Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

5 december 2017 | Nieuws

UNA hard onderweg naar herstel 'onrecht 2017'


Deel dit bericht:


Topseizoen voor doelman Petar Stoskovic.
 (Door Thieu Vlemmix) Over het vorige seizoen Tweede Divisie, is genoegzaam bekend dat men (niet alleen in Zeelster) voetbalkringen de degradatie van UNA eigenlijk wat onbegrijpelijk en niet echt verdiend vindt.

Ga maar na. Tegenover een aantal kansloze partijen tegen absolute toppers, staat een reeks van bijzonder goede wedstrijden, waarin veel prachtige goals worden geproduceerd. Het resultaat: maar liefst 41 punten. En daar degradeert geen mens mee. Twee wedstrijden voor het einde, lijkt 't met de dertiende plek (de nrs. 17 en 18 degraderen en 15 en 16 spelen nacompetitie) en intussen zes (!) punten vóór op de nummer vijftien, dan ook kat in het bakkie. Alleen door een bizarre ontknoping zou het noodlot UNA nog kunnen treffen. En dat is nou precies wat er gebeurt. Een nadelig doelsaldo wordt de ploeg tenslotte toch nog fataal. Nauwelijks van de schrik bekomen, gaat het daarna ook in de nacompetitie mis. Na nota bene eerst nog uitwinst in het verre Friese land bij Harkemase Boys, blijkt de pijp in de beslissende return op Sportpark Zeelst leeg.

Nieuw seizoen, nieuwe kansen
Twee spelers van de basis verlaten dan de ploeg: verdediger en tweemalig 'man van het seizoen', verdediger Glenn Schapendonk en rechterspits Benjamin van Wanrooij. Al gauw blijkt dat UNA er met de komst van Yoeri Sijbers op de plek centraal achterin niks minder op geworden is. Rechts voor ligt het wat gecompliceerder. Een man met diepgang is niet gevonden. Een dikke beurs heeft UNA niet.

Met wat knippen en plakken wordt er door coach Jeroen van Bezouwen meestal wel een oplossing gevonden. En zie, het is weliswaar niet een soort wonder als dat van Jezus aan het meer van Tiberias met de wonderbaarlijke vangst van een dikke honderdvijftig vissen, maar toch wordt er – zeker niet altijd met groots voetbal - een karrenvracht aan punten en doelpunten binnengehaald. Een enkele keer kun je dat fortuin noemen. Dat zijn de wedstrijden waarin de sterke goalie Petar Stoskovic - die aan een topseizoen bezig is - er meestal flink de hand in heeft dat er toch gewonnen wordt.
... topseizoen doelman Petar Stoskovic ....(foto FeBi)


Met de periodetitel al op zak, stapt UNA verder met zevenmijlslaarzen door deze competitie. De drempel van het nieuwe jaar is in zicht, met mooie vooruitzichten. Misschien wel een titel en herstel van 'het onrecht van 2017', wie weet.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems

nieuwsflits