Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Valkenswaard geeft zeker lijkende zege nog uit handen.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Roel Sterken (VV Vessem)

LEES MEER

Sportshowroom
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Sportshowroom
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

9 januari 2018 | - Column 

Column scheidsrechter Jeroen Quinten. 'beleving'


Deel dit bericht:


Amateurvoetbaleindhoven brengt tijdens het seizoen maandelijks een column van een bepaalde scheidsrechter uit. In deze columns komen verschillende onderwerpen aan bod.


Scheidsrechters zijn heden ten dage nog altijd een belangrijke factor in het amateurvoetbal. De afgelopen jaren hebben we telkens een 'scheidrechter van de maand' gepresenteerd. Interviews van scheidsrechters die de revue zijn gepasseerd, werden binnen het amateurvoetbal zeer goed ontvangen. Sommige spelers geven toe dat ze nu ook de andere kant van een geïnterviewde scheidsrechter hebben kunnen zien. Kortom: de rubriek heeft veel positieve reacties opgeleverd op Amateurvoetbaleindhoven.

Aangezien de meeste scheidsrechters op de verschillende niveaus aan de beurt zijn geweest, hebben we de rubriek 'Scheidsrechter van de Maand' een vervolg geven met een column van een bepaalde scheidsrechter.

We zijn van start gegaan met Jack de Kroon. Nu is het de beurt aan Jeroen Quinten. Jeroen gaat in op de voorwaarde waaraan een goede scheidsrechter moet voldoen. 

Beleving!
Een sportman is serieus met zijn sport bezig. Of het nu de liefhebber is die enkel voor zijn plezier sport of de professional die er zijn brood mee verdient, als het je passie is, dan ben je daar serieus mee bezig. Voor mij is die sportieve passie het leiden van wedstrijden. 90 minuten lang het spel in goede banen leiden en in de laatste minuut nog "even" achter de counter aan en een snotneus die twintig jaar jonger is voorbij lopen om op het moment supreme bij de beslissende pass daar te staan waar je goed kunt beoordelen of het buitenspel is of niet.

Voorbereiding
Meestal krijg je een kleine twee weken van te voren je nieuwe aanstelling door. Genoeg tijd om je op een wedstrijd voor te bereiden dus. Voor mij, als scheidsrechter, begint kort na afloop van de wedstrijd de volgende wedstrijd al weer. Als ik 's avonds thuis kom en de uitslagen bekijk, dan heb ik ook even speciale aandacht voor de teams die ik volgende week moet fluiten en ik kijk snel even wat ze gedaan hebben. De voorbereiding van de wedstrijd van komend weekend is begonnen.

COVS Eindhoven
Op dinsdagavond staat er een vaste afspraak in mijn agenda. Rond 19.00 uur verzamelen we bij ons clubgebouw aan de Bram Venemalaan, achter het stadion van FC Eindhoven en het Indoor Sport Centrum. Omkleden en dan lekker ruim een uur trainen, want dat heb je als scheidsrechter natuurlijk ook nodig. Wekelijks wordt onder leiding van onze deskundige trainer Hans doelgericht en intensief getraind. Toch is de training ook vaak heerlijk ontspannen en gezellig. Ieder traint op zijn eigen niveau. We hebben jonge honden die ik al lang niet mee bij kan houden, maar ook oude rotten die ik gelukkig nog voor kan blijven. Conditie is enorm belangrijk. Het is vaak belangrijk dat je op het eind van de wedstrijd nog fit genoeg bent om goed waar te nemen, dicht op de situatie te staan en de juiste beslissingen te nemen.
Naast de dinsdagavond training loop ik regelmatig op donderdag nog een paar kilometer. Heerlijk jezelf in het zweet werken om goed voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

Wedstrijddag
Vanmiddag half 3 staat er weer een wedstrijd op het programma. Gisteren de tas ingepakt en nog even de stand bekeken. Wat hebben de teams de afgelopen weken gepresteerd en is er sprake van rivaliteit. Door jarenlange ervaring kom je regelmatig dezelfde spelers tegen. Je weet dus wie je in de gaten moet houden en wie de sleutelspelers zijn. Ook heb ik nog gekeken welke kleur tenues de teams hebben. Op de website van de vereniging of via google kun je foto's van de teams zien. Daar stem je uiteraard je tenue op af. Zelf heb ik ongeveer alle kleuren van de regenboog in mijn tas zitten, zodat ik nooit verrast word. TomTom ingesteld, werkzaamheden op de site van A naar Beter bekeken zodat ik zeker op tijd, om kwart over één, aanwezig kan zijn bij de thuisspelende vereniging. Kopje thee en een babbeltje. Dan kwart voor twee omkleden, om twee uur een goede warming up, tien voor half 3 de assistent scheidsrechters instrueren en vijf voor half 3 de verplichte pascontrole.

Beginsignaal
Samen met de spelers loop je het veld op. Je voelt de spanning stijgen, ook bij jezelf. Handjes geven, de toss en dan het beginsignaal. Alle spanning valt weg en maakt plaats voor ontspanning. Twee keer 45 minuten knallen en ervoor zorgen dat je de wedstrijd in goede banen leidt. Je doet je uiterste best. Je zult vast wel eens wat missen als je 22 spelers in de gaten moet houden, maar dat is ook de charme van het spelletje. Na 90 minuten fluit je af. Moe maar voldaan zoek je je kleedkamer op. Het was weer heerlijk om op het veld te staan. Vanavond als ik thuis kom dan bekijk ik de uitslag van de teams die ik volgende week heb. De nieuwe wedstrijd kan beginnen!

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

12 januari 2018 om 11:23

Mike Strik zegt:

Wat een Passie! TOP!


11 januari 2018 om 18:00

Anton zegt:

Mooie column Jeroen. De tweede seizoenshelft kan weer beginnen !


Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png