Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

6 maart 2018 | - Column 

Houdt UNA de achtervolgers op afstand?


Deel dit bericht:


'Ook UNA treft soms de mazzel van een onfortuinlijke tegenstander.'
Afgelopen weekend de samenvatting van PSV-Utrecht gezien. Een déjà vu. Opnieuw speelt de aanstaande landskampioen aanvankelijk beneden Amsterdams peil en komt diverse keren gruwelijk weg. En ook vervolgens zijn de Eindhovenaren, ondanks de uiteindelijke zege, verre van overtuigend (wel twee prachtige goals, vooral die van Bergwijn!), maar dus wel succesvol. Op weg naar de titel.

Hoewel de vergelijking in een aantal andere opzichten natuurlijk mank gaat, waag ik het toch om een vergelijking met UNA te maken. Ook de Zeelstenaren zijn degelijk, maar spelen zelden echt goed. Toch staan/stonden ze al bijna de gehele competitie quasi ongenaakbaar bovenaan in de Derde Divisie. En ook UNA treft soms de mazzel van een onfortuinlijke tegenstander. En tenslotte staan ook bij UNA vier, vijf jongeren te trappelen van ongeduld, en mogen zo nu en dan aan het grote werk ruiken.

Sleet
Maar daar stopt de vergelijking. Want waar PSV onverstoorbaar op koers blijft, is er langzaam de sleet gekomen in de voorspoed bij UNA. Maar als je - na net gewonnen te hebben van je directe concurrent Jong Vitesse – en je een voorsprong van vijf punten hebt, dan mag je er niet verbaasd over zijn dat de verwachtingen ten aanzien van een eventueel kampioenschap navenant zijn. Coach van Bezouwen stelt (ED.nl) dat dit allemaal minder logisch en vanzelfsprekend is, als dat het lijkt. De oefenmeester wil daarmee de druk van de verwachting van een aanstaand kampioenschap weg nemen. 'Die druk gaan we ons (met al een periodetitel op zak) niet opleggen', zo luidt zijn te billijken stelling. Zou ik ook doen in zijn positie.
Maar wie moet het dan wel worden? Ook de Arnhemse opponent laat steek na steek vallen en staat qua punten weliswaar op gelijke hoogte, maar dan wel met twee wedstrijden meer op het conto, en per saldo dus zes verliespunten meer.

Evenals dat bij de grote broer uit Eindhoven het geval is, gaan ze bij UNA terecht prat op de eensgezindheid en sfeer binnen de hechte Zeelster formatie. Maar als de resultaten er niet zijn, dan komt daar natuurlijk ook druk op te staan. Er wordt nog slechts spaarzaam gescoord en het voetbal houdt al enige tijd niet over. De zjoem lijkt eruit; het heilige vuur ook, zo lijkt het. Punten komen maar mondjesmaat binnen. Van de laatste zes wedstrijden werden en slechts twee gewonnen! Veel te weinig voor een koploper. Anderhalve maand na de geweldige partij(winst) tegen Vitesse, waarin UNA zijn toppositie waarmaakte, zijn de geelzwarten in een behoorlijk wak terecht gekomen. Hopelijk krijgt men het team snel op de rails. Maar om de zorgen die er zijn, kun je niet heen.
Zo lijkt het onwaarschijnlijk, dat de al geruime tijd geblesseerde aanvoerder Niek van Boekel dit seizoen nog beschikbaar is; een forse aderlating.

Een ander zorgenkind is Nick Tielemans. Het Zeelster enfant terrible is een erg belangrijke, maar intussen onzekere, pion. Met de juiste wedstrijdmentaliteit is hij dikwijls de uitblinker en iemand die het verschil kan maken; zo niet, dan heeft hij het met de arbiter en tegenstander aan de stok. En dat loopt dikwijls niet goed af. Intussen is de linkerspits bij verre UNA's meest bestrafte speler, met vorige seizoen negen UNA-gekleurde kaartjes, en ook dit jaar gaat ie – met net een schorsing van vijf duels achter de rug - al weer goed....

Sportpsycholoog
Straffen helpt echter niet, dat hebben alle rechtssystemen van de wereld allang bewezen. Eén of meer bezoekjes aan een sportpsycholoog zijn daarom het overwegen waard. In het verleden werd dat door sommigen als een teken van zwakte gezien. Maar talloze Nederlandse topsporters, en niet de minsten, zijn daarin al voorgegaan. Luuk de Jong en Kjeld Nuis zijn daarvan mooie voorbeelden. Ze hebben er hun voordeel mee gedaan. Het zou dan ook zeker geen schande zijn om dat eens te overwegen. Doe het Nick, voor je team en jezelf. Word weer de topper die je bent, laat ons weer genieten!


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png