Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Martien Geeven BV Bandenservice Acht Basemans Schoenen Martien Geeven

5 februari 2018 | 3e klasse D

DVG - Hilvaria: 2-5


Deel dit bericht:


Geflatteerd verlies DVG.
Als je de uitslag hoort zonder de wedstrijd gezien te hebben dan verwacht je dat Hilvaria makkelijk heeft gewonnen. De praktijk was echter anders, DVG had de wedstrijd na een 2-1 voorsprong op slot moeten gooien maar dat gebeurde helaas niet. Einduitslag 2-5.

De beginfase was duidelijk voor de gasten van vandaag, het nog ongeslagen Hilvaria. DVG stond onder druk zonder echte kansen tegen te krijgen. In een uitbraak van DVG kon Bas van Houtum net niet bij de bal die door de keeper van Hilvaria werd opgeraapt. Gezien de aanvalsdrift van Hilvaria hing een openingstreffer in de lucht. In de 15e minuut viel die ook. Bij het uitverdedigen door Sander van de Ven werd er een overtreding op hem begaan maar er werd niet gefloten. De situatie daarna was onoverzichtelijk maar in de korte hoek werden alle DVG verdedigers verrast en belandde de bal via een carambole plotseling in het doel: 0-1. Bijna werd het 0-2 maar een gevaarlijk kopbal werd door Mark Faes over het doel getikt. De achterstand van DVG bracht nieuwe energie en er werd fel, maar fair, gespeeld. DVG kreeg kansen op de gelijkmaker. Een goede combinatie over meerdere schijven ging nog net naast het doel. De volgende kans was wel raak. Een vrije trap van Peter Versantvoort werd door Bas van Houtum naar Bart de Windt gekopt die de bal op zijn linkse voet liet vallen waarbij de keeper niet ophad gerekend: 1-1. Hilvaria was een beetje aangeslagen, kopte nog wel een keer naast het doel maar DVG had nu het betere van het spel. Een strakke voorzet van Sander van de Ven kon door Bas van Houtum, achter zijn standbeen, net niet genoeg aangeraakt worden waardoor de bal voorlangs ging. Net voor rust kwam DVG alsnog op voorsprong. Nu was de rolverdeling omgekeerd. Bart de Windt kopte naar Bas die de 2-1 binnen tikte. Ruststand 2-1.

In de eerste fase na rust gebeurde er niet veel. In de 61e minuut had DVG een uitgelezen mogelijkheid om op 3-1 te komen. Een schot van Bas van Houtum werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt en ook die was gevaarlijk. De inzet van Sander van de Ven kwam via de keeper voor de voeten van Jaap Verhoeven die overschoot. Kort daarna werd het weer gelijk. De aanvaller van Hilvaria werd op de hielen gezeten door Pim Verboom die hem licht aanraakte en binnen de 16m lijn was een penalty het oordeel van de scheidsrechter. Deze werd bekwaam en doeltreffend genomen: 2-2. In de 73e minuut liet Hilvaria zien waarom zij kampioenskandidaat nummer 1 zijn. Een mooie aanval verliep over meerdere stations en na een paar fraaie kapbewegingen kwam een andere andere aanvaller vrij voor het Liempdse doel: 2-3 In de 79e minuut werd het 2-4 maar DVG bleef erin geloven. Hilvaria had alle geluk toen de keeper ver uit zijn doel de bal verloor en het schotje van Bas van Houtum zou zomaar in het lege doel zijn beland maar stuiterde net naast. In de dying seconds scoorde Hilvaria met een kopbal ook nog de 2-5. Dit doelpunt was alleen voor de statistiek nog belangrijk. Samenvattend een enerverende en spannende wedstrijd. Na de carnaval wordt de competitie weer hervat met de uitwedstrijd tegen runner up Bladella.

Hilvaria blijft maar scoren en wint in liempde van DVG (verslag Hilvaria)

Hoewel de uitslag (2-5) anders doet vermoeden kwam de overwinning maar moeizaam tot stand! Op een lastig bespeelbaar veld had Hilvaria moeite om DVG voetballend over de knie te krijgen, maar de kwaliteit kwam uiteindelijk bovendrijven waardoor de overwinning binnen kon werden gesleept.

Het strijdplan van DVG was duidelijk: het veld klein houden en vanuit de omschakeling gevaarlijk worden. In de openingsfase slaagde de thuisploeg hier echter nog niet in en was Hilvaria de betere ploeg. Hilvaria speelde echter te slordig om goed kansen te creëren, terwijl de ruimte er wel lag. Toch kwamen de bekenaren terecht op voorsprong door een doelpunt van Joerie van Rijswijk. De bal caramboleerde via zijn rug in het doel nadat Coen van Oirschot de bal hard en laag bij de eerste paal had voorgegeven. Het lukte Hilvaria echter niet om door te drukken en DVG kwam terug in de wedstrijd. DVG nam zelfs het initiatief over omdat de bekaneren even van slag leken te zijn. Twee lange ballen op de lange spits van DVG leverde twee doelpunten op. De eerste werd terug voor het doel gekopt waarna de andere spits de bal diagonaal binnen wist te koppen. De tweede kon na het kopduel door de spits van DVG vanaf links worden ingeschoten, maar werd in eerste instantie gekeerd door de doelman. Deze kon echter niet voorkomen dat de bal een meter of 5 voor het doel bleef liggen. De tweede spits was er als de kippen bij om net voor de centrale verdediger van Hilvaria de bal in het lege doel te schuiven. De ruststand werd hiermee bereikt en Hilvaria keek tegen een 2-1 achterstand aan.

Na rust stond er een vastberaden Hilvaria. De achterstand moest en zou worden omgebogen in een overwinning. Hilvaria nam de controle over de wedstrijd over en kreeg een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Het kon echter niet voorkomen dat ook DVG kansen kreeg op de 3-1. Gelukkig voor het beekse elftal wisten den liempdenaren nu niet te scoren. Na een kwartier spelen in de tweede helft wist Joerie van Rijswijk te ontsnappen aan de verdedigers van DVG naar een goede steekpass van Daan van de Wiel. De verdediger van DVG die nog het dichts bij Joerie wist te blijven voelde zich genoodzaakt om aan de rem te trekken en trok Joerie naar de grond. Dit deed hij binnen het strafschopgebied en Hilvaria kreeg de penalty toegekend. Coen van Oirschot ging achter de bal staan en schoot deze onberispelijk binnen in de linker benedenhoek. Met nog een half uur te spelen had Hilvaria nog tijd genoeg om de voorsprong te pakken. Dit gebeurd dan ook via Sem Hendriks. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Joerie van Rijswijk nadat Joerie de keeper had omspeeld en de bal voor bracht op Sem die de bal in het lege doel kon schuiven. Niet veel later wist Coen van Oirschot de score alweer op 2-4 te brengen nadat hij de bal ontving na slecht uitverdedigen van DVG. Coen kapte zijn tegenstander uit en schoot binnen. DVG probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd en kreeg door inschattingsfouten van de Hilvaria doelman hier nog wel kansen voor, maar het slotakkoord was uiteindelijk voor Hilvaria. Een mooie hakbal van Daan van de Wiel bracht Sem Hendriks op rechts in de gelegenheid een voorzet af te leveren op Coen van Oirschot. De voorzet was perfect op maat en Coen kopte de bal diagonaal tegen de touwen. De derde treffer van Coen betekende een 2-5 eindstand.

Een moeizame maar verdiende overwinning voor Hilvaria. De bekenaren hadden het lastig tegen een strijdend DVG, maar toonde veerkracht en wilskracht om de drie punten mee naar Hilvarenbeek te nemen. De competitie wordt na de carnaval hervat met wederom een uitwedstrijd in Eindhoven tegen Unitas.

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg