Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: Oud speler en trainer Twan van Tuyl

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SV Tivoli verzuimt om kampioen te worden

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

RKSV Heeze heeft even aan het kampioenschap mogen ruiken

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Uitslagen competitie voor 19 en 20 mei

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Tom de Laat (Hoogeloon)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 1 juni bij Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Tom Molenberg naar Rood Wit V en Michael Koning stopt bij Wilhelmina Boys

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Glasverbo Glasverbo Glasverbo Glasverbo

4 februari 2018 | 1e klasse D

Geldrop - Deurne: 3-3


Deel dit bericht:


Publiek de grote winnaar bij Geldrop – Deurne
Bij deze confrontatie tussen Geldrop en Deurne werd het publiek de grote winnaar na 90 minuten voetbal. De uitslag was namelijk 3-3.

Na 8 minuten had Patrick Philippart namens Geldrop de wedstrijd al open kunnen breken. De linksbuiten werd over de linkerflank weggestuurd door Joep van der Velden. Zijn lob vloog echter enkele meters over het doel van Deurne-goalie Joost Bukkems. In de 13e minuut wist Deurne wel te scoren. Een voorzet van Mark Kuijpers belandde op het hoofd van Harm van der Steen. De kopbal van Van der Steen kon nog gekeerd worden door Geldrop-doelman Frank Baas, maar de rebound werd binnengetikt door Anton Loverbos: 0-1. 7 minuten later, in de 21e minuut, verzuimde Parfait Luwawa, na een uitstekende voorzet van Harm van der Steen, de 0-2 binnen te koppen. Enkele minuten later bracht Mark Werts andermaal Patrick Philippart in scoringspositie. Het schot van de aanvaller raakte het zijnet en dus bleef Deurne op een 0-1 voorsprong staan. In de 36e minuut werd het alsnog 1-1. Joep van der Velden gaf vanaf de rechterflank voor op Coen Jansen, die beheerst binnenschoot.

Voor Geldrop begon de tweede helft met een fikse tegenvaller. Tom Dekkers moest in de 52e minuut met een rode kaart het veld verlaten, nadat hij Harm van der Steen in kansrijke positie neerhaalde. De daaropvolgende vrije trap werd bekwaam weg gebokst door Frank Baas. Ondanks dat de groenwitten met een man minder op het veld stonden kwam de ploeg in de 64e minuut op een 2-1 voorsprong. Coen Jansen passte de bal naar Joep van der Velden, die het spel verlegde naar de linkerkant. Vervolgens speelde Ben Bruisten Sander Heesakkers aan. Heesakkers gaf simpel voor op de man waar de aanval mee begon, Coen Jansen, die aantekende voor zijn tweede treffer van deze wedstrijd. Lang wist Geldrop de voorsprong niet vast te houden, want in de 72e minuut maakte Deurne er 2-2 van. Ruhendrey Martina schoot na een pass van Gregory Lammers zuiver binnen. Daar lieten de bezoekers het niet bij zitten, want met nog iets minder dan een kwartier op de klok kwam Deurne op 2-3. Een corner van Martina werd tegen de touwen gekopt door Stefan van der Werf. Maar opnieuw beet Geldrop van zich af. Coen Jansen kopte in de 87e minuut een voorzet Heesakkers puik binnen: 3-3.

Opstelling Geldrop: Baas: Heesakkers, Dekkers, N. de Kort, Verberne (86. Van Moorsel), Werts, C. Jansen, Bruisten: Philippart, De Haas (56. Beets), v.d. Velden.

SV Deurne laat twee punten liggen in Geldrop 3-3 (verslag Deurne)
Deurne kan numerieke meerderheid niet optimaal uitbuiten in vermakelijke wedstrijd.

