logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Kenneth van de Wiel stopt bij Best Vooruit

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

FC Eindhoven/AV moet titel nog een weekje uitstellen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Appie Azmani (FC Eindhoven/av)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

25 februari 2018 | - Wedstrijd van de week 

Zuinige zege Geldrop tegen stug De Valk


Deel dit bericht:


Geldrop in slotfase langs De Valk.

Vanonder een warme muts, diep over zijn oren getrokken, keek Pierre van den Eeden blijmoedig over het veld van De Valk. Geldrop had zojuist een benauwde en zuinige zege behaald (0-1), maar de trainer was toch tevreden. "Tuurlijk, we hadden het lange tijd heel moeilijk tegen De Valk. Zij speelden naar hun mogelijkheden en gaven nauwelijks iets weg. Dat we dan vijf minuten voor tijd toch nog de overwinning pakken, is sneu voor hen. Maar gezien de tweede helft wel terecht."
Hoe anders was het echter geweest als het schot van De Valk-verdediger Antwan Rijkers niet van de lijn was gered en de thuisclub een 1-0 voorsprong had kunnen nemen. Ruud van der Rijt, trainer van De Valk: "Tja, dan hadden we deze wedstrijd ook zomaar kunnen winnen. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat Geldrop na de rust een stuk beter speelde en ons terug drong op eigen helft. Onze keeper redde een paar keer knap en zij schoten ook nog een bal op de lat. Een gelijkspel zat er zeker in, maar uiteindelijk valt een bal wél goed en schieten ze alsnog de 0-1 binnen. Hartstikke jammer, want dit was een bonuspunt geweest."
Waar De Valk vecht tegen degradatie, doet Geldrop mee om het kampioenschap in de eerste klasse D. "Vandaar dat ik in de rust ook een keer lelijk heb gedaan", zegt Van den Eeden. De Valk speelde achterin met een blok van vijf spelers en daar hadden we zichtbaar moeite mee. En niet alleen die jonge gasten, zoals Hugo Beets en Lars de Haan, maar ook onze ervaren jongens. Bovendien raakten we al hel snel onze aanvoerder Coen Jansen kwijt en duurde het een tijdje voordat we in de gaten kregen hoe we moesten antwoorden op het defensieve spel van De Valk. We hebben de tweede helft wel wat kansjes gehad, maar je mag gerust weten dat ik zeer blij was toen de 0-1 viel."
Creativiteit
In de eerste 45 minuten gebeurde er nagenoeg niks. De Valk was de evenknie van Geldrop en hield zich prima staande. Er waren kansjes voor Luuk Broers en Tecer Tufan en ook Jean-Marc Clare en Sherry Kindo Kamara meldden zich enkele malen gevaarlijk voor het doel van Geldrop. Het gemis aan een échte afmaker brak de geelzwarten echter op. Creativiteit heeft het elftal van Van der Rijt genoeg, maar het rendement ontbreekt. Dit is jammer, want het spel van De Valk oogde bij vlagen zeker niet onaardig en met name Tufan en Kindo Kamara brengen schwung in de ploeg en hebben de kwaliteiten om een verdediging uit te spelen.
Geldrop zette hier nauwelijks tegenover en leek niet echt in kampioensvorm. Na de rust verhoogden de bezoekers de druk op het doel van De Valk en kwamen er ook kansjes. A-junior Rensel Bryson, in het veld gekomen voor de geblesseerde Lars de Haas, Mark Werts en Wessel van Moorsel kwamen vrij voor doelman Kevin Miguel, maar verzuimden te scoren. Of hadden pech, zoals Werts, die zijn kopbal tegen de lat zag belanden. In de 81ste minuut werd de inzet van Antwan Rijkers van de lijn gered, waarna Geldrop nauwelijks vier minuten later de 0-1 aantekende. Sander Heesakkers knalde onhoudbaar in.
In de slotfase probeerde De Valk het nog wel, maar Geldrop gaf geen krimp meer. Tufan was met een verraderlijk schot, dat net over de lat scheerde, nog dichtbij de gelijkmaker. Het was misschien wel een beloning geweest voor het uitstekende tegenspel dat de thuisclub had geboden. Geldrop had er uiteraard geen boodschap aan. De formatie van Van den Eeden blijft in de race voor het kampioenschap. Koploper RKSV Minor won moeizaam met 2-1 bij SC Susteren en houdt één punt voorsprong op Geldrop. Op zondag 25 maart gaan de groenwitten op bezoek in Nuth en kan de beslissing vallen.
Opstellingen:

De Valk: 18. Kevin Miguel, 3. Michiel van den Besselaar, 4. Mike Bruinen, 6. Luuk Jansen, 7. Tecer Tufan, 10. Tim Bombeeck, 11. Sherry Kindo Kamara, 14. Antwan Rijkers, 15. Jean-Marc Clare (22. Brian Vermeer), 17. Bas Gulpers (2. Dion Vermeulen), 21. Luuk Broers.

Geldrop: 1. Yannick Derix, 2. Hugo Beets, 3. Sander Heesakkers, 4. Tom Dekkers, 5. Aart Verberne, 7. Joep van de Velden (25. Nico de Kort), 9. Patrick Philippart, 14. Mark Werts, 18. Jeroen de Kort, 20. Coen Jansen (26. Wessel van Moorsel), 30. Lars de Haas (23. Rensel Bryson).


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Zuinige zege Geldrop tegen stug De Valk
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png