Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Martien Geeven BV Bandenservice Acht Basemans Schoenen Martien Geeven

3 december 2017 | 3e klasse D

DVG - Valkenswaard: 1-4


Deel dit bericht:


Vier op een rij is een mooi rijtje, maar vandaag was het Valkenswaard dat hier een stokje voor stak.
In de thuiswedstrijd werd met 1-4 verloren en daarmee een plaats in de subtop verkeken.
Het was water koud langs de lijn maar het veld was, ondanks een paar glijpartijen, goed bespeelbaar.
Valkenswaard begon beter aan de wedstrijd en al in de 4e minuut was een Valkenswaardse kopbal gevaarlijk die door Rens van den Akker goed werd verwerkt. Kort daarna kwam hij echter opnieuw in de problemen maar miraculeus werd de bal nog weggewerkt. DVG was zoekende naar de ruimtes en het duurde tot aan de 25e minuut voordat de eerste mogelijkheid zich aandiende. Een mooie steekbal op Bas van Houtum werd door buitenspel afgebroken. Valkenswaard bouwde een veldoverwicht op en vanuit een snel uitgevoerde counter kwam de eerste score op het scorebord: 0-1. Meteen daarna was het bijna 0-2 maar deze kans werd verijdeld. Voor rust kwam DVG op gelijke hoogte via een mooi uitgevoerde aanval. Bart de Windt leidde de aanval in en via Ruud Pijnenburg kwam de bal bij Twan van den Broek die veel tijd kreeg om de juiste hoek uit te zoeken: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Meteen na de aftrap kreeg Valkenswaard een hoekschop die 2x voor gevaar zorgde. De afgeslagen bal werd opnieuw ingebracht maar trof geen doel. Het kantelpunt in de wedstrijd was in de 14e minuut van de tweede helft. Een strakke voorzet van Wilco Voets werd door Bas van Houtum net niet voldoende geraakt om de voorsprong op het bord te zetten. Kort daarna liep DVG opnieuw averij op. Een afstandsschot werd door Rens van den Akker niet goed beoordeeld en via de onderkant van de lat was het opeens 1-2. 10 minuten later werd de wedstrijd voortijdig beslist. Een afstandsschot kon niet klemvast worden verwerkt en in de rebound was de aanval van Valkenswaard alerter. Van dichtbij werd het 1-3. Ook na deze achterstand had DVG kansen op de aansluiting. Sander van de Ven schoot echter recht in de handen van de keeper. Na de bekende aanvallende wissels werd het uiteindelijk 1-4. Door dit verlies komt DVG in de middenmoot van de ranglijst. Volgende week speelt DVG, uit, tegen het in punten gelijk staande Bladella.

Na afloop van de wedstrijd werd er bekend gemaakt dat trainer Henk van Hattum volgend seizoen DVG gaat verlaten. Daarmee gaat DVG dus op zoek naar een opvolger. Via de website volgt meer informatie.

Valkenswaard boekt ruime overwinning in Liempde (verslag Valkenswaard)

Het was koud en nat toen om 14.30 uur de wedstrijd tussen DVG en Valkenswaard van start ging. Beide ploegen waren aan een mooie serie uitslagen bezig en wilde de aansluiting met de top zien te krijgen.

Zonder de geschorste Erwin Isbouts begon Valkenswaard goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een kans voor Nick Thijssen. Een voorzet op maat van Ron Bakermans werd door Thijssen ingekopt maar keeper van de Ven stond goed opgesteld. Na 8 minuten werd Martijn Bax in het strafschopgebied van DVG ten val gebracht maar de, overigens goed fluitende, jonge scheidsrechter van den Broek zag er vreemd genoeg geen overtreding in en liet doorgaan. In de 22e minuut kwam de thuisploeg bijna op voorsprong toen het door een fout in de Valkenswaardse verdediging alleen op keeper Evert Daams kon aflopen echter de bal verdween naast het doel. Amper 2 minuten later stuurde Daams met een verre uittrap Nick de diepte in maar hij had zijn vizier nog niet op scherp en wederom keeper van de Ven kon deze inzet stoppen. Toch kwamen de Uilen verdiend op voorsprong in de 37e minuut. Noel Renders bereikte met een mooie pass Francois Stokmans. Deze bleef koelbloedig en passeerde van de Ven. Echter nog voor de rust kwam DVG op gelijke hoogte door Twan van de Broek die keeper Daams kansloos liet.

Direct na rust gingen de uilen op jacht naar een voorsprong. Een scrimmage voor het doel van keeper van de Ven zorgde voor gevaar maar de bal kon van de doellijn worden gehaald. Uit de hoekschop hierop volgend kon Jasper Jansen van dichtbij inschieten maar hij zag zijn inzet net naast het doel gaan. Kort hierna was het aan de andere kant DVG die voor gevaar zorgde maar van Houtum zag ook zijn inzet naast het doel gaan. In de 67e minuut kwam Valkenswaard toch weer op voorsprong. Francois Stokmans zag dat keeper van de Ven wat voor zijn doel stond en met een mooie trap van z'on 30 meter afstand schoot hij de 1-2 tegen het net. De ban was gebroken en ongeveer 10 minuten later besliste Martijn Bax de wedstrijd toen hij van dichtbij de rebound uit het schot van Menno van Walsum binnen tikte.
Eindstand van 1-4 werd op het scorebord gezet door Menno van Walsum die op een afvallende bal goed inliep en van dichtbij kon scoren.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg