Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

26 november 2017 | 1e klasse D

Wittenhorst - De Valk: 5-0


Deel dit bericht:


DE VALK KRIJGT GEEN VOET AAN DE GROND BIJ WITTENHORST EN GAAT HARD ONDERUIT

De Valk is in Horst hard onderuit gegaan tegen een sterk spelend Wittenhorst. Al bij rust keek De Valk tegen een onoverkomelijke 3-0 achterstand aan. Aan het eind van de wedstrijd wisten de oranjehemden nog tweemaal toe te slaan en kon De Valk met een 5-0 nederlaag haar wonden gaan likken.

De thuisploeg was van begin af aan de bovenliggende partij, al in de zevende minuut was bijna raak toen vleugelaanvaller Rob Zanders vanaf de linkerkant naar binnen trok en zijn inzet via verdediger Mike Bruinen tot hoekschop verwerkt zag worden. De Valk was aanvallend niet zichtbaar in het eerste kwart van de wedstrijd en na ruim twintig minuten spelen was het wederom Rob Zanders die een goede mogelijkheid kreeg namens Wittenhorst, een afgeslagen hoekschop werd opnieuw ingebracht door Marco Daniels en zag Rob Zanders zijn schot op zeer fraaie wijze uit het doel geranseld worden door De Valk doelman Dennis Verhoeven. Halverwege de eerste helft was het eerste doelgevaar namens De Valk. Brian Vermeer die de nog altijd geblesseerde Sherry Kindo Kamara verving speelde Tecer Tufan aan, de behendige aanvaller wist de bal knap bij zich te houden en de bal terug te leggen op Brian Vermeer die zijn schot van twintig meter gepakt zag worden door doelman Sjors Witt van Wittenhorst. Twee minuten later viel dan toch de openingstreffer voor de thuisploeg, na een snelle uitbraak werd het schot van middenvelder Frank Peeters gekraakt en viel voor de voeten van Thom Derks die in de korte hoek de bal tegen de touwen wist te schieten 1-0. Vlak daarna werd Thom Derks weer dreigend en kwam oog in oog te staan met doelman Dennis Verhoeven die met een knappe redding De Valk behoedde van een snelle tweede tegentreffer. Na ruim een half uur spelen werd de voorsprong voor Wittenhorst uitgebreid naar 2-0 toen een afgeslagen hoekschop voor de voeten viel van Michiel Hanssen en de bal laag in de rechterhoek schoot. De Valk kon er weinig tegenover zetten in deze eerste helft, tien minuten voor de rust was een slap schot van Luuk Broers dat eenvoudig opgeraapt kon worden door doelman Sjors Witt tekenend voor het vertoonde spel van De Valk. Nog voor de rust liep Wittenhorst uit naar 3-0 nadat verdediger Antwan Rijkers met een wilde tackle Rob Zanders onderuit haalde en scheidsrechter Meijers niets ander kon doen dan een strafschop geven. Thom Derks gaf doelman Dennis Verhoeven geen kans en schoot met zijn tweede treffer van de middag Wittenhorst naar een comfortabele 3-0 ruststand.

In de tweede helft bleef Wittenhorst de wedstrijd domineren en gaf het De Valk geen enkel moment het gevoel dat het nog terug in de wedstrijd kon komen. Een vlotte combinatie door het midden van de verdediging van De Valk gaf Michiel Hanssen de mogelijkheid de voorsprong verder uit te breidden, maar zijn schot ging rakelings langs het doel van De Valk. Na bijna een uur spelen was een voorzet van verdediger Tom Zanders de inleiding voor een fantastische aanval die door Thom Derks bijna met een omhaal bekroond werd met een doelpunt. Na ruim een uur spelen was er een opmerkelijk moment in de wedstrijd, Brian Vermeer was doorgebroken en kon ongehinderd richting het doel van Wittenhorst gaan en leek duidelijk onderuit gehaald te worden door verdediger Bart Spreeuwenberg. Tot ontsteltenis van de meegereisde aanhang van De Valk gaf scheidsrechter Meijers in plaats van een rode kaart voor de verdediger van Wittenhorst een vrije trap aan de thuisploeg. Naast het feit dat de ploeg van Ruud van der Rijt geen enkel moment grip op Wittenhorst kreeg zat het ook niet mee deze middag. Wittenhorst bleef dreigend en De Valk was spaarzaam te zien voor het doel van de ploeg uit Horst. Halverwege de tweede helft had de ploeg twee mogelijkheden, eerst was het Tim Bombeeck die vanaf de rechterkant naar binnen trok en met een gekruld schot zijn inzet in de verre hoek net tot hoekschop getikt zag worden door doelman Sjors Witt. Uit die hoekschop viel de bal voor de voeten van Luuk Jansen, de vleugelverdediger haalde uit en zag zijn inzet rakelings het doel missen. Ondanks dat er genoeg kansen te noteren vielen bleef de 3-0 tussenstand lang op het scorebord staan. Aan het eind van de wedstrijd zette Wittenhorst nog aan en wist het in de laatste minuut van de officiële speeltijd nog toe te slaan toen een inzet van Michiel Hanssen nog knap gekeerd kon worden door doelman Dennis Verhoeven, maar in de rebound was het de net ingevallen Denny Bongers die de stand naar 4-0 tilde. Hiermee was het nog niet gedaan, want ruim in de blessuretijd was het middenvelder Frank Peeters die met een diagonaal schoot in de rechter bovenhoek voor het slotakkoord zorgde en De Valk met een 5-0 nederlaag terug naar huis stuurde.

Een fikse nederlaag voor De Valk tegen een sterk spelend Wittenhorst dat de gehele wedstrijd De Valk niet het gevoel gaf dat er wat te halen viel op Sportpark Terhorst. Volgende week zondag mag De Valk deze nederlaag proberen weg te spoelen in de thuiswedstrijd tegen SV Deurne waar sinds dit seizoen oud De Valk speler Jurgen Elbers de hoofdtrainer is. De wedstrijd De Valk – SV Deurne begint zondag op Sportpark 't Valkennest om 14.30 uur.

WITTENHORST
Sjors Witt; Tom Zanders, Bart Spreeuwenberg, Bart Zanders, Kevin van Asten; Daan Hendriks, Frank Peeters, Michiel Hanssen (82. Denny Bongers); Marco Daniels, Thom Derks (82. Willem Heijnen), Rob Zanders

DE VALK
Dennis Verhoeven; Bas Gulpers, Antwan Rijkers (70. Dion Vermeulen), Mike Bruinen, Luuk Jansen; Tim Bombeeck, Michiel van den Besselaar, Jean-Marc Clare, Luuk Broers; Brian Vermeer (63. Jeremie Vuvu), Tecer Tufan (75. Danny van den Eijnden)


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

27 november 2017 om 13:40

Uil zegt:

Was dit ook een oefenwrdstrijd
Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg