Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Sander de Waal (RKGSV)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: oud-speler en trainer Hans Meeuwsen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Ad Borrenbergs
vdl.png
Blatter Legal
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

14 februari 2018 | - Wedstrijd van de week 

Mark Coolen geniet nog steeds bij WODAN


Deel dit bericht:


WODAN-EMK is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Mark Coolen, routinier van WODAN.


Deze wedstrijd betreft een inhaalduel uit speelronde 11 en stond gepland op zondag 10 december 2017. In aanloop naar deze wedstrijd hebben we destijds een interview afgenomen met routinier Mark Coolen. De 38-jarige aanvaller was op dat moment niet helemaal fit. In de winterstop herstelde Coolen van zijn blessure en begon hij fris en fruitig aan de tweede seizoenhelft. Maar in de uitwedstrijd tegen Boskant ging het weer mis. In een luchtduel kwam Coolen verkeerd terecht en kampt nu met rugklachten. Dit betekent dat de wedstrijd van zondag te vroeg komt.

Ondertussen heeft Coolen ook aangegeven dat hij aan het einde van dit seizoen stopt als selectiespeler bij WODAN. "In de zomer is er een tweede kleine op komst, waardoor ik meer tijd ga besteden aan mijn gezin. Ook gezien mijn leeftijd is het verstandig om aan het einde van dit seizoen te stoppen. Ik blijf nog wel verbonden aan de club, in wat voor vorm moet ik nog over nadenken."

Competitie

WODAN speelde sinds de afgelaste wedstrijd twee duels in de competitie. Uit bij Boskant gingen de Eindhovenaren met 2-0 onderuit, om vervolgens op 4 februari in de thuiswedstrijd Eli met 5-0 van de mat af te spelen. Door de resultaten van na de winterstop is de kloof tussen koploper EMK en nummer 3 WODAN opgelopen tot zes punten.

Vanwege zijn gezinssituatie én fysieke gesteldheid, heeft Coolen met trainer Abdul Nassoh de afspraak dat hij maar één keer in de week traint. "Na een wedstrijd op zondag heb ik écht tijd nodig om te herstellen. Ik wil alleen maar trainen als ik honderd procent kan gaan. In goed overleg, ook met mijn medespelers, wordt getolereerd dat ik alleen op donderdag train. Bovendien heb ik er ook geen problemen mee als de trainer spelers opstelt, die wél twee keer in de week aanwezig zijn. Dan ga ik gewoon op de bank zitten en ben ik op een andere manier belangrijk voor het team. En als de wedstrijd er om vraagt, kom ik er alsnog in. In de spits tegenwoordig. Als aanspeelpunt en pinchhitter."

 Coolen speelt sinds de oprichting van WODAN bij deze club. Daarvoor was hij actief bij WVVZ en Nuenen. Hij heeft dus alle ups en downs van de blauwzwarten meegemaakt. "Het gaat nu boven verwachting. Ook voor onszelf. Vorig seizoen zijn we gedegradeerd uit de derde klasse en zijn we nogal wat spelers kwijtgeraakt. Jongens die naar andere clubs vertrokken en/of lager gingen spelen. Ik denk dat we in totaal van zo'n vijftien spelers afscheid hebben genomen. Er dreigde dus een serieus tekort voor het eerste en tweede elftal. Gelukkig waren enkele jongens van het tiende – met diverse oud-spelers van A1 in de gelederen – bereid om de selectie aan te vullen en vanuit de jeugd kwamen er vijf spelers bij."

Krap
Het heeft in ieder geval gezorgd voor een betere sfeer, aldus Coolen, die aangeeft dat de gezelligheid weer is teruggekeerd in de selectie van WODAN. "We drinken met z'n allen een potje bier, maar willen ook zo goed mogelijk presteren. Met een krappe bezetting voor 1 en 2 is het elke zondag weer puzzelen, maar met de hulp van de spelers van JO19-1 en JO17-1 kunnen we iedere keer twee representatieve teams op de been brengen. Waarbij het eerste het ook nog eens uitstekend doet. Gelukkig komt WODAN daardoor weer eens positief in het nieuws. Na alle geouwehoer over de weinig rooskleurige financiële situatie van de club en een trainer die ons in juni per app liet weten dat hij er mee kapte."

De rol van diens opvolger mag zeker worden genoemd, zegt Coolen. "Abdul (Nassoh, red.) is eigenlijk per ongeluk op ons pad gekomen. We moesten plotseling op zoek naar een nieuwe trainer en hebben toen ook intern gekeken. Abdul had het uitstekend gedaan met JO17-1 en is zeer bevlogen. Af en toe moeten we hem zelfs een beetje afremmen. Er gaat natuurlijk ook best het een en ander fout, maar onze trainer is zo gedreven, dat hij er af en toe aan moet worden herinnert dat we een vierdeklasser zijn en geen Champions League spelen. Zeker niet met zo'n statische spits als ik. Haha!"

Favoriet
Zondag staat de topper tegen koploper EMK op het programma. Coolen ziet de Nuenense ploeg als de grote favoriet voor het kampioenschap, maar geeft zich niet zomaar gewonnen. "Voor WODAN hoeft helemaal niks. Het zou echter toch wel lekker zijn om van EMK te winnen. Ik ken diverse jongens, met wie ik nog samen bij Nuenen heb gespeeld. Ze hebben een hele goede ploeg, met een gevaarlijke spits (Rick van den Boogaard, red.), die goed is voor 25 treffers per seizoen. Dan doe je het gewoon heel goed in de vierde klasse. Voor WODAN zou het al fantastisch zijn als we de nacompetitie halen, maar voor promoveren is het nog te vroeg."


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

07 december 2017 om 22:28

Ferry zegt:

Mooi, dat je nog altijd bij het cluppie bent MC! Gr. Een voormalig statische spits


06 december 2017 om 19:29

Tom Vroomen zegt:

Xzie je zondag Mark. Hoop dat je mee kan doen, dat gun ik je zeker. Maken we er een mooie wedstrijd van en Na afloop nemen we er eentje op.( Hoegaarden als ze due weer op voorraad hebben).


06 december 2017 om 17:39

ron antonis zegt:

volgens mijn zijn wij blauw zwart en niet rood zwart


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Mark Coolen geniet nog steeds bij WODAN
(Door Willem-Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png