Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

4 februari 2018 | 1e klasse D

RKSV Minor - De Valk: 5-1


Deel dit bericht:


ONDANKS VROEGE TREFFER TECER TUFAN WEET DE VALK NIET TE STUNTEN BIJ KOPLOPER RKSV MINOR

De Valk is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen tegen koploper RKSV Minor. Onder winterse omstandigheden ging De Valk met ruime cijfers onderuit, ondanks dat de ploeg van Ruud van der Rijt al vroeg op voorsprong kwam door een treffer van Tecer Tufan. In de tweede helft liepen de Limburgers eenvoudig weg door binnen twintig minuten viermaal het net te vinden. Bij De Valk ontbrak deze wedstrijd de zieke Tim Bombeeck en was de deze winterstop bij de selectie aangesloten Osman Fofana nog niet fit genoeg om zijn competitiedebuut te maken voor De Valk.

De Valk kwam flitsend uit de startblokken door al vroeg op voorsprong te komen, een lange bal van verdediger Mike Bruinen kwam terecht bij Luuk Broers die met een afgemeten voorzet Tecer Tufan wist te bereiken in het strafschopgebied. De technisch begaafde aanvaller kapte Minor verdediger Kevin Gegvataj uit en schoof beheerst de bal in de verre hoek waar doelman Roy Jacobs geen antwoord op had 0-1. De thuisploeg ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en was daar met clubtopscoorder Amin Elalji daar na ruim tien minuten spelen dichtbij, maar het schot van de vleugelaanvaller kon gepareerd worden door De Valk doelman Kevin Miguel. Toch zou het twee minuten later wel raak zijn voor de koploper toen Marvin Breemer de bal gaf aan Amin Elalji die teveel ruimte kreeg aan de rand van het strafschopgebied en de bal onberispelijk binnen schoot 1-1. RKSV Minor bleef doordrukken en De Valk had zijn handen vol aan de behendige aanvallers van Minor. Zo had halverwege de eerste helft doelpuntenmaker Amin Elalji de mogelijkheid om de koploper op voorsprong te schieten, maar was het doelman Kevin Miguel die De Valk met een fraaie redding behoedde voor een achterstand. Ook vleugelaanvaller Taoufik Chadli liet zich over de rechterkant steeds vaker gelden en schoot met links de bal hard op de vuisten van doelman Kevin Miguel. Vijf minuten voor de rust kwam De Valk heel goed weg toen Taoufik Chadli met een verwoestende uithaal de bal tegen de lat zag spatten. In de laatste minuut was het spits Marvin Breemer op aangeven van Amin Elalji bijna doeltreffend, maar andermaal was het de sterk keepende Kevin Miguel die een sta in de weg was.

In de tweede helft kwam Jeremie Vuvu binnen de lijnen in plaats van Dion Vermeulen om voor wat meer aanvallende impulsen te zorgen. Toch bleef RKSV Minor het spelbeeld bepalen en leek het een kwestie van tijd voordat de koploper het krachtsverschil uit ging drukken in de stand. En lang zou het ook niet duren, want al na zeven minuten was het Taoufik Chadli die Luuk Jansen passeerde en op de achterlijn het overzicht bewaarde en Roy Goossens een niet te missen kans gaf. De verdediger wist met een schot in de korte hoek doelman Kevin Miguel kansloos te laten en Minor op 2-1 te brengen. De Valk had het heel moeilijk en kon maar sporadisch gevaarlijk worden. Halverwege de tweede helft leek de wedstrijd beslist te zijn toen Marvin Breemer ontsnapte aan de buitenspelval en oog in oog met doelman Kevin Miguel koel bleef en met een bekeken schot de 3-1 tegen het net schoot. Minor drukte door en was het Taoufik Chadli die een paar minuten later werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en met een schuiver in de verre hoek de 4-1 binnen schoot. Taoufik Chadli had de smaak te pakken na zijn eerste treffer van de wedstrijd dat de aanvaller twee minuten later uit een hoekschop de bal voor zijn voeten kreeg en resoluut de bal in het doel jaagde voor de 5-1. Aan het slot kreeg Minor nog enkele mogelijkheden om de voorsprong nog verder op te voeren, maar het zou uiteindelijk blijven bij deze vijf treffers en De Valk wist daar verder ook niets meer tegenover te zetten.

Zo leed De Valk een ruime nederlaag tegen de sterke koploper van de Eerste Klasse D zo vlak voor het ingaan van het carnavalsweekend. Voordat de ploeg carnaval mag gaan vieren staat er aanstaande donderdag om 20.15 uur nog een oefenwedstrijd gepland op 't Valkennest tegen RKSV Heeze waar voormalig De Valk trainer Noud van Buul de hoofdtrainer is. Over twee weken wacht er voor De Valk een uiterst belangrijk duel met hekkensluiter FC Hoensbroek op Sportpark Overbroek.

Scoreverloop RKSV Minor – De Valk 5-1(1-1)
06. 0-1 Tecer Tufan
15. 1-1 Amin Elalji
52. 2-1 Roy Goossens
65. 3-1 Marvin Breemer
69. 4-1 Taoufik Chadli
71. 5-1 Taoufik Chadli

RKSV MINOR
Roy Jacobs; Kevin Gegvataj, Roy Goossens, Tjemu Kunu, Jounes el Arbaoui; Raymond Buis, Jeroen Gerets, Tom Maas(78. Youssef Benahmed); Taoufik Chadli, Marvin Breemer(69. Pieter-Jan Coenen), Amin Elalji(75. Leandro Carlone)

DE VALK
Kevin Miguel; Mike Bruinen, Antwan Rijkers, Bas Gulpers; Dion Vermeulen(46. Jeremie Vuvu), Michiel van den Besselaar, Jean-Marc Clare, Luuk Jansen, Luuk Broers; Tecer Tufan, Sherry Kindo Kamara


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg