Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Valkenswaard geeft zeker lijkende zege nog uit handen.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Roel Sterken (VV Vessem)

LEES MEER

Sportshowroom
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Sportshowroom
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

30 januari 2018 | - Column 

Jeroen Stottelaar geweldige ambassadeur voor UNA


Deel dit bericht:


UNA selectie nieuw seizoen bijna compleet.
(Door Thieu Vlemmix) Hoewel het huidige seizoen in volle gang is en de prijzen nog lang niet zijn uitgedeeld, moet je er als club wel tijdig bij zijn om de voetbalzaken voor het komende jaar goed rond te krijgen. Anders kunnen sommige vogels wel eens gevlogen zijn. Gezien de uitstekende werkomstandigheden aan de Sportlaan, is dat overigens niet het eerste waarvoor Derde Divisionist UNA met zijn huidige homogene en eensgezinde groep erg bang voor moet zijn. De afleiding van besprekingen erover, kan men echter maar achter de rug hebben. En het gezegde 'beter vroeg dan (te) laat', is er ook niet voor niks, lijkt me. Dus.

Bij het overzien van de spelersnamen die UNA's technisch manager Willem Bakermans nog voor het einde van januari vrijgaf over degenen die reeds toegezegd hebben (ook) komende seizoen de kleuren van UNA te zullen verdedigen, passen wat kanttekeningen. Eerste vaststelling: opnieuw blijkt dat UNA een honkvaste vereniging is, want het over- overgrote deel van de ploeg blijft ook na dit seizoen bij elkaar schuilen. Toch zijn er een paar opmerkelijke mutaties. Neem Jeroen Stottelaar. Hij stopt. Bijna een voetballoopbaan lang maakt de technische middenvelder al deel uit van UNA 1. Met zijn achttiende begonnen, staat hij nu al acht jaar bij UNA in de basis en is er altijd nog maar vijfentwintig. 'Stylist met een sportief karakter, naar buiten toe een geweldige ambassadeur voor de club'. Die Jeroen, geeft te kennen dat studie en drukke werkzaamheden momenteel de voorrang krijgen.
..Jeroen Stottelaar geweldige ambassadeur voor UNA...

Een combinatie met voetballen op dit hoge niveau acht de man met het fantastische afstandsschot, die regelmatig de armband van aanvoerder droeg, niet mogelijk. Nagenoeg hetzelfde geldt voor de bescheiden Thomas Huyben (ook 25), die de afgelopen vier seizoenen als centrale verdediger voor UNA is uit gekomen en zich die jaren een stabiele (stille) kracht achterin toonde.
Met Brian Boogers, Niek en Rob van Boekel, Teun Sebregts, Willem Tieben, Nick Tielemans, Pieter-Jan Scheerlinck, Sander van Weert en Youri Sijbers staat er sowieso al weer een hecht collectief met een leeftijdsgemiddelde 25,5. Waarbij ook Twan Demin, Vincent Bogaerts en Sil van Herwijnen zich als jeugdige aanwinsten met potentie bevestigd hebben. Zij hebben nog een heel voetballeven voor zich en zijn hopelijk straks klaar voor een verdere stap in de hiërarchie. Bassou Boulghalgh is een verhaal apart. Voor sommigen misschien de verrassing, omdat hij (vanwege blessures) tijdens dit seizoen vrijwel niet op de voorgrond treedt. Tot.... twee weken terug, uit bij JVC. Ineens, schijnbaar uit het niets. In de tweede helft, waarin een gedecimeerd UNA uiteindelijk in Cuyk toch door de knieën gaat, staat Bassou er plotsklaps en blijft als controlerende middenvelder in de storm die over de Maas en UNA heen raast kaarsrecht overeind. Een sterk staaltje. De week erop, in de kraker tegen Jong Vitesse, behoort de 22-jarige tot UNA 's top drie. En meer is niet nodig voor een nieuw contract.
..Bassou (midden) in actie tegen Jong Vitesse...

Mocht UNA aan het einde van dit seizoen - dat tot nu toe zo ongekend succesvol verloopt - promoveren, dan is wat meer routine niet weg. En juist dat lijkt men nu binnen te hebben gehaald. Verdediger Sjors Paridaans (32) stond al eerder op het verlanglijstje. De oud RKVVO- er, zoon van voormalig UNA-speler en bekend fysiotherapeut Kees ('die heb ik zelf nog getraind', zei deze columnist gniffelend), gaf eerder nog de voorkeur aan KFC Turnhout. Hij lijkt een absolute versterking. Vanuit het Belgische komt eveneens Veldhovenaar en aanvaller Jelle Schijvenaars (30), die al eens eerder UNA's shirt droeg. Het aantrekken van de lange puntspeler lijkt op ' t eerste gezicht misschien wat vreemd. UNA heeft immers met de huidige spits Mart van de Gevel UNA zijn topschutter (14) al in huis. Is dat de reden waarom die nog niet bijtekende? Willem Bakermans zit als UNA's tm het dichtst bij het vuur - sterker gezegd hij is het vuur. Kijken of hij dit met behulp van UNA 's nieuwe LED verlichting wat scherper kan krijgen. Willem's antwoord: 'We zijn nog serieus in gesprek met Mart en ik hopelijk komen we er binnenkort wel uit'. Het zou UNA's aanval in ieder geval nog een stuk gevarieerder maken.
Niet onbelangrijke vraagtekens staan er tenslotte nog bij de doelmannen Petar Stoskovic en Rob van Iersel en bij de verdedigers Tom Scheepers en Nick v.d. Boomen. Maar, zoals gezegd.......er wordt nog onderhandeld.
 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png