Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: Oud speler en trainer Twan van Tuyl

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SV Tivoli verzuimt om kampioen te worden

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

RKSV Heeze heeft even aan het kampioenschap mogen ruiken

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Uitslagen competitie voor 19 en 20 mei

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Tom de Laat (Hoogeloon)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 1 juni bij Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Tom Molenberg naar Rood Wit V en Michael Koning stopt bij Wilhelmina Boys

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Hypotheekvisie Stadpaviljoen

4 februari 2018 | 2e klasse F

Someren - Wilhelmina Boys: 1-0


Deel dit bericht:


Someren wilde deze wedstrijd kost wat kost winnen om in het spoor te blijven van koploper EFC. Na het gelijke spel in de laatste wedstrijd, telde maar een ding: drie punten binnenhalen. Die doelstelling werd gerealiseerd, want in de eerste helft scoorde Mike Verdonschot en dat bleek het winnende doelpunt te zijn.

Wilhelmina Boys begon de wedstrijd met druk te zetten op de spelers van Someren, die in balbezit waren. De thuisclub kon hier niet onderuit komen en hanteerde daardoor veelvuldig de lange bal. Doelman Maarten Werts deed dit ook in de18de minuut door de bal achter de verdediging van Wilhelmina Boys te leggen. Door een misverstand tussen de laatste man van Wilhelmina Boys en doelman Tom Molenberg, kon Mike Verdonschot de bal oppikken en de 1-0 op het scorebord zetten. Het duurde tot de 40ste minuut alvorens Wilhelmina Boys een grote kans kreeg, maar Maarten Werts was de sta-in-de-weg. Kort daarna had Luuk Hoeben de 2-0 op zijn schoen, maar zijn inzet was onvoldoende om Someren in een veilige haven te loodsen.

In de tweede helft waren er meer kansen voor Someren dan voor rust, maar de afwerking liet ook nu te wensen over. Zelfs een situatie met drie aanvallers tegen twee verdedigers leverde geen kans op. De grootste mogelijkheid was voor Stijn Kusters, die in vrije positie een voorzet van Thijs Cortenbach net naast het doel kopte. Tegen het einde van de wedstrijd gooide Wilhelmina Boys alles op de aanval. In de 82ste minuut waren ze dichtbij de gelijkmaker, maar het schot van Mark de Wit ging net voorlangs. Bij een uitval van Someren werd Koen de Louw onderuit gehaald door Scott Smit, die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg en kon gaan douchen. De goed leidende scheidsrechter Henkens floot kort daarna voor het einde van de wedstrijd. Someren was blij met de drie punten, maar niet met het vertoonde spel. Dat moet echt beter!!
Misschien dat carnaval hier een positieve bijdrage aan kan leveren. Volgende week is er namelijk geen competitievoetbal. Positief voor Someren was in ieder geval de uitslag van de naaste concurrenten. Nummer 1 EFC en nummer 3 Marvilde verloren hun wedstrijd, waardoor Someren qua verliespunten weer virtueel koploper is.

Opstelling SV Someren:
Maarten Werts, Koen de Louw, Dirk Driessen, Niels Schweren, Robin van den Aker, Stijn Kusters, Mike Verdonschot, Thijs Cortenbach, Luc Bouwmans (86. Joost vd Velden), Luuk Hoeben, Maico Meulen (69. Fabio Peters).

Wilhelmina Boys met minimaal verschil geklopt door titelkandidaat Someren (verslag Wilhelmina B)

Het vaandelteam van v.v. Wilhelmina Boys is er niet in geslaagd de goede tweede helft van de wedstrijd van vorige week tegen R.P.C. het gewenste vervolg te geven. Na een kwartier in de eerste helft op bezoek bij Someren kwam door een misverstand in de verdediging van de bestenaren een 1-0 achterstand op het scorebord, een stand die in het verloop van de wedstrijd helaas geen beter aanzien gegeven kon worden.

Met het goede gevoel van de 2-2 van een week eerder in het achterhoofd ging de hoofdmacht van Wilhelmina Boys de confrontatie met Someren, een van de voornaamste titelkandidaten in de 2e klasse-F, met vertrouwen tegemoet. Hoofdtrainer Ronny Everaerts had de beschikking over een vrijwel fitte selectie, alleen John Termeer is vanwege een blessure tijdelijk niet beschikbaar. In zijn basisopstelling was deze wedstrijd weer een plaats ingeruimd voor Mike Smit.

Vanaf het beginsignaal was de doelstelling van de tricolores duidelijk, door hoog druk te zetten op de helft van de tegenstander, wilde Wilhelmina Boys de tegenstander het spel en de opbouw moeilijk maken. Dat lukte in eerste instantie prima, alleen met lange ballen was de tegenstander in staat om van de eigen goal af te spelen, maar het was juist zo'n lange bal welke uiteindelijk het openingsdoelpunt voor de thuisploeg opleverde.

Na een uittrap van de doelman van Someren belandde de bal achter de laatste linie van de mannen uit Best, een klein misverstand tussen de bestse verdediging en doelman Tom Molenberg, deed de bal in de voeten van de zeer attente spits van de tegenstandster belandden, die dat buitenkansje graag aangreep om de 1-0 tussenstand op het scorebord terecht te laten komen.

In het restant van de eerste helft, die niet de boeken in gaat vanwege een overvloed aan kansen, had kort voor rust Michael Koning de gelijkmaker op zijn schoen. Met een bekwame redding belette de doelman van de thuisploeg echter dat de bezoekers uit Best de stand gelijk trokken. Zijn collega aan de andere zijde, Tom Molenberg was kort daarna de sta in de weg voor de spits van Someren en tot zijn geruststelling werd ook de rebound niet benut.

In het tweede bedrijf was de thuisploeg de bovenliggende partij en kwamen de tricolores een aantal keren goed weg. Gelukkig ging de thuisploeg niet secuur om met de kansen die zij zelf creëerden waardoor Wilhelmina Boys kon blijven hopen op een goed resultaat. En dat resultaat kwam er bijna ook nog van, kort voor tijd was het gevolg van een slotoffensief van de tricolores een schietkans van Mark de Wit, zijn inzet ging tot ontzetting van de beste ploeg en haar supporters echter net voorbij aan het doel van de tegenstander.

Toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot was de teleurstelling bij de beste ploeg groot. De tegenstander kon opgelucht ademhalen, zeker nadat bekend was dat beide concurrenten om de bovenste plaats hun wedstrijd hadden verloren. Volgende week zijn er door het carnaval natuurlijk geen competitieverplichtingen, een week later staat de belangrijke wedstrijd tegen N.W.C. op het programma.

Opstelling Wilhelmina Boys:
Tom Molenberg, Mike Smit, Scott Smit, Lars Kuys, Bart Meeske, Yoran Bouwmans, Michael Koning, Stef Vervloet, Maron Heersmink, Mark de Wit, Ossy Azeuini (Mohamed Oukadi)

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg