logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Riethoven neemt voorschot op aanstaande kampioenschap

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Mitchel Kluijtmans (Nw Woensel) naar Valkenswaard

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

11 maart 2018 | - Wedstrijd van de week 

EFC maakt competitie weer spannend


Deel dit bericht:


EFC wint van koploper Someren en brengt de spanning terug in de 2e klasse F.

"Een verdiende overwinning. Gewoonweg omdat wij de meeste kansen hebben gehad en tot het einde toe zijn blijven vechten voor een goed resultaat. Anders dan normaal lieten we de tegenstander nu wat meer komen en zijn we wat soberder gaan spelen. Ons aanvallende spel kostte ons de laatste weken toch wat te veel tegendoelpunten. Nu hebben we nagenoeg niets weggegeven en kregen zelf voor de rust al twee enorme kansen."

Trainer Ronald Tielemans van EFC was na de topper tegen Someren een tevreden man. Zijn ploeg won met 2-0 van de koploper en zorgde er eigenhandig voor dat de spanning in de tweede klasse F weer is teruggekeerd. Het van EFC was niet goed, maar de onverzettelijkheid en inzet vergoedden veel. Exponent van deze 'winst op karakter' was verdediger Teun van Borrenbergen. De centrale verdediger, die deze wedstrijd 'noodgedwongen' als rechtsback fungeerde, ging vooraan in de strijd, verloor nauwelijks een duel en was ook de maker van de 1-0. Hij schoot in de 63ste minuut een strafschop onberispelijk binnen.
De jeugdige scheidsrechter Koster, die uitstekend floot, zag een duidelijke overtreding op Max van Limpt en legde de bal op de stip. De woede van de Someren-spelers richtte zich opvallend genoeg niet zozeer op de leidsman, maar op hun eigen grensrechters. Die had in hun ogen moeten vlaggen voor buitenspel, maar liet dit achterwege. Toen de gemoederen bedaard waren, knalde Van Borrenbergen de bal voorbij de kansloze doelman Maarten van Werts. "Rob Verstappen had in de heenwedstrijd een strafschop gemist en we hadden afgesproken dat ik 'm nu zou nemen. Hij zat er wel lekker in, ja..."
Lepelen
De voorsprong was op dat moment verdiend, want hoewel er geen sprake was van een hoogstaande wedstrijd, gebeurde het in een fase dat EFC wel wat sterker werd. Overigens trof Someren even daarvoor ook doel, maar werd door Koster teruggefloten vanwege buitenspel. In de tegenaanval had Van Limpt de 1-0 op zijn schoen, maar hij schoot in kansrijke positie de bal naast. Het was een van de weinige keren dat de bezoekers gevaarlijk voor EFC-goalie Koen Wouters verschenen. In de 51ste minuut dook Koen de Louw vrij voor het Eerselse doel op, maar hij lepelde de bal over.
Het was het begin van een tweede helft die, afgezien van de paar moment voor beide doelen, zeer matig was. Eigenlijk een vervolg van de eerste helft trouwens, toen het voetbal ook al niet bijster goed was. Kansen waren er wel. Voornamelijk voor EFC. In de 5de minuut kwam Verstappen vrij voor Werts, maar zijn inzet werd door de doelman van Someren prachtig over de late getikt. En in de 39ste minuut keerde Werts een schot van Van Limpt met zijn voeten. Aan de andere kant moest Wouters twee maal optreden bij mogelijkheden voor Thijs Cortenbach en Freek van Bussel.

Ruimte
Na de 1-0 ging Someren wat verder vooruit spelen en werd centrale verdediger Stijn Kusters in de spits geposteerd. EFC kreeg meer ruimte en dus ook de mogelijkheid om gevaarlijk voor het doel van de gasten te komen. In de 67ste minuut had Van Limpt moeten scoren, na een schitterende pass van Joni Hooyen. Hij kogelde de bal echter op de vuisten van Werts. Nadat opnieuw De Louw een prima kans kreeg op de gelijkmaker, besliste EFC in de 84ste minuut de wedstrijd. Een soepele aanval over meerdere schijven, bracht de bal bij Samim Yusofi die Dennis van Sambeeck een niet te missen kans bood: 2-0.

Someren probeerde het hierna nog wel, maar de overwinning van EFC kwam eigenlijk nooit meer in gevaar. Mede ook door degelijk keeperwerk van Koen Wouters.
Opstellingen:

EFC: 23. Koen Wouters, 2. Teun van Borrenbergen, 3. Jan van Heukelom, 4. Bas Bartels, 5. Ruben Hermans, 6. Mike Thijssen, 7. Samim Yusofi, 8. Dennis van Sambeeck (13. Jetse Pieltjes), 9. Max van Limpt (David de Vries), 10. Joni Hooyen, 11. Rob Verstappen (12. Tom Blox).

Someren: 1. Maarten Werts, 2. Koen de Louw, 3. Stijn Kusters, 4. Niels Schweren, 5. Robin van den Aker, 6. Thijs Cortenbach (13. Luuk Hoeben), 7. Mike Verdonschot 12. Joost van de Velden), 8. Salim Zeroual, 9. Freek van Bussel, 10. Luc Bouwmans, 11. Maico Meulen (14. Nick Kusters).

 
 
 
 
 
 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

EFC maakt competitie weer spannend
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png