Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Bladella via Braakhuizen naar tweede klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SBC promoveert. ACHT legt het af tegen Schijndel.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Bart van den Hurk (vv ACHT)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Jeroen Hakkens en Anwar Janssen naar EFC

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

26 november 2017 | - Wedstrijd van de week 

Hapert tegen Reusel Sport de minst slechte


Deel dit bericht:


Hapert schrijft drie belangrijke punten bij.

Om nu te zeggen dat het een zeer aantrekkelijke streekderby was... Neuh. Verre van zelfs. Lange tijd was het duel tussen Hapert en Reusel Sport een kwestie van elkaar tegenhouden. De gasten waren weliswaar iets sterker, maar het was Hapert dat uiteindelijk won. Kevin Raaijmakers zorgde in de 55ste minuut uit het niets voor de 1-0 en acht minuten later gooide Jordi Huybregts de wedstrijd voortijdig in het slot. En Reusel Sport? Dat was aanvallend gewoon niet goed genoeg.
Na zijn doelpunt – een ogenschijnlijk verkeerd geraakte bal, die werd gepromoveerd tot een heerlijke lob over doelman Paul Dijkmans – gaf Raaijmakers bij de zijlijn een kushandje richting tribune. Het bleek voor zijn moeder te zijn, die zaterdag haar vijftigste verjaardag had gevierd met een gezellig feestje. "Ik heb me echter heel netjes gedragen", bezwoer de behendige vleugelspits. "En op tijd naar bed. Ik wilde immers goed spelen tegen Reusel Sport. