Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

11 maart 2018 | Nieuws

Puntendeling helpt De Raven en Tivoli niet verder


Deel dit bericht:


De Raven heeft in eigen huis verzuimd om de aansluiting met Woenselse Boys te behouden. Het kwam tegen de nummer twee, Tivoli, niet verder dan 1-1.

Het treffen van De Raven en Tivoli in Luyksgestel zal geen hele grote stempel gaan drukken om de strijd om het kampioenschap in de Vierde klasse F. Maar toch hadden beide ploegen graag de drie punten binnen gesleept. De Raven zou namelijk bij winst op Tivoli de Eindhovenaren tot een punt hebben benaderd. Tivoli zou op hun beurt een kandidaat voor de titel voorlopig buitenspel kunnen zetten bij een overwinning. Maar waar de twee teams niet verder kwamen dan een gelijkspel, profiteert Woenselse Boys optimaal door thuis met 7-1 De Weebosch de baas te zijn.
Hans Bonnema, coach van Tivoli, wilde op bezoek bij De Raven vooral geen schade oplopen. "Het resultaat stond vandaag bij ons centraal. Wij wilden hier vooral niet verliezen. We willen toch mee blijven strijden om het kampioenschap en dan wil je in ieder geval niet verliezen." Toch leek zijn ploeg in de eerste helft niet helemaal van dat gegeven doordrongen. Tivoli, weliswaar sterker in de openingsfase, mocht zijn handjes dichtknijpen dat het ging rusten met een gelijke stand op het scorebord.

Kansenregen De Raven
Na het sterke begin was het De Raven dat voor het eerst voor het doel van Evert Hameeteman opdook en direct toesloeg. Stephan Frenken zette sterk door en speelde bal vervolgens naar Gijs Wuijts. De bal kwam niet helemaal voor de voeten van Wuijts, maar toch lukte het hem om op briljante wijze de bal in het doel van Tivoli te krijgen. Achter het standbeen langs verschalkte hij Hameeteman, die de bal ook nog tussen zijn benen door over de lijn zag gaan. "Ik zag de bal komen en het was eigenlijk maar de enigste optie die ik had", licht de doelpuntenmaker na afloop toe. Wuijts liet even later Tivoli schrikken toen hij de bal op de lat schoot van buiten het zestienmetergebied.

De grootste kans om de score te verdubbelen kreeg John van Herk. De aanvaller van De Raven wist zich te ontworstelen van de defensieve krachten van Tivoli. Maar op het moment dat Van Herk een op een kwam met Hameeteman, gleed de spits weg waardoor hij zijn bal ruim over zag gaan. Waar De Raven dus flinke kansen onbenut liet, dook aan de andere kant plotseling Joey Klaassen op. Met een schot in de korte hoek was hij De Raven doelman Melvin Rombouts te slim af.

Status quo
Tivoli besefte dat het niet zoveel kansen moest weggeven zoals in de eerste helft het geval was. Bonnema's ploeg stond defensiever na rust een stuk zekerder dan in het eerste bedrijf. Dit had tot gevolg dat De Raven, dat veelvuldig aan de bal was, niet wist wat het moest doen. Aanvallend kon de ploeg van Jan Willem van Doesburg geen vuist maken, iets wat ook Gijs Wuijts zo ervaarde. "Het werd rommeliger van onze kant. We kwamen er niet echt meer doorheen. Ik denk dat een gelijkspel wel de verhoudingen juist weergeeft vandaag."
Tivoli kwam nog tot een aantal aardige mogelijkheden. Zo had Melvin Rombouts veel moeite met een schot van Tivoli-aanvoerder Mike van Dijk. Hij kon zijn handschoenen niet goed achter de bal krijgen en kreeg hulp van de lat om een achterstand voor De Raven te voorkomen. En ook Leroy Renders probeerde regelmatig iets te forceren, maar ook zonder fortuin. Bonnema zag zijn ploeg dan ook gelijkspelen, maar is zeker nog hoopvol op een goed einde van dit seizoen. "We hebben een brede selectie die schorsingen en blessure kan opvangen. In deze klasse ligt het ook nog echt dichtbij elkaar. Het is dan ook lastig om te zeggen wie er echt met de titel aan de haal zal gaan, maar ik denk wel dat wij zeker een van de kanshebbers zijn."

Opstellingen

De Raven: 1. Melvin Rombouts, 2. Rob van Schijndel, 3. Rens Willems, 4. Stephan Frenken, 5. Roy Lommers, 8. Stijn Clemens, 9. John van Herk (14. Stef Wuijts), 10. Gijs Wuijts, 17. Niels Peeters, 18. Ludo Verhoeven, 19. Cris van Leeuwen (12. Paul Tils)

 1. Evert Hameeteman, 3. Gijs Bonnema (5. Rene Lathouwers), 7. Joey Klaassen, 8. Bjorn Bertrams (6. Bas Leatomu), 10. Ralf Walravens, 14. Marcel van de Kamp (9. Leroy Renders), 16. Joey van Hoof, 17. Mike van Dijk, 18. Bart Bonnema, 20. Luuc Bonnema, 21. Krijn Feskens


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

11 maart 2018 om 19:45

Brentalm zegt:

Als Gijs Bonnema niet was gewisseld dan had Tivoli Zeker gewonnen.


Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws

Puntendeling helpt De Raven en Tivoli niet verder
(Door Gerard Verhagen)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png