Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

22 februari 2018 | - Wedstrijd van de week 

Ongewisse toekomst voor voetballers Borkel en Schaft


Deel dit bericht:


BES-Dommelen is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Jurgen Pinckers, trainer van BES

Ook Dirk Rooijakkers, secretaris van de ploeg uit Borkel en Schaft, komt aan het woord. Hij geeft commentaar op het nieuws dat BES dringend op zoek is naar nieuwe spelers. Anders komt het voortbestaan van de club serieus in gevaar.

Eigenlijk zou dit artikel over de Valkenswaardse derby tussen BES en Dommelen moeten gaan. De ploeg van trainer Jurgen Pinckers wil immers graag (opnieuw) voor een stunt zorgen en drie punten pakken tegen de blauwwitten, die in de middenmoot van de derde klasse D bivakkeren. De actualiteit is echter weerbarstiger. Er moeten zeker zes à zeven spelers bijkomen voor het eerste elftal. Anders is het einde oefening.

Rooijakkers benadrukt dat echt vijf voor twaalf is. "We dramatiseren zeer zeker niet. Jarenlang hebben we het kunnen redden met ons eerste elftal, maar aan het einde van dit seizoen nemen zes spelers afscheid. Dan moet er écht aanvulling komen. Intern is het immers niet op te lossen. We hebben geen eigen jeugd en de spelers uit het tweede komen gewoonweg kwaliteit te kort om een heel seizoen op derde klasse niveau te spelen. We gaan er vooralsnog vanuit dat we ons handhaven, maar weten niet of we nog een representatief team op de been kunnen brengen."

Pinckers stopt na dit seizoen, omdat hij het te druk heeft met zijn werk en de trainerscursus UEFA-C. "Samen met het trainen bij BES, wordt het me allemaal wat te veel", geeft Pinckers toe. "Ik heb ook nog een gezin en mis het zelf actief zijn. Bovendien bestaat de kans dat BES in de derde klasse blijft en in dat geval moet ik zelfs ook nog het UEFA-B-diploma halen. Dat is op dit moment allemaal veel te veel. Ik vind het geweldig dat de club mij deze kans heeft gegeven, maar ik moet aan mezelf denken en even een stapje terug doen. Met een opvolger is BES in gesprek, maar Rooijakkers wil hierover uiteraard niks kwijt. "Hij is op de hoogte van de situatie en wacht geduldig af."

Schrikbeeld
Het niet kunnen formeren van een eerste elftal, zou zomaar tot gevolg kunnen hebben dat BES na ruim 85 jaar gaat verdwijnen. Een schrikbeeld voor veel voetballiefhebbers en speciaal die in Borkel en Schaft. Rooijakkers: "Ik zou het verschrikkelijk vinden, maar we moeten wel reëel zijn. De enige andere mogelijkheid die ik nog zie, is dat we dat geval verder gaan zonder vaandelteam. Zoals De Zuiderburen in Reusel. Onze twee lagere seniorenelftallen zijn immers nog aardig gevuld. Maar ik weet niet hoe groot de animo is voor deze suggestie. En hoelang houd je dit vol? Er komt dan helemaal geen jeugd meer deze kant op..."

Aan het einde van dit seizoen vertrekken Daan Bartels, Robert van der Palen, Bart Winters, John van de Ven en Matthew en Jeroen Evers om uiteenlopende redenen bij BES. "De een stopt, omdat hij bij zijn vrienden wil gaat voetballen, de ander heeft het zakelijk te druk en weer een ander vindt het tijd worden voor iets anders", erkent Rooijakkers. "John, Matthew en Jeroen zeggen al een jaar, of langer, dat ze het rustiger aan willen gaan doen. We hebben ze echter steeds weer kunnen ompraten. Dat gaat nu niet meer lukken! Het wordt dus afwachten wat de rest doet. Een jongen als Maikel van de Honing kan nog makkelijk een paar jaar op dit niveau mee..."

Volgens Pinckers wordt er binnen de spelersgroep wel gesproken over de toekomst van de club, maar is de aandacht toch vooral gericht op de huidige competitie en specifiek de wedstrijd van zaterdagavond tegen Dommelen. "We willen er alles aan doen om ons te handhaven in de derde klasse. Afgelopen zondag verloren we met 7-0 tegen Braakhuizen. Dit is een van de weinige keren geweest dat we echt zijn weggespeeld. Over het algemeen kunnen we de meeste ploegen goed partij geven. Met wat meer mazzel hadden we ook zomaar vijftien punten kunnen hebben, in plaats van de zeven die nu bij elkaar zijn gesprokkeld."

Zaterdag (aanvang: 19.30 uur) komt Dommelen op bezoek op sportpark De Brug. Op en top gemotiveerd, want de formatie van trainer Paul Firet heeft nog een appeltje te schillen met BES. De roodwitten gingen immers in de heenwedstrijd met de winst aan de haal (1-3) en Dommelen is uit op revanche. Pinckers: "We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen. Als iedereen van vanaf het begin scherp is... Hierna spelen we tegen enkele concurrenten. Als we die duels winnend afsluiten, is er weer van alles mogelijk!"

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

25 februari 2018 om 13:18

Volger zegt:

Waarom zou je niet een aantal stappen terug doen op niveau als dit er voor zorgt dat de club met de huidige leden kan voort blijven bestaan. Beter als allerlei clubhoppers binnenhalen die totaal geen binding met de club hebben. Beetje vreemd maar ik zal er wel geen verstand van hebben.


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Ongewisse toekomst voor voetballers Borkel en Schaft
(Door Willem-Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png