Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Sander de Waal (RKGSV)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: oud-speler en trainer Hans Meeuwsen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Ad Borrenbergs
vdl.png
Blatter Legal
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

28 februari 2018 | - Wedstrijd van de week 

Brabantia wil graag blijven meedoen om de prijzen


Deel dit bericht:


Brabantia-AWC is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Guillaume van Wilgen, trainer van Brabantia

 

Brabantia is niet bijster goed uit de winterstop gekomen. Van TOP werd met 3-1 verloren en tegen Rood Wit W. moest de ploeg van trainer Guillaume van Wilgen een 1-1 gelijkspel toestaan. Hierdoor zijn de Eindhovenaren afgezakt naar de vijfde plek in de eerste klasse C. De achterstand op koploper AWC is echter slechts vijf punten. Bij winst komende zondag, lijkt Brabantia weer helemaal terug in de race voor de bovenste plaatsen.

Van Wilgen is er heel duidelijk over: "Als we zondag winnen en de week erna tegen de nummer 2, HVCH, doen we inderdaad weer mee voor de prijzen. In deze competitie zijn de clubs zeer aan elkaar gewaagd. Een club als FC Tilburg kende een hele slechte start, maar staat inmiddels gewoon zesde. En wij verliezen ook zomaar van Alverna en Gestel. Ook de ploegen boven ons kunnen daar punten verspelen. Het is zelfs zo dat we, als we geen punten pakken tegen AWC en HVCH, we plotseling weer naar onderen moeten kijken."

Maar goed, daar gaat de Valkenswaardse trainer niet vanuit. Hij vertrouwt immers op de kwaliteiten van zijn spelers. Vóór de winterstop speelden we uitstekend en had ik volmondig 'ja' gezegd op de vraag of we een prijs kunnen pakken. Maar nu ben ik er iets minder zeker van. Zeker omdat iedereen van iedereen kan winnen, maar ook verliezen. Tegen Rood Wit W. moeten we het in de eerste helft gewoon afmaken, maar verzuimen we ons goede spel om te zetten in doelpunten. Dat is dan wel jammer. En dit, terwijl we de meeste doelpunten hebben gescoord. We hebben er echter, op SC 't Zand en Gestel na, ook de meeste tegen. Met name in de omschakeling zijn we soms nog wat kwetsbaar."

Proces
Zorgen maakt Van Wilgen zich echter niet. "We willen graag meedoen, maar dan moeten we minimaal vier punten overhouden aan de komende twee wedstrijden. Ik ben tevreden met de ontwikkeling die we doormaken. Het is een proces dat momenteel iets sneller gaat, dan dat we hadden verwacht. Vorig seizoen had Brabantia veel succes met de lange bal. Dit hebben we nu gecombineerd met opbouwen van achteruit, Het is de kunst om dit zodanig te variëren dat je de tegenstander kunt verrassen. We creëren meer doelkansen en maken meer doelpunten. Het is nooit saai bij Brabantia!"

Een plaats bij de eerste vier moet mogelijk zijn, zegt Van Wilgen, die en passant erkent dat zijn team misschien nog niet ‘klaar’ is voor de hoofdklasse. “Maar het kan ons in deze competitie wel  zomaar overkomen”, meent de goedlachse oefenmeester. “Zoals we ook zomaar enkele plaatsen kunnen zakken. Ik heb het in ieder geval prima naar mijn zin bij Brabantia en heb met Kenneth Cicillia en Brian Meerzorg twee goede trainers naast me. Het beleid is er op gericht om steeds meer met eigen jongens uit de opleiding te spelen. Wellicht de komende seizoenen aangevuld met nog een enkele aanwinst van buitenaf, maar het Brabantia-gezicht, dat op dit moment al goed duidelijk is in de selectie, wordt steeds zichtbaar.”

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Brabantia wil graag blijven meedoen om de prijzen
(Door Willem-Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png