logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht inhaalwedstrijden 2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

De Weebosch wint ‘clash’ tegen lastig DOSKO’32

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Jordi Verhoeven (RKVVO)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

1 februari 2018 | - Wedstrijd van de week 

Rob van Bijsterveldt: 'Beerse Boys hoort thuis op dit niveau'


Deel dit bericht:


Marvilde-Beerse Boys is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Rob van Bijsterveldt, routinier bij Beerse Boys.

 

Beerse Boys gold jarenlang als het hét voorbeeld van een club die met louter eigen spelers toch op hoog niveau kon acteren. Onder leiding van trainer Henri van de Braak promoveerde de ploeg uit Middelbeers van de vierde naar de eerste klasse en speelde zelfs voor promotie naar de hoofdklasse. Vorig seizoen degradeerde de roodwitten naar de tweede klasse, waar het nu is terug te vinden op de elfde plek. Maar net boven de degradatiestreep.

Toch maakt Rob van Bijsterveldt zich geen zorgen. De ervaren verdediger debuteerde ooit in de vierde klasse en was daarna bij alle successen van Beerse Boys betrokken. "We wisten dat er een moment zou komen, dat het allemaal wat minder zou worden. Inherent aan een dorpsclub als de onze en het feit dat er hier niet wordt betaald. We doen het geheel met eigen jongens en de afgelopen jaren hadden we een zeer talentvolle spelersgroep. Aan het einde van het vorige seizoen zijn Koen van Kollenburg, Joost Claassen, Bob Smolders, Ronnie Pijnenburg en Pepijn van Spreuwel gestopt. Ik ben er echter van overtuigd dat we niet bezig zijn aan een vrije val. De huidige selectie heeft kwaliteit genoeg op zich te handhaven."
Sterker nog, de 30-jarige routinier weet zeker dat de formatie van trainer Donny de Groot het niveau van de tweede klasse gemakkelijk moet aankunnen. "We staan veel te laag en horen volgens mij zeker bij de eerste vijf ploegen thuis. Echter heeft het inpassen van nieuwe spelers toch wat tijd gekost en hebben we veel – onnodige – punten verspeeld. De laatste twee wedstrijden, tegen EFC en Someren (de nummer 1 en 2, red.) hebben aangetoond dat we genoeg kwaliteiten hebben. Het werd twee keer 1-1, maar we hadden ook zomaar kunnen winnen. De meeste teams zijn aan elkaar gewaagd. Beerse Boys hoort op dit niveau thuis."

Stapje terug
Overigens is Van Bijsterveldt wel zo eerlijk om te toe te geven dat het best eens zou kunnen zijn, dat Beerse Boys op termijn nog een stapje terug moet doen. "We hebben in de oudste jeugd momenteel niet echt spelers die de overstap naar het eerste elftal zouden kunnen maken. Ik denk dat we pas weer in de C- en de D-jeugd spelertjes hebben staan, die wellicht in de toekomst in aanmerking komen voor de selectie. Die periode moet echter wel worden overbrugd en als we daarom eerst nog een klasse omlaag moeten, is dit mijns inziens geen ramp. Normaal gesproken hoort Beerse Boys thuis op tweede- of derde klassenniveau. De afgelopen jaren hebben we een heuse wereldprestatie geleverd."

In zijn dertiende seizoen ("Ik ben nauwelijks geblesseerd geweest en heb vrijwel altijd gespeeld") is Van Bijsterveldt de oudste van de ploeg. Hij weet dus wat er nodig is om een kans te maken tegen het als derde geklasseerde Marvilde. "Ze hebben een ervaren selectie, met veel technische spelers. Zeker op hun eigen kunstgras zijn ze wellicht daardoor in het voordeel. We gaan echter ons uiterste best doen en als we weer omhoog willen kijken, moet er gewoon worden gewonnen. Het verschil tussen Marvilde en ons is nu zes punten. Dit mogen er na zondag best drie zijn..."

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

01 februari 2018 om 21:59

Paul Rooijakkers zegt:

Goed verhaal Rob,. Ondanks een wat mindere start dit seizoen wat goed verklaarbaar is acht ik een top 5 rangschikking zeker nog haalbaar dit seizoen


01 februari 2018 om 14:32

Smally zegt:

Mooi stukje PJ! Succes met verloop in rest van competitie


01 februari 2018 om 12:29

Bas Reijnen zegt:

Succes "Bijster" , Marvilde uit altijd lastig maar genoeg punten gehaald in het verleden daar, dus vertrouwen en gas erop-)


01 februari 2018 om 9:24

Henri vd Braak zegt:

Mooi interview. Succes Bijster en natuurlijk ook de rest van de club Wel zorgen dat je in de 2e klasse blijft, maar dat mag eigenlijk geen probleem zijn met zoveel kwaliteiten in de ploeg.


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Rob van Bijsterveldt: 'Beerse Boys hoort thuis op dit niveau'
(Door Willem-Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png