Het was een koude middag op sportpark De Kievit, maar gelukkig wisten beide teams er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Alhoewel Jurgen Elbers niet helemaal tevreden was over de beleving (iets teveel ontzag voor de tegenstander) in de eerste helft wist Deurne de nodige kansen te creëren. Deurne startte met Daan Geven in de basis voor de vorige week flink geblesseerd geraakte Thijs Matheij. Nadat in de eerste tien minuten beide partijen een goede kans net over het doel zagen gaan was het in de 12e minuut raak voor Deurne 0-1. Mark Kuipers stoomde op over de linker flank en zijn voorzet op maat werd door Harm van der Steen prima ingekopt. De keeper wist de bal nog wel te pareren maar Anton Loverbos was er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te werken. Parfait Luwawa verzuimde in de 20e minuut de bal tegen de touwen te koppen uit een scherpe voorzet van Van der Steen. Diezelfde Van der Steen kreeg in de 35e minuut een dot van een schietkans net binnen de zestien, maar raakte de bal niet vol. Uit de tegenaanval wist Geldrop de 1-1 op het bord te schieten. Een hoog ingebrachte bal werd onvoldoende weggewerkt en viel voor de voeten van Coen Jansen, die met dit soort kansen wel raad weet. Gezien het aantal mogelijkheden dat ook Geldrop in de eerste helft wist te creëren was deze stand wel verdiend. Kort voor rust werd een in swingende corner Deurne bijna fataal, maar Joost Bukkems wist met een uiterste krachtsinspanning redding te brengen.

In de tweede helft schakelde Deurne een tandje bij. Het was opnieuw Loverbos die een voorzet van Ruhendry Martina hard inschoot, maar de keeper met een goede reflex op zijn weg vond. Kort daarna liep Geldrop tegen een domme en onnodige rode kaart aan. Verdediger Dekkers verkeek zich op een diepe bal en zag daarbij Van der Steen over het hoofd. Dit corrigeerde hij met het vastpakken van de doorgebroken spits met terecht rood van de goed leidende scheidsrechter Nelissen tot gevolg. De toegekende vrije trap was een prooi voor de keeper. Geldrop wisselde een aanvaller voor een verdediger en probeerde met tien man in de organisatie te blijven spelen. Dit leidde in de 63e minuut tot een voorsprong voor Geldrop. Bij een snelle counter over links werd Quincy Plas uitgespeeld en verzuimde Luwawa zijn directe tegenstander Heesakkers te volgen, die wist Jansen op maat te bedienen voor zijn tweede deze middag. Overigens speelde Plas deze middag op nieuwe schoenen, nadat zijn geel-zwarte exemplaren vorige week door Wim Verbeek in beslag waren genomen. Jurgen Elbers wisselde kort hierna aanvallend door Stefan van der Werf in te brengen voor Daan Geven. Dat betaalde zich uit, eerst was het in de 71e minuut Gregory Lammers die Martina met een mooie steekpass wegstuurde en evenals vorige week wist hij vanaf links de verre hoek te vinden 2-2. Zes minuten later mocht Martina vanaf rechts een corner nemen, die door Van der Werf perfect werd binnengekopt 2-3. Iedereen dacht de wedstrijd voor Deurne in de pocket was, maar nu wisselde Geldrop aanvallend en ook dat betaalde zich uit. Geldrop wist in korte tijd de nodige corners af te dwingen en die waren allemaal levensgevaarlijk. De eerste corner werd met een hakbal ingebracht en door Bukkems met een katachtige reactie gered, echter de vierde corner werd Deurne fataal. Bukkems stompte naar rechts weg en de bal kwam precies terecht bij Heesakkers, die zijn tweede assist van de middag gaf op wederom Jansen, die daarmee in de 86e minuut zijn hattrick met een bekeken kopbal voltooide. Deurne bleef het proberen en bracht Maarten Vos nog in voor Luwawa. In de blessuretijd waren er nog twee dotten van kansen voor Martina en Van der Steen, maar beide keren stond de keeper op de juiste plaats.

Ondanks dat op voorhand een gelijkspel bij Geldrop een prima resultaat gezien werd, gingen spelers en staf toch enigszins ontevreden richting kleedkamers.
Deurne handhaaft zich met dit gelijkspel keurig op de 5e plaats en krijgt na de Carnaval met de huidige nummers 3, 4 en 6 af te rekenen, te beginnen thuis op 18 februari tegen Chevremont.
Op donderdag 22 februari staat de bekerwedstrijd tegen Sparta'25 in Beek en Donk op het programma.

Opstelling Deurne: Bukkems, Plas, Veeneman, Louwers, M. kuijpers, Loverbos, Geven (69' van der Werf), Lammers, Luwawa (87' Vos), van der Steen en Martina.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg