Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Metafa Metafa

17 december 2017 | 4e klasse G

EMK – Boskant: 1-1


Deel dit bericht:


De voetbalvereniging Boskant uit Sint-Oedenrode bleek een pittige tegenstander(nog geen verliespartij) te zijn voor EMK. De wedstrijd werd gespeeld onder redelijke weersomstandigheden. De eerste helft was weinig spannend voor de keepers. Er werd met volle inzet gespeeld aan beide kanten (veel loopwerk, maar er was vaak een gebrek aan nauwkeurigheid). Kort voor de rust kreeg EMK twee kansen (kopbal Johan Janssen en schot Rick van den Bogaard). Boskant had ook een kans in de eerste helft, maar voor de neutrale toeschouwer bleek weinig te beleven in de eerste helft. EMK startte fel aan de tweede helft. De bal was nog maar net in beweging of Rick van den Bogaard kon Johan Janssen bedienen met een assist en de 1-0 was een feit. EMK bleef de druk opvoeren, en had 3 tot 4 doelkansen zonder te kunnen afronden. Daarbij was een solo van Rick van den Bogaard die langs meerdere tegenstanders kwam (53e minuut) maar niet kon afronden. In de 64e minuut was er een schot van Dennis Degens, maar de bal ging over het doel. De druk van EMK was zo groot dat een verdediger van Boskant bijna een eigen doelpunt maakte (66e minuut). Na deze openingsfase van de tweede helft, zakte het tempo bij EMK. Boskant kwam geleidelijk terug in de wedstrijd. Aanvankelijk kon EMK de aanvallen opvangen, maar kwam steeds meer onder druk. Zo moest men corners toestaan en op een van deze hoekschoppen, werd de gelijkmaker gescoord met een kopbal (79e minuut), onhoudbaar voor EMK keeper Mark Faassen. Beide teams gingen hierna vol voor de winst, maar het was duidelijk dat veel krachten verspeeld waren aan beide kanten. Een doelgevaar kwam erna niet meer. Uitstekende wedstrijdleiding door de 17-jarige scheidsrechter Torremans. Door de supporters werd Christian Messerschmidt gekozen als "Man of the Match".

Opstellingen:
EMK: Mark Faasssen (keeper), Bart Hermens, Tom Diender (AV), Christian Messerschmidt, Ronnie Jansen, Dennis Degens, Rick van den Bogaard, Rik Slaats, Ruud Boerema, Johan Janssen, Hein van den Bosch.

Boskant: Mike van der Heijden, Geert van Gils (AV), Rob van der Heijden, Rick van der Zanden, Frank van der Heijden, Roy van der Linden, Rens van de Wijdeven, Jim van der Zanden, Mark van der Heijden, Maikel Merks, Vincent Staals (keeper)

Topper tegen EMK eindigt in een 1-1 gelijkspel (verslag Boskant)

In een aantrekkelijk treffen eindigde de topper tussen het thuisspelende EMK en het bezoekende Boskant in een 1-1 gelijkspel. Voor rust was het een gelijk opgaande wedstrijd, met kansen aan beide zijden. Na rust was de thuisclub, door een doelpunt direct na rust, zo'n 25 minuten de bovenliggende partij, maar daarna krabbelde Boskant weer op en zorgde voor een spannend slotakkoord.

Het was vooraf duidelijk dat Boskant een pittige middag tegemoet kon zien. Tegenstander EMK stond stijf aan kop met liefst 28 punten uit 10 wedstrijden, met een doelsaldo van 34 voor en 9 tegen. Boskant volgde, weliswaar met 2 wedstrijden minder op het conto, met 16 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van 21 voor en 7 tegen. Het verschil op de ranglijst was voor rust in ieder geval niet echt zichtbaar. Het werd een aantrekkelijk treffen tussen twee gelijkwaardige teams. EMK als thuisspelend team wat meer in balbezit en Boskant gevaarlijk door haar snelle uitvallen. Dat het met de theepauze nog 0-0 stond, had vooral te maken met het feit dat het echte venijn in de afwerking aan beide zijden ontbrak.
Meteen na rust veranderde die situatie. De voorzet, uit een vrije trap van EMK in de 46e minuut, werd gemist door een van de Boskant verdedigers, waarna Johan Janssen de bal in de voeten kreeg. Van korte afstand passeerde hij Boskant doelman Vincent Staals: 1-0. In de 50e minuut was Boskant dicht bij de gelijkmaker. De inzet van Rens van de Wijdeven verdween echter langs de voor Boskant verkeerde kant van de paal. EMK had in die periode de wedstrijd kunnen beslissen. Door het aandringen van Boskant kwam er ruimte voor de spitsen van EMK. In de 51e minuut was Rik Slaats aan de andere zijde dicht bij een treffer, maar Vincent redde attent. EMK spits Janssen kreeg daarna tot twee keer toe, in de 53e en in de 57e minuut een goede mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar hij wist de kansen niet te benutten. Tussen die twee momenten in, in de 54e minuut, had de stand echter al in evenwicht kunnen zijn. EMK doelman Mark Faassen wist de inzet van de doorgebroken Maikel Merks echter met een uiterste krachtsinspanning tot corner te verwerken. Boskant krabbelde overeind en wist de verdediging van EMK met een aantal goede aanvallen flink onder druk te zetten. Met resultaat! In de 78e minuut kon de thuisclub een corner van Rens van der Wijdeven nog uitverdedigen door de bal over de achterlijn te werken, maar de daaruit voortvloeiende corner werd door invaller Ruud van der Heijden keurig binnengekopt: 1-1. En als Ruud in de 84e minuut de corner van Rens ook maar een beetje had kunnen raken, was het zelfs 1-2 geworden. Niet verdiend uiteraard, maar geen Boskanter die daar om getreurd zou hebben!

Boskant gaat, samen met EMK, ongeslagen de winterstop in. Een keurig resultaat! Een aantal weken tijd voor andere zaken. Maar de uitdaging op een top 3 positie ligt er, dus daarna weer vol aan de bak!

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg