Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Martien Geeven BV Bandenservice Acht Basemans Schoenen Martien Geeven

17 december 2017 | 3e klasse D

Hilvaria - Hapert: 6-1


Deel dit bericht:


De bekenaren startte voortvarend aan de wedstrijd, want na amper 1 minuut spelen schoot Daan van de Wiel de bal in de linkerbovenhoek. In een hoog tempo werden vervolgens de eerste 45 minuten afgewerkt. Met een flink aantal goede mogelijkheden voor Hilvaria dat zich vergat wedstrijd al voor rust te beslissen. De ruststand werd door Coen van Oirschot op 2-0 bepaald. Hij kapte zijn man uit en schoot met links keurig binnen! Toch kreeg Hapert naar de zin van Hilvaria nog te veel mogelijkheden om wat terug te doen.

Het devies voor de tweede helft was voor het beekse elftal duidelijk: snel scoren en de wedstrijd op slot gooien. Dit lukte na een kwartier spelen in de tweede helft. Topschutter Joerie van Rijswijk werd vrijgespeeld voor de doelman en schoot hard via de binnenkant van de paal binnen. De tweede van Joerie was zijn mooiste. Met een mooie beweging kapte hij zijn tegenstander uit en krulde de bal in de rechterbovenhoek. De vijfde beekse treffer kwam op nam van Ralf Huijbrechts. Na een afgeslagen hoekschop werd de bal klaar gelegd voor Daan van de Wiel, maar zijn schot leek hard en ruim voorlangs te gaan.
Het was echter Ralf die nog op de goede plek stond en snel zijn voet tegen de bal zette om de 5-0 op het scorebord te zetten. De laatste Hilvaria treffer kwam wederom op naam van Joerie van Rijswijk. Hij wist de bal van de doelman van Hapert te ontfutselen en de bal in het lege doel te lopen. Het slotakkoord was voor Hapert dat de eer redde met een bekeken schot in de rechter benedenhoek.

Hiermee sluit Hilvaria de eerste seizoendhelft af met de volle buit uit 10 wedstrijden en gaat het fier aan kop in de derde klasse D.

Hapert maatje te klein voor koploper Hilvaria

Koning Winter zorgde voor onzekerheid, maar gelukkig werd het veld van Hilvaria in Hilvarenbeek goed genoeg bevonden om de laatste wedstrijd van dit jaar te kunnen spelen. Er was Hapert veel aan gelegen om Hilvaria van de ongeslagen status te verlossen.

Maar het kreeg al heel snel de deksel op de neus. In de tweede minuut kreeg Daan van de Wiel doelman Storms met een bekeken schot in de verre hoek op de knieën. Een snelle voorsprong voor de thuisploeg dus, waarmee de goede bedoelingen van Hapert eigenlijk meteen teniet werden gedaan. Even later was Jesper Storms de situatie wel de baas toen Joerie van Rijswijk plotseling voor hem opdook. Hapert probeerde wel wat terug te doen, maar was in balbezit vaak te gehaast. Na een krappe 10 minuten spelen verdween een kopbal van Jordi Huijbregts een kleine halve meter naast en daarmee is de gevaarlijkste situatie voor rust aan Hapertzijde eigenlijk wel beschreven. Hilvaria kreeg in het eerste bedrijf nog enkele 100% kansen. Eén daarvan werd doeltreffend afgerond; een mooie aanval over meerdere schijven vond in Coen van Oirschot een effectief eindstation. Hij kapte Dave Koolen eenvoudig uit en krulde de bal met links binnen.

Ondanks het overwicht van Hilvaria in de eerste helft, leefde Hapert nog met deze 2-0 stand. Het ging wat offensiever spelen en daarmee probeerde het de thuisploeg van repliek te dienen. Toch was het Hilvaria dat via Joerie van Rijswijk de derde van de middag liet aantekenen. Met nog een half uur op de klok speelde Hilvaria de wedstrijd eenvoudig uit. Topscoorder Van Rijswijk maakte nog zijn 2e en 3e doelpunt en Ralf Huijbregts mocht van dichtbij scoren. Namens Hapert deed de in gevallen Mauro van Houtum nog een duit in het zakje en daarmee werd de eindstand op 6-1 bepaald.

Niet hetgeen Hapert er vooraf van had verwacht. Het wist dat Hilvaria makkelijk scoort, maar je hoopt dan altijd dat het juist deze zondag een keer niet loopt bij de koploper.
Al met al mag Hapert met een positief gevoel gaan genieten van een paar weken 'voetbalrust' tijdens de winterstop.

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg