Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Hypotheekvisie Stadpaviljoen

4 februari 2018 | 2e klasse F

RPC - NWC: 0-1


Deel dit bericht:


NWC stijgt twee plaatsen na knappe zege bij RPC

Eindhoven – NWC heeft op bezoek bij RPC hele goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De onverzettelijke ploeg van Roel Nabuurs vocht zich langs de groenwitten en behaalde een nipte 0-1-zege. Menno Janssen werd matchwinner met een doelpunt op slag van rust.

Coach Nabuurs koos vandaag in een guur Eindhoven voor een versterkt middenveld. Door iets compacter te spelen hoopte de oefenmeester zijn elftal weer van een impuls te voorzien in de degradatiestrijd. Voor rust gaf NWC niet zoveel weg in defensief opzicht, alleen de mogelijkheid die RPC kreeg was wél groot. Sean Gilbert had de 1-0 op zijn schoen, maar zag dat NWC-doelman Stefan Vaas ternauwernood redding bracht. Aan de overkant was Jeroen van Deursen het gevaarlijkst, onder meer nadat RPC goed onder druk werd gezet tijdens het opbouwen. De eerste helft leek doelpuntloos te eindigen, totdat Mark Bosch zijn teamgenoot Menno Janssen alleen voor keeper Tom Verhoeven zette. Janssen rondde foutloos af en bracht zijn team op 0-1, en bovendien maakte hij zijn allereerste treffer in het Astense vaandelteam.

Na de onderbreking bleef NWC knokken en probeerde het gevaar te stichten via de counter. Het matig voetballende RPC moest komen en werd meerdere malen dreigend, maar de gedisciplineerde oranjehemden hielden stand dankzij overtuigend verdedigingswerk. Vaas tikte een vrije trap van Noud Ackermans over het doel en ook linksback Ralf van Oosterhout voorkwam een goal door een poging van Kirubel Solomon Gebre Dingil te blokken. Scheidsrechter Chahid liet veel doorspelen waardoor het tempo in de wedstrijd bleef. De arbiter ging echter wel in de fout toen Jeroen van Deursen op weg ging naar de 0-2, maar floot de aanval af wegens buitenspel. Assistent-scheidsrechter Van Erp vlagde niet, maar Chahid besloot de stekker zelf uit de veelbelovende aanval te trekken. Van Deursen schoot de bal binnen maar het fluitsignaal van de verder goed fluitende leidsman had al geklonken. Via Douwe Hurkmans had NWC al een grote kans op de tweede Astense goal laten liggen, en in de slotminuten miste ook Merijn van Brussel van dichtbij. Het bleef enorm spannend tot het eind, maar NWC speelde het duel zeer professioneel uit en sleepte de uiterst kostbare driepunter over de streep. Een échte teamprestatie die NWC hard nodig had, tegen een ploeg die eerder dit seizoen ook al werd verslagen. Door de overwinning stijgt NWC naar plek twaalf. Na de carnaval wordt de competitie hervat met een belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Wilhelmina Boys in Best.

Opstelling NWC
Stefan Vaas, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Ralf van Oosterhout, Menno Janssen, Mark Bosch (81' Roel Jansen), Douwe Hurkmans (67' Teun van Erp), Martijn Henst, Merijn van Brussel en Jeroen van Deursen (90' Sam Ockers).


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg