Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

6 maart 2018 | - Wedstrijd van de week 

Tielemans wil met EFC van 'net niet' naar 'eindelijk wel'


Deel dit bericht:


EFC-Someren in de tweede klasse F is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Roland Tielemans, trainer van EFC.


Voor de derde keer op rij is EFC een van de smaakmakers in de competitie. De ploeg uit Eersel doet weer volop mee om het kampioenschap en lijkt sowieso een deelnemer aan de nacompetitie. "Het liefst word ik kampioen, dan zijn we tenminste zeker van promotie", zegt trainer Ronald Tielemans, die eerder twee pogingen om te promoveren zag mislukken. "Als het nu wederom mis zou gaan, ligt het misschien wel écht aan de trainer!"

Zondag komt koploper Someren naar sportpark De Dieprijt. EFC is slechts gebaat bij winst, want de achterstand bedraagt inmiddels vijf punten. "Als Someren wint, is het denk ik wel beslist", oordeelt Tielemans. "Dan moeten we in de achtervolging en in deze klasse zijn wel meer teams aan elkaar gewaagd. Ach, we hebben het aan onszelf te wijten. Als je wilt meedoen om de prijzen, mag je gewoon niet verliezen van een ploeg als NWC. We hadden een offday en daarvan profiteerde de tegenstander optimaal (NWC won met 2-0, red.). De nederlaag was dan ook helemaal terecht."

En een week eerder had EFC ook al verloren van Heeze (0-1). Tielemans: "Vóór de winterstop deden we het eigenlijk uitstekend. Al was de 1-1 tegen Beerse Boys ook onnodig. We willen graag kampioen worden of in ieder geval de nacompetitie bereiken, maar dan moeten dit soort wedstrijden wel worden gewonnen." EFC krijgt hierdoor een beetje het imago van 'net niet', maar Tielemans bestrijdt dat zijn ploeg mentaal niet sterk genoeg is. "Ik kan er gewoon niet de vinger op leggen. De inzet is elke week prima en het voetbal meestal dik in orde. Het lijkt wel alsof we soms niet geheel bij de les zijn en ons dan laten verrassen."

Nieuwe club?
Tielemans is bezig aan zijn laatste maanden bij EFC. Een nieuwe club heeft hij nog niet. "Er is nog niet iets voorbij gekomen, waarvan ik zei 'Dat is het!'. Ik moet bij een vereniging passen, maar een vereniging ook bij mij. Druk maak ik me er niet over. Dan gewoon een jaartje niks. Ik ben trouwens in goed gezelschap, want ook Miguel van den Dungen van Nuenen is nog zonder nieuwe club. En hij was nog niet zo lang geleden genomineerd als 'Trainer van het Jaar'. Ik bedoel maar! Misschien vinden veel clubs me wel wat te oud. Een eerste of tweedeklasser zou mooi zijn, maar een ploeg uit de derde of vierde klasse, waar ik een goed gevoel bij heb, kan ook zomaar..."

Maar eerst Someren. Zoals gezegd moet EFC winnen, om de competitie nog enigszins spannend te houden. Alhoewel ook Rood Wit V. en Heeze nog niet moeten worden afgeschreven. Het lijkt er op dat de titelstrijd gaat tussen deze vier ploegen. "Uit verloren we met 1-0 van Someren en we willen nu graag revanche. Bovendien hebben we twee matige wedstrijden achter de rug, dus het wordt tijd dat we weer eens winnen. Dan is de achterstand twee punten en is alles weer mogelijk. Ik geloof niet dat er in onze competitie een team is dat vanaf nu alles wint."


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Tielemans wil met EFC van 'net niet' naar 'eindelijk wel'
(Door Willem-Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png