logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht inhaalwedstrijden 2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

De Weebosch wint ‘clash’ tegen lastig DOSKO’32

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Jordi Verhoeven (RKVVO)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

18 maart 2018 | Nieuws

Competitieprogramma op zijn kop door programmering KNVB


Deel dit bericht:


Door de vele afgelastingen tot nu toe, is er in de diverse klassen een behoorlijk scheve verhouding van het aantal gespeelde wedstrijden ontstaan.


Het weekend stond weer in het teken van de vele afgelastingen. In sommige competities is het verschil in gespeelde wedstrijden al opgelopen tot vijf wedstrijden.

We halen de discussie nogmaals aan
Met de nieuwe programmering van de KNVB staat de huidige competitie totaal op zijn kop. De verschillen in gespeelde wedstrijden lopen alsmaar op. We zitten medio maart en voor sommige ploegen staan nog veel wedstrijden op het programma. In de 3e klasse C moet FCV Venlo nog maar liefst 16 wedstrijden spelen en De Weebosch 15 wedstrijden in 4F. Dit allemaal in een tijdsbestek van ruim twee maanden.

Over de nieuwe programmering is bij de KNVB schijnbaar niet goed nagedacht. Een aantal jaren geleden hanteerde de voetbalbond (vanaf de eerste klasse) een competitie met twaalf ploegen. Ook toen kwam het wedstrijdschema wel eens in de problemen. Later heeft de KNVB de competities uitgebreid naar veertien teams. Sindsdien kent het competitieprogramma alsmaar scheve verhoudingen en moeten er inhaalwedstrijden op dinsdag en donderdag worden gespeeld. Daar komt nog eens bij dat de competitie dit seizoen drie weken later is begonnen. Deze programmering staat ook voor het komend seizoen weer op de agenda.

Planning
Als je het lijstje ziet van het schema inhaalwedstrijden op onze site, de hoeveelheid wedstrijden die nog dienen te worden gespeeld, wordt je daar niet vrolijk van. Daar komt de speeldag van zondag 18 maart nog bij. Deze wedstrijden worden komende week ingepland.

Poll/stelling
De KNVB moet de competitie weer begin september laten starten, de winterstopperiode verkorten of de competities terugbrengen naar twaalf ploegen. Geef uw mening over deze stelling of plaats een reactie in het reactieformulier onder dit bericht.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

19 maart 2018 om 20:14

Peter zegt:

Kan iemand bevestiging geven of de verenigingen daadwerkelijk ingestemd hebben met geen dubbel paasprogramma. Dit.betwijfel ik zeer, omdat volgens mij de verenigingen liefst in het weekend voetballen dan doordeweeks. Scheelt voor veel spelers stress om op tijd van de wedstrijd te komen. Daarnaast willen de scheidsrechters waarschijnlijk ook dat er meer in het weekend gespeeld wordt dan in doordeweeks. Zeker gezien het feit dat de KNVB altijd het handje in heeft om scheidsrechters zo ver mogelijk aan te stellen bij doordeweekse wedstrijden. Met als gevolg dat de scheidsrechters moeten haasten of moeten afmelden. Bedenk zelf maar wat de gevolgen hiervan kunnen zijn.


19 maart 2018 om 18:19

Victor zegt:

En dan hebben ze het dubbele programma met Pasen ook niet ingepast dit seizoen , daar zijn de clubs in gekend zeggen ze bij de KNVB. Een stelletje arrogante bureaucraten zijn het.


19 maart 2018 om 15:30

Wouter zegt:

Afgelastingen komen door het slechte weer, de scheve verhoudingen door de incidentele afgelastingen. Aan het eerste kan de KNVB niets doen, wel aan het tweede (per poule wedstrijden eruit gooien als een team te ver vooruit gaat lopen). We kunnen ook in september meteen met de competitie beginnen i.p.v. bekerwedstrijden, en die allemaal doordeweeks afwerken; die worden toch gezien als veredelde oefenwedstrijden. Scheelt een paar weekends.


19 maart 2018 om 12:58

Jos Leermakers zegt:

Competitie terug naar 12 teams!


19 maart 2018 om 7:01

John Ooms zegt:

Waarom afstappen van deze vernieuwing? Heel meteorologisch Nederland roept dat deze situatie uitzonderlijk is . De eerdere afgelastingen waren afgelastingen van wedstrijden op "gewoon" gras. Daar komt nu dit weekend ook het kunstgras bij vanwege, op het moment van keuren, sneeuw en ijs op het veld. EN JA dat kan twee of drie uur later weg zijn. Gevolg zou kunnen zijn dat iedreen aanrukt en dan de wedstrijd toch niet door kan gaan, dus moeten we de inhaal ellende maar voor lief nemen.


18 maart 2018 om 20:00

Peter zegt:

Als ik goed ben ingelicht was er een ruime meerderheid voor deze opzet. Dit neemt niet weg dat ik met de nieuwe opzet mee eens ben. Zeker niet


18 maart 2018 om 19:21

jan de kinderen zegt:

alle klassen gewoon 14 teams maar 3 weken eerder beginnen net als eerst en clubs aan pakken die aflassen als het niet hoefd bv vandaag op kunstgras kon je overal spelen


18 maart 2018 om 18:56

Voetbalfan zegt:

Beker voortaan laatste week augustus. Zaterdag dinsdag zaterdag. In een week drie wedstrijden. Competitie idem in de eerste drie weken van september. Dan is er aan het einde van de maand september al lekker gespeeld en is iedereen 7 wedstrijden onderweg.


18 maart 2018 om 18:55

Johan zegt:

Start competitie terugbrengen naar begin september en daarbij de competities terugbrengen naar 12 teams daarbij geen wedstrijden inplannen in januari en februari maar in deze maanden inhaalwedstrijden plannen zodat de afgelaste wedstrijden kunnen worden ingehaald en per 1 maart alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld.


11 februari 2018 om 14:31

Voetbalfan zegt:

Commentaar geven op de KNVB is lekker makkelijk. De KNVB dat zijn WIJ. Het wordt door veel clubs ook als erg prettig ervaren dat de voorbereiding pas NA de vakantie begint met bekervoetbal in de weekeinden.


07 februari 2018 om 8:27

Albert Baas zegt:

Beter overleg tussen KNVB en Clubs is op zijn plaats. Evalueer eerst dit seizoen en maak dan de keuze voor het komend seizoen.


06 februari 2018 om 19:57

Bernd Hendrixs zegt:

De KNVB is gewoon een commerciele instelling die niet aan het belang van de amateurclubs denkt. Niet meer en niet minder


06 februari 2018 om 19:55

Dave zegt:

Helemaal eens met de boven gemelde bericht. KNVB KNVB


06 februari 2018 om 19:49

Johan zegt:

De KNVB maakt er weer eens een flinke puinhoop van, dit is niet voor het eerst en zal (vrees ik) ook niet voor het laatst zijn.


Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png