Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

28 januari 2018 | 1e klasse D

Wittenhorst - Geldrop: 1-0


Deel dit bericht:


Geldrop verliest van Wittenhorst
Geldrop is de hervatting van de competitie gestart met een verlies. De ploeg verloor met 1-0 van RKSV Wittenhorst. Door het verlies in Horst is Geldrop de koppositie in 1e klasse D kwijtgeraakt. De achterstand op de nieuwe koploper RKSV Minor bedraagt nu 1 punt.

Al in de 1e minuut had Geldrop de score kunnen openen via Coen Jansen. De aanvoerder die hersteld is van zijn eerder opgelopen blessure, vergat na voorbereidend werk van Joep van der Velden en Mark Werts doeltreffend af te ronden. In de 8e minuut lieten de groenwitten het andermaal na om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Sander Heesakkers bezorgde de bal bij Lars de Haas, die Patrick Philippart aanspeelde. De linksbuiten zag vervolgens zijn inzet op de lat uiteenspatten. Hierna duurde het enige tijd voordat de ploeg van Pierre van den Eeden weer een grote kans wist te creëren. Na 35 minuten spelen speelde Sander Heesakkers zichzelf tussen 2 Wittenhorst-spelers knap vrij, maar zijn schot verdween net naast het doel van Wittenhorst-doelman Sjors Witt. Enkele minuten later wist Wittenhorst wel het net te vinden. Thom Derks verschalkte met een lob Geldrop-goalie Frank Baas, die de geblesseerde Yannick Derix verving: 1-0.

Na rust ging Geldrop op zoek naar de gelijkmaker, maar het scheelde weinig of de Geldroppenaren keken in de 48e minuut al tegen een 2-0 achterstand aan. Een vlotlopende aanval van Wittenhorst werd niet omgezet in een doelpunt, omdat Frank Baas een prima redding in huis had. Vanuit de counter was de thuisploeg, naast de eerdergenoemde kans, enkele keren gevaarlijk. Echter stond het vizier bij de voorwaartsen niet op scherp. Mede door een buitenspelgoal van Wittenhorst bleef Geldrop kans houden op een beter resultaat. Helaas zou het Geldrop niet lukken om tot treffers te komen. Tom Dekkers was nog het dichtstbij een goal. Hij zag in de 80e minuut zijn kopbal, na een vrije trap van Nico de Kort, richting de bovenhoek vliegen, maar met een puike redding voorkwam Sjors Witt de 1-1, waardoor Geldrop het derde verlies dit seizoen moest slikken.

Opstelling Geldrop: Baas: Verberne, Dekkers, N. de Kort, Beets: Werts (82. Bruisten), C. Jansen, Heesakkers: Philippart, De Haas (65. Desriac), v.d. Velden (75. Van Moorsel).

Wittenhorst - Geldrop (verslag Wittenhorst)
Koploper Geldrop kwam naar Horst om middels een goed resultaat de riante positie uit te breiden. Daarentegen was er voor de thuisclub maar één optie en dat was winnen!

Beide ploegen startten op het kunstgrasveld met een hoog tempo en wat goed aanvoelde was dat Wittenhorst beter in de wedstrijd zat. Het eerste gevaar kwam in de 8ste minuut. Thom Derks werd richting de vijandelijke doelman gestuurd. Echter zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal. Spoedig hierna kreeg dezelfde speler wederom een reële mogelijkheid. Ook nu was Geldrop de meest gelukkige. Wittenhorst ging door. Het spel was bovendien uitstekend. De opkomende Stevie Hattu trok langs de lijn richting doelliujn. De voorzet was uitstekend. Alleen de afronding bleef wederom achterwege. Geldrop kon hierdoor in de wedstrijd blijven. De verdiende voorsprong voor Wittenhorst kwam er toch. In de 39e min. werd met een listige bal de gehele achterhoede verrast. Alleen spits Thom Derks wist deze bal op waarde te schatten en oog in oog met de doelman verdween met een lobje de bal in het verlaten doeol, 1-0. Nog voor de pauze kreeg de thuisclub nog 2x de mogelijkheid om via een scrimmage de bal in het doel te plaatsen. Ook nu lukte dit niet.

Na de pauze was het wederom Wittenhorst die de toon zette. Een snelle uitval via Marco Daniëls werd op maat op de inkomende Thom Derks geplaatst. De inzet werd op miraculeuze wijze door doelman Frank Baas gepareerd. In het verdere verloop van de wedstrijd bleef de thuisclub de bovenliggende ploeg, alleen manco was dat dit niet in doelpunten werd uitgedrukt. Zo bleef het tot het einde een spannende wedstrijd. Het zou toch niet dat Geldrop toch zou scoren. Terecht of niet terecht, dit kan alleen met voetbal. Slechts éénmaal konden de Brabanders dicht bij een doelpunt komen. De kopstoot werd op fraaie wijze door doelman Sjors Witt uit het doel gehouden.

Na een lange blessuretijd floot scheidsrechter Bechay voor het einde en Wittenhorst kon in deze topper de volle winst pakken en verdiend zeer zeker. Een sterk collectief kreeg loon naar werken.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg