Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Hypotheekvisie Stadpaviljoen

17 december 2017 | 2e klasse F

RKSV Heeze - Wilhelmina B: 4-1


Deel dit bericht:


Ruime overwinning bezorgt Heeze drie punten.
In de eerste helft was het vanaf het begin duidelijk dat de thuisploeg de dienst uitmaakte. Er werden kansen gecreëerd en weinig weggegeven. Pas in de 26e minuut werd dat in de stand tot uitdrukking gebracht. Een door Ivo Moerenhout strak genomen hoekschop van rechts, belandde bij de eerste paal. Jorg van Galen kwam ingelopen en kon net voor de verdediger de bal voorbij de mistastende doelman in de korte hoek prikken: 1-0.

Heeze bleef ervoor gaan om de voorsprong te vergroten. In de blessuretijd van de eerste helft lukte dat. Uit een massale aanval voor het vijandelijke doel, kon Jeroen van Seggelen de bal bij de vrijstaande Gijs Moerenhout bezorgen. Deze joeg de bal over de vallende doelman in de lange hoek voor de 2-0 ruststand.

Na de thee kwamen de bezoekers beter uit de kleedlokalen. Al na twee minuten kreeg de vrijlopende Mike Smit de bal op zo'n tien meter van het doel toegespeeld. Hij aarzelde niet en schoof de bal onder de vallende doelman in het doel: 2-1. En toen werd het toch nog spannend, want de Bestenaren roken hun kans en zetten een tandje bij, zo ze dat al niet gedaan hadden. Omdat de Heezer verdediging met soms hangen en wurgen het leer konden wegwerken, bleef de stand ongewijzigd. En dat bleef zo tot zo'n tien minuten voor tijd. Toen gaf Ivo Moerenhout een lange pass die door de kort tevoren ingevallen Steven van dijk werd opgepikt. Hij omspeelde doelman en tikte de 3-1 binnen. Het pleit leek beslecht. Ook Ivo Moerenhout maakte nog zijn doelpunt. In de blessuretijd gaf Jorg van Galen van links een lange, hoge voorzet, die door Ad Snoeijen werd teruggekopt in de doelmond. Daar stond Ivo op de juiste plaats om de 4-1 tegen de touwen te koppen. Vlak daarna floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde.

Misschien een beetje geflatteerd, maar niet onverdiend, hield Heeze de drie punten op Het Lambrek en kan met een voldaan gevoel de winterstop ingaan. Al moet er dinsdag nog om de beker worden gevoetbald tegen Den Dungen. Thuis of, bij slecht weer, op het kunstgrasveld van Someren.

Laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017 brengt Wilhelmina Boys geen punten (verslag Wilhelmina Boys)

Ondanks de slechte weeromstandigheden in de week voorafgaande aan het laatste competitieduels in de tweede klasse-F, hebben toch alle ontmoetingen doorgang gekregen. Voor het vaandelteam van Wilhelmina Boys betekende de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017 een bezoek aan RKSV Heeze, en die ontmoeting is helaas geëindigd in een 4-1 nederlaag.

Noodgedwongen stond er een zeer jeugdig elftal van de tricolores voor aanvang van de wedstrijd op het formulier. De gemiddelde leeftijd van het basisteam bedroeg net iets meer dan 22 jaren. Hoofdtrainer Ronny Everaerts had in de verdediging een plek ingeruimd voor Koen Leijtens en in de voorhoede was een basisplaats weggelegd voor Joey van de Zanden.

In de eerste helft moest het elftal uit Best op het zware veld het initiatief aan de tegenstander laten, desondanks werden er aan beide kanten heel weinig kansen gecreëerd en dat had niet met aanvallend onvermogen te maken, de verdedigingen van de beide opponenten hadden de zaakjes goed voor elkaar.

Het was echter Heeze, die net voordat er een half uur gespeeld was, op voorsprong kwam. Na een hoekschop wist de thuisploeg uit een scrimmage bij de eerste paal doel treffen. Net voordat de beide ploegen naar de thee wilden gaan, werd de voorspong van de thuisploeg verdubbeld. Na een aanval over vele schijven wist Heeze uiteindelijk een vrijstaande speler te bereiken, die in de verre hoek doeltreffend wist af te ronden.

In de tweede helft trok het elftal van Wilhelmina Boys meer het initiatief naar zich toe en dat leverde al snel resultaat op. Al na enkele minuten werd Mike Smit in het strafschopgebied van de tegenstander vrij gespeeld en zijn inzet leverde een 2-1 stand op. Dat was de opmaak voor een heus offensief maar met kunst- en vliegwerk wist de tegenstander het doel verder schoon te houden.

Daar waar een doelpunt verwacht werd, welke een gelijke stand op het scorebord zou brengen, was het plotsklaps Heeze die uit een snelle counter de voorspong kon uitbreiden. In de resterende 10 minuten werd nog een slotoffensief ingezet dor de tricolores, maar dat leverde geen resultaat meer op. Dat in blessuretijd nog een doelpunt geïncasseerd moest worden, was louter voor de statistieken.

Na de 4-1 nederlaag gaat het elftal van Wilhelmina Boys met een twaalfde plaats de winterstop in. Na het kerstreces worden de activiteiten weer snel opgepakt en start de voorbereiding op de tweede seizoenhelft. Die gaat op 28 januari van start met een thuiswedstrijd tegen RPC.

Opstelling Wilhelmina Boys:
Tom Molenberg, Koen Leijtens, Scott Smit, Lars Kuys, Bart Meeske, Mike Smit, John Termeer, Stef Vervloet, Mark de Wit, Yoran Bouwmans en Joey van de Zanden

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg