Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

3 december 2017 | 1e klasse D

De Valk - Deurne: 2-2


Deel dit bericht:


TIENTAL DE VALK RECHT DE RUG IN SLOTFASE EN PAKT EEN PUNT TEGEN SV DEURNE

De Valk heeft in de thuiswedstrijd tegen SV Deurne tot tweemaal toe een achterstand weten goed te maken en een terecht punt gepakt. Zowel in de eerste als in de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong, maar wist De Valk daar in beide helften daar een passend op te geven. Voor De Valk waren Michiel van den Besselaar uit een hoekschop en Tecer Tufan met een individuele actie het net te vinden.

In de openingsfase van de wedstrijd was SV Deurne het eerst gevaarlijk voor het doel. Na ruim tien minuten waren het middenvelder Thijs Matheij met een schot dat ruim over ging en Harm van der Steen met een lob dat eenvoudig gepakt kon worden door De Valk doelman Dennis Verhoeven de eerste wapenfeiten. Na ruim een kwartier was het linkervleugel verdediger Mark Kuijpers die over de linkerkant goed opkwam en met een strakke voorzet voor het doel net gemist werd door zowel Harm van der Steen als Thijs Matheij. Twee minuten later werd Gregory Lammers door SV Deurne vrijgespeeld en zette met een steekpass Harm van der Steen in scoringspositie, maar de Deurnese spits had het vizier nog niet op scherp staan en schoot rakelings over het doel van De Valk. Na ruim twintig minuten werd De Valk voor het eerst gevaarlijk toen Luuk Broers aan de linkerkant rechter vleugelverdediger Quincy Plas van SV Deurne passeerde en Tecer Tufan in het strafschopgebied aanspeelde. Tecer Tufan behield het overzicht en passte op de vrijstaande Brian Vermeer die zijn schot net over het doel zag verdwijnen. In de zevenentwintigste minuut leek Tecer Tufan na slecht uitverdedigen van SV Deurne de 1-0 op zijn schoen te hebben door doelman Joost Bukkems te omspelen en de bal in het verlaten doel te schuiven, maar de aanvaller zag zijn schot tegen de paal belandden en bleef de 0-0 stand op het scorebord staan. Na ruim een half uur kreeg SV Deurne weer de mogelijkheid om de score te openen toen Parfait Luwawa aan de rechterkant doorkwam en passte op Harm van der Steen, maar ook ditmaal was de spits niet trefzeker voor de bezoekers. Vier minuten voor de rust viel uit een strafschop dan toch het eerste doelpunt te noteren, een overtreding op de rand van het strafschopgebied van verdediger Mike Bruinen op Thijs Matheij was voor scheidsrechter Bogers genoeg om de bal op de stip te leggen. Spits Harm van der Steen pakte dit buitenkansje met beide handen aan en schoot beheerst de strafschop binnen 0-1. In de slotminuut van de eerste helft kwam het antwoord van De Valk, een hoekschop van Brian Vermeer werd binnen getikt door Michiel van den Besselaar 1-1.

De Valk kwam in de tweede helft sterk uit de startblokken, het was Tecer Tufan die al na twee minuten zijn technische kwaliteiten ten toon spreidde door op de achterlijn verdediger Quincy Plas uit te spelen. Zijn lage voorzet werd voor het doel door iedereen gemist en kwam SV Deurne goed weg. Ook SV Deurne bleef gevaarlijk en was het Thijs Matheij met een schot binnen het strafschopgebied dat knap weggebokst kon worden door doelman Dennis Verhoeven, ook de rebound van Harm van der Steen kon knap onschadelijk gemaakt worden door de 19-jarige doelman van De Valk. Een overtreding op Tecer Tufan was de inleiding voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied die opgeëist werd door Brian Vermeer. Zijn vrije trap werd gekraakt en leverde slechts een hoekschop op. Na een uur spelen ontsnapte Harm van der Steen aan de verdedigers van De Valk en leek SV Deurne op een hernieuwde voorsprong te gaan zetten, de aanvaller omspeelde doelman Dennis Verhoeven maar zag zijn schot alsnog gepakt worden door de sterk keepende Dennis Verhoeven. Halverwege de tweede helft was SV Deurne wederom gevaarlijk en was het Harm van der Steen met een voorzet aan de linkerkant die met een volley genomen werd door Thijs Matheij, maar de inzet van de middenvelder ging meters naast het doel van De Valk. Een kwartier voor tijd leek de voor Jeremie Vuvu ingevallen Danny van den Eijnden De Valk op voorsprong te schieten door knap weg te draaien bij verdediger Yuri Veeneman, zijn schot werd knap met de voeten gekeerd door doelman Joost Bukkems. In de tegenaanval was het wel raak aan de overkant, Thijs Matheij stond vrij in het strafschopgebied en was met een schot in de korte hoek trefzeker en stond SV Deurne voor de tweede maal op voorsprong 1-2. Vijf minuten later de wedstrijd nog meer de kant van SV Deurne op te gaan toen verdediger Antwan Rijkers in de aanvalslinie werd geposteerd en na een onschuldig lijkende overtreding op Gregory Lammers met een directe rode kaart het veld moest verlaten. Maar De Valk toonde karakter en gaf zich niet gewonnen en dat werd drie minuten later beloond. Tecer Tufan kapte zich in het strafschopgebied knap vrij en schoot onberispelijk de bal hard een hoog in de kruising en zette met de verdiende gelijkmaker De Valk weer naast SV Deurne. De laatste kans van de wedstrijd was voor SV Deurne, een vrije trap van Gregory Lammers werd door Harm van der Steen met het hoofd verlengd en zag de bal tegen de buitenkant van de paal belandden en kwam De Valk met de schrik vrij.

Gezien het wedstrijdbeeld mogen beide ploegen tevreden zijn met een puntendeling en kan De Valk zich gaan richten de laatste twee belangrijke competitiewedstrijden voor de winterstop. Volgende week zondag staat de uiterst belangrijke uitwedstrijd in Hoensbroek op het programma tegen promovendus FC Hoensbroek dat met vijf punten drie punten minder heeft en hekkensluiter is in de Eerste Klasse D. De wedstrijd in Hoensbroek begint dan al om 14.15 uur.

Scoreverloop De Valk – SV Deurne 2-2(1-1)
41. 0-1 Harm van der Steen (P)
45. 1-1 Michiel van den Besselaar
76. 1-2 Thijs Matheij
84. 2-2 Tecer Tufan

DE VALK
Dennis Verhoeven; Michiel van den Besselaar, Antwan Rijkers, Mike Bruinen, Bas Gulpers; Tim Bombeeck, Jean-Marc Clare, Brian Vermeer, Luuk Broers; Jeremie Vuvu(62. Danny van den Eijnden), Tecer Tufan

SV DEURNE
Joost Bukkems; Quincy Plas(79. Jorgen van der Werf), Yuri Veeneman, Job Steeghs, Mark Kuijpers; Gregory Lammers, Thijs Matheij, Daan Geven; Ruhendrey Martina(64. Maarten Vos), Harm van der Steen, Parfait Luwawa

Oppermachtig sv Deurne laat toch punten achter op het Valkennest (verslag Deurne)
Een tot op het bot gemotiveerd sv Deurne wilde eindelijk eens met de statistieken breken dat er bij uitwedstrijden tegen De Valk weinig te halen valt. Vanaf minuut een was het een prima combinerend sv Deurne dat de toon zette, het resulteerde in de eerste twintig minuten een verschillende kansen , maar met name aanvalsleider en aanvoerder Harm van der Steen mikte in vrijwel identieke situaties tweemaal net te hoog. Ook na dit aanvangs offensief bleef sv Deurne de bovenliggende partij, maar het was De Valk die nu twee dotten van kansen kreeg , een na een slippertje van Job Steeghs , waarbij de bal op de paal belandde en even later nog een, die door een prima ingreep van Joost Bukkems onschadelijk werd gemaakt. Eindelijk kwam dan in de 38e minuut de verdiende beloning, in een onoverzichtelijke situatie werd Thijs Matheij in de zestien onderuitgeschoffeld en de daarop volgende penalty werd door Harm van der Steen onberispelijk binnengeschoten : 0-1. Deurne leek met deze stand te gaan rusten, leek.... want in de 45e minuut werd een op zich onnodige en ongevaarlijke corner toch nog bij de twee paal binnengewerkt : 1-1.

Na de rust kwamen de partijen wat meer in evenwicht en hoewel ook hier sv Deurne het betere van het spel bleef behouden, met name veel gevaarlijke aanvallen over links smoorde in een melee van spelers in het vijandig doelgebied, toonde De Valk zich ook enkele malen gevaarlijk met hun typische ( en bekende ) counters. Pas na het inbrengen van Maarten Vos op rechts als vervanger van Ruhendry Martina kreeg sv Deurne weer de overhand , dit overwicht resulteerde in een prima aanval over rechts , een schitterende steekpass van Gregory Lammers bracht Thijs Mattheij op de rand zestien in stelling, hij vuurde voluit , en doelman Verhoeven was geslagen : 1-2 . Deze voorsprong moest naar huis gespeeld worden, zeker toen in de 80e minuut Antwan Rijkers met direct rood na een wilde charge op Gregory ook nog eens werd weggestuurd en De Valk in ondertal verder moest. Intussen regende het aan beide zijde gele kaarten , scheidsrechter Bogers trok ze wel heel gemakkelijk , want 10 kaarten, gelukkig verdeeld over beide partijen was absoluut niet een afspiegeling van het wedstrijdverloop. De wedstrijd werd hierdoor wel rommeliger, sv Deurne verloor de overhand en een De Valk ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker en...., die kwam er ook nog , Tecer Tufan kreeg op de rand zestien een bal aangespeeld, kapte drie ( ! ) verdedigers uit en schoot onhoudbaar in de rechter boven hoek binnen : 2-2.

Hoewel sv Deurne hierna nog een paar kansjes kreeg bij corners en voorzetten, bleek dit uiteindelijk ook de einduitslag en dit voelde uiteindelijk als een nederlaag na een op zich prima gespeelde wedstrijd. Maar de competitie gaat verder, het ene punt brengt het team van Jurgen Elbers in de top 3 en zondag wacht alweer de volgende klus , thuis tegen Chevremont. Als die wedstrijd wel het volle pond oplevert en ook de bekerwedstrijd tegen Someren as donderdag het gewenste resultaat brengt, kan sv Deurne met een gerust hart richting winterstop.

De opstelling van vanmiddag in een koud en guur Valkennest :
Bukkems, Plas( 85 e minuut J vd Werf ), Veeneman, Steeghs, Kuijpers, Geven, Lammers, Mattheij, Martina ( 60e minuut Vos ), van der Steen en Luwawa.

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg