin Isbouts. Aan de andere kant moest Evert Daams ook nog een enkele keer zijn uiterste best doen om de 2-0 te voorkomen. Kort voor rust had Valkenswaard misschien ook wel een strafschop moeten krijgen maar scheidsrechter Masmans interpreteerde het anders waardoor beide ploegen met 1-0 naar de thee gingen.
In de 2e helft voetbalde Valkenswaard vooral tegen zichzelf. Ook nu wist Braakhuizen weer snel te scoren en schoot Ralf van Beek in de 52e minuut wederom een strafschop tegen het net. De uilen konden geen vuist meer maken en speelde een inspiratieloze 2e helft. Het kwam in blessuretijd nog wel terug tot 2-1 via een doelpunt van Franscois Stokmans maar er was geen tijd meer over voor een spannend slotoffensief.
Valkenswaard ging terecht zonder punten huiswaarts en om nog in de race te blijven voor een prijs zal er komend weekend op het uilennest gewonnen moeten worden van Bladella.

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg