Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Hypotheekvisie Stadpaviljoen

3 december 2017 | 2e klasse F

EFC - RKVVO: 4-2


Deel dit bericht:


EFC WINT THUIS VAN CONCURRENT RKVVO: 4-2.
EFC heeft in een aantrekkelijke wedstrijd ook de 5e thuiswedstrijd gewonnen. Tegen RKVVO werd met 4-2 gewonnen waardoor het verschil op de ranglijst met de Oerlenaren is opgelopen naar 6 punten.

RKVVO liet geregeld zien dat het terecht in de kopgroep staat van de 2e klasse F want de bezoekers bleken duidelijk een van de betere tegenstanders te zijn geweest voor EFC. Na een kwartier van aftasten werd EFC wat sterker. Na ongeveer 20 minuten was er een bekeken vrije trap van Mike Thijssen op de weglopende Jesse van Gerwen die van dichtbij bekwaam wist af te ronden: 1-0. RKVVO probeerde het spel wat meer te maken maar gaf daardoor EFC ruimte. Na ruim een halfuur was er een goede combinatie van EFC over links waarbij als laatste Jesse van Gerwen de bal kreeg toegespeeld die wederom de bal knap binnenschoot: 2-0. EFC leek door te drukken en een goede actie van Samim Yusofi had een doelpunt moeten geven maar zijn schot ging langs de paal. RKVVO kwam op slag van rust toch terug in de wedstrijd. Een voorzet over links werd door Bas van Doormalen binnen geschoten: 2-1.

EFC kwam goed uit de rust en het eerste kwartier was de thuisclub sterker en had enkele goede aanvallen. Na 20 minuten was het Samim Yusofi die uitbrak en de bal goed aflegde op de meegelopen Teun van Borrenbergen die met een bekwaam schot in de rechterbenedenhoek de 3-1 liet aantekenen. RKVVO rechtte de rug en EFC werd even onder druk gezet en kreeg in enkele minuten tijd een paar corners te verwerken. EFC wist bij een van deze corners de bal niet goed weg te werken en Jasper Mol kon met een laag schot de 3-2 op het scorebord brengen. Kort hierop had Koen Wouters van EFC een fabelachtige redding door een inzet van dichtbij van Martijn van Dijk weg te boksen. EFC trok het initiatief hierna weer naar zich toe en na een goed half uur was de wedstrijd gespeeld. Een voorzet vanaf links werd door Dennis van Sambeeck goed binnengekopt: 4-2.
Door de overwinning van EFC en het verlies van koploper Someren heeft EFC de 1e plaats in de 2e klasse F overgenomen. Someren heeft echter nog een wedstrijd in te halen. Zondag speelt EFC uit tegen SC Irene uit Tegelen. Deze club is voor EFC nog een onbekende tegenstander maar EFC zal op zijn hoede moeten zijn om geen puntenverlies op te lopen.

Ondermaats RKVVO delft het onderspit tegen sterk EFC (verslag RKVVO)
EFC – RKVVO is een mooi affiche als Kempenderby. Wedstrijden tussen beide teams staan garant voor spanning en emotie. Vandaag was het bovendien een beladen wedstrijd gezien de stand op de ranglijst. Nummer 2 tegen nummer 3. Het veld van EFC lag er nat en hobbelig bij op deze druilerige winterdag. Condities die in het voordeel zijn voor 'harde werkers'. De mouwen opstropen dus en vanaf het eerste fluitsignaal alles geven. Bij EFC weten ze wel raad met de condities en de aanpak.
De eerste minuten zijn beide ploegen vooral op zoek naar de goede combinatie. Op dit slechte veld echter moeilijk om te zetten in vlot lopende aanvallen. In de 13de minuut was het RKVVO wat voor het eerst gevaarlijk wordt maar Martijn van Dijk werd teruggefloten voor buitenspel. In de 19de minuut laat RKVVO zich compleet verrassen. Een vrije trap op de helft van RKVVO wordt door EFC snel genomen en op de volledig vrijlopende Jesse van Gerwen gespeeld. Op het bekeken schot in de verre hoek had keeper Sven van den Oever geen enkele kans, 1-0. In de 28ste minuut is het opnieuw EFC wat tot scoren komt. Een goed lopende aanval over links wordt afgesloten met een droge knal in de rechter benedenhoek. Ook bij dit doelpunt ziet de verdediging van RKVVO er niet al te best uit. Kort voor het rustsignaal valt volkomen uit het niets de 2-1. Na een goede voorzet van Jordan Bujitu viel de bal over de doelman van EFC heen en Bas van Doormalen was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te scoren.
In de 2de helft was het opnieuw EFC wat de klok sloeg. De ene na de andere aanval rolde op het doel van RKVVO af. Eigenlijk wachten tot de volgende treffer. Het duurde uiteindelijk niet lang. In de 54ste minuut was het de mee opgekomen rechtsback van EFC Teun van Borrenbergen die een goed lopende aanval afsloot met een droge knal in de rechter benedenhoek. Tekenend dat de meegekomen back in staat was om geheel vrijstaand te scoren. Het leek echter alsof RKVVO na deze treffer tot het inzicht kwam om te gaan voetballen en meer strijd in de wedstrijd te gooien. De vlam sloeg in de pan en dat resulteerde in een kort aanvalsoffensief van RKVVO met volop kansen. Bal tegen de arm in de 16 meter werd door de scheidsrechter weggewoven, luttele seconden later was Bas van Doormalen dicht bij zijn 2de treffer maar de keeper van EFC redde van dichtbij. Het offensief werd echter besloten door Jasper Mol die van buiten de 16 meter verwoestend uithaalde en de 3-2 op het scorebord bracht. In het enthousiasme van het offensief werd er echter meer ruimte weggegeven en zoals vaak viel de volgende treffer aan de andere kant. Volkomen vrijstaand was het Dennis van Sambeeck die met een kopbal keeper van den Oever kansloos liet, 4-2. In de resterende minuten van de wedstrijd waren er kansen over en weer maar met het vallen van de schemer werd er door beide ploegen niet meer gescoord. Een verdiende overwinning voor EFC wat op alle fronten deze zondag beter was dan RKVVO.
Opstelling:
Van den Oever, Antonis, Mol (80 Jansbeken), Segers, Sterken (65 Mol), van Rijen, van Doormalen, Offermeijer, Bujitu (75 van Run), Soetens, van Dijk.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg