Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Martien Geeven BV Bandenservice Acht Basemans Schoenen Martien Geeven

17 december 2017 | 3e klasse D

Dommelen - DBS: 2-3


Deel dit bericht:


Dommelen verliest onnodig van DBS met 2-3
Wederom weet Dommelen niet te winnen van een lager geklasseerde tegenstander in de 3e klasse D. Het was vandaag een belangrijke wedstrijd voor de Blauw-Witten; bij een overwinning zouden ze zich nestelen in de brede subtop, bij een nederlaag onderin de middenmoot. Aan de instelling van de spelers lag het ook vanmiddag weer niet, er werd hard gewerkt en voor iedere meter gestreden, en goed voetballen kunnen ze allemaal wel. Maar op beslissende momenten ontbreekt nog het raffinement en slimmigheid bij deze spelersgroep, en dat kost onnodig veel verliespunten.

Dommelen kwam goed uit de startblokken en al binnen 10 minuten speelde Anwar Janssen zich vrij in het strafschopgebied, kreeg een duw van een Veldhovense verdediger en scheidsrechter de Kroon wees resoluut naar de penaltystip. Thomas Keeman schoot onberispelijk binnen: 1-0. Deze vroege voorsprong zou rust in de ploeg moeten brengen maar dit was geenszins het geval, het spel was slordig bij beide ploegen. In de 26e minuut kreeg DBS een vrije trap op 18 meter van het doel, de muur stond niet helemaal goed opgesteld, en de bal werd vervolgens onhoudbaar voor doelman van Betten prachtig binnengeschoten 1-1. Dommelen kreeg nog enkele prima mogelijkheden, zo zette Max van Leeuwen spits Anwar Janssen vrij voor het doel maar keeper Tim ter Haar redde bekwaam. Zo gingen de ploegen rusten met een gelijke stand.
In het begin van de 2e helft creëerde Dommelen direct enkele goede kansen maar zowel Mark Burgmans als Anwar Janssen ontbeerden de koelbloedigheid om af te drukken en de voorsprong te pakken. Uit de eerste de beste tegenaanval van DBS scoorde spits Mike Spruyt op een heel eenvoudige, maar tevens prachtige, wijze. Dommelen was behoorlijk van slag en nog geen 5 minuten later scoorde DBS opnieuw. Een corner werd hard en laag ingeschoten, door iedereen gemist, behalve door Toon Zweegers die beheerst de 1-3 binnentikte. Er was nog een half uur te spelen, en Dommelen bleef geloven in een goed resultaat. Goed werd er niet gevoetbald maar Dommelen had wel een duidelijk veldoverwicht en creëerde enkele kleine kansjes. De aansluitingstreffer kwam eigenlijk vrij onverwacht, Anwar Janssen pikte de bal op de eigen helft op, startte een rush door het midden, deed een één-tweetje met Thomas Keeman, en scoorde vervolgens beheerst. Dommelen bleef aanvallen en probeerde de gelijkmaker te forceren. DBS-coach Louwers wisselde echter heel slim, hij bracht enkele ervaren krachten in, die het spel van Dommelen met succes ontregelden met enkele provocerende acties. In plaats van een slotoffensief in aanvallend opzicht werd het onvriendelijk in het veld en wist DBS de overwinning binnen te slepen. Zoals eerder gezegd is dit een zure, en onnodige, maar ook een heel leerzame nederlaag voor Dommelen.


Dommelen - DBS (verslag DBS)
Vandaag de laatste wedstrijd van dit jaar op deze grijze en frisse zondagmiddag. DBS gaat op bezoek bij Dommelen en zal alles op alles moeten zetten om vandaag de punten binnen te halen. Om in ieder geval met een goed gevoel de winterstop in te gaan.Beide ploegen geven gas van de start van de wedstrijd. DBS is fel en gretig. Maar de thuisploeg opent de score. Dommelen krijgt terecht een penalty. Die wordt door Thomas Keeman verzilverd, 1-0. DBS laat zich echter niet van de wijs brengen door deze vroege achterstand. Zij blijft ͚hoog͛ druk zetten op de tegenstander. In de 26e minuut krijgt DBS op rechts een vrij trap. Die wordt fraai met links door Yurjen de Jongh binnen geschoten. De 1-1 is terecht, want DBS heeft het betere van het spel. In de 33e minuut krijgt Anwar Janssen een grote mogelijkheid tot scoren. Maar keeper Tim ter Haar kan knap redding brengen. Met een gelijke stand gaan beide ploegen naar de thee.

Dommelen komt goed uit de rust, want de 1e kans na rust is voor Dommelen. Een goed genomen vrije trap wordt door Tim ter Haar op de paal getikt, en stuitert het veld weer in. In de 55e minuut een goede actie van Edwin Riestra op links. Hij zet goed voor en Mike Spruyt volleyeert de bal schitterend met links achter keeper Leo van Betten. DBS komt op 1-2. Vijf minuten later komt DBS volledig terecht gelet op haar spel op 1-3. Toon Sweegers frommelt de bal vanuit een corner in de goal. Maar deze doelpunten tellen ook. In de 70e minuut verkleint Dommelen de achterstand. Anwar Janssen kan vrijuit de 2-3 maken door volledig vrij door het centrum van DBS te lopen. Hij laat Tim ter Haar kansloos. Dommelen kan echter in de laatste minuut geen vuist maken en DBS nog in gevaar brengen.DBS speelde vandaag met veel inzet en motivatie. Wat een verschil met de wedstrijd tegen PSV. De hard bevochten overwinning van DBS is dan ook zeer terecht.

Opstelling DBS 1. Tim ter Haar (GK), 3. Mike Box (76e Dominique vd Wildenberg), 4. Danny Vreven, 5. Edwin Riestra, 7. Lotfi Oumoulid, 9. Mike Spruyt (80e Gijs Broeren), 12. Sam Weijers, 13. Dennis van der torren, 14. Yurjen de Jongh (C), 15. Marijn van Asten, 16. Toon Sweegers (72e Niels van Gemert).


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg