Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Sander de Waal (RKGSV)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: oud-speler en trainer Hans Meeuwsen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Ad Borrenbergs
vdl.png
Blatter Legal
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

30 november 2017 | - Wedstrijd van de week 

Jurgen van Wanrooij wil met 'goed gevoel' afscheid nemen


Deel dit bericht:


Brabantia-Best Vooruit is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Jürgen van Wanrooij, trainer van Best Vooruit.


Het zou een voorbeschouwing moeten worden over de topper in de eerste klasse C: Brabantia-Best Vooruit. Maar door het nieuws dat de laatste club aan het einde van het seizoen – noodgedwongen – afscheid moet nemen van trainer Jürgen van Wanrooij, krijgt het interview een geheel andere lading. Omdat hij niet over het vereiste diploma beschikt, om een eersteklasser te trainen, is het exit voor Van Wanrooij bij Best Vooruit...

'Voor iedere andere voetbalvereniging is Jürgen een aanwinst en zijn wij als Best Vooruit ervan overtuigd dat hij ook hier succesvol zal zijn', schrijft het bestuur van Best Vooruit in een persbericht. Een betere aanbeveling kun je als trainer eigenlijk niet krijgen. "Het gevoel is geheel wederzijds", lacht Van Wanrooij. "Best Vooruit is een geweldige club en ik heb het hier hartstikke goed naar mijn zin. De regels van de KNVB zijn echter heel duidelijk en in overleg met het bestuur heb ik uiteindelijk besloten er een streep onder te zetten. Er zijn inderdaad manieren te bedenken om tóch door te gaan, maar ik vind dat ik niet kan maken ten opzichte van mijn collega-trainers. Best Vooruit wilde hier trouwens ook niet aan."

Wat is de kwestie? In zijn tweede seizoen wist Van Wanrooij – in het bezit van het trainersdiploma UEFA B – met Best Vooruit te promoveren naar de eerste klasse. Hij kreeg dispensatie van de KNVB, maar moest wel het vereiste UEFA A-diploma gaan halen. "Dit was echter niet te combineren met het trainen bij Best Vooruit, mijn werk en mijn privéleven. Omdat de club mij graag wilde behouden, hebben we samen met de KNVB nog gekeken naar de mogelijkheden van een meerjarig opleidingstraject, maar uiteindelijk werd hieraan geen gehoor gegeven. Jammer, want hierdoor kan ik niet langer trainer van Best Vooruit zijn."

Beeld
Van Wanrooij zit niet bij de pakken neer en is inmiddels al in gesprek met een nieuwe club. "De onderhandelingen zijn heel soepel verlopen en vanavond (donderdag, red.) maak ik via Amateurvoetbaleindhoven bekend waar ik volgend seizoen op de bank zit. Deze club wilde me heel graag hebben en ik was er al eerder in beeld. Toen speelden ze echter nog in de eerste klasse en konden we geen zaken doen. Nu dus wel en ik ben hartstikke blij ik dat zo snel weer een club heb gevonden. Maar nu eerst het seizoen bij Best Vooruit afmaken. Ik zet me voor honderd procent in om hier met een goed gevoel afscheid te kunnen nemen."
Best Vooruit staat momenteel op de vijfde plaats, maar door het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden, is dit enigszins een vertekend beeld. Van Wanrooij: "We hebben in de competitie nu drie keer achter elkaar verloren en ook in het bekertoernooi konden we niet winnen van Marvilde. We moeten dus aan de bak komende zondag. Anders kunnen we zomaar in de gevarenzone belanden. Het doel is om te eindigen in het linkerrijtje. Best Vooruit heeft genoeg kwaliteiten om zich te handhaven in de eerste klasse, maar dan moeten we onderhand wel weer gaan winnen."

Rap
En dit dient dan te gaan gebeuren tegen Brabantia, na het afhaken van DESO de nieuwe koploper. "Zij zijn mijns inziens een van de titelkandidaten", aldus Van Wanrooij. "Samen met AWC en wellicht TOP. Het staat allemaal dicht bijelkaar. Brabantia heeft een goede ploeg, zeker op kunstgras. Met veel voetbal en enkele rappe spelers voorin. Zelf moeten we meer doen met balbezit, in een hoger tempo spelen en met meer variatie. Klinkt misschien simpel, maar alleen op die manier kunnen we het Brabantia moeilijk maken. Alleen inzet is dan niet genoeg. Guillaume (van Wilgen, trainer Brabantia, red.) en ik spreken elkaar bijna wekelijks. Ik gun hem het allerbeste. Alleen zondag wat minder..."


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

02 december 2017 om 14:19

Boudewijn Ross zegt:

Het wordt hoog tijd dat de KNVB zich eens gaat bezinnen over nut en onnut van hun diploma's. Ook bij Brabantia is een trainer, met een karrenvracht aan eredivisie wedstrijden bij Sparta Rotterdam in zijn bagage en dus heel veel ervaring. Bovendien wordt hij door de Brabantia jongens op handen gedragen. Helaas zit hij met hetzelfde probleem als Van Wanrooij! Dus mag hij Brabantia niet trainen en moet ook hij eerst zijn papieren hebben. De KNVB realiseert zich kennelijk niet dat je van andere zaken dan hun opleidingen ook heel veel kunt leren. En denk is aan sociale vaardigheden van trainers. Mijn zoon is advocaat en heeft heel veel middelbare scholieren bijles wiskunde gegeven. Toevallig traint hij de jeugd van SBC JO17-1. KNVB diploma's heeft hij niet maar hij wordt door de spelers en door de ouders op handen gedragen. Voetbal is veel meer dan tegen een balletje trappen KNVB!


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png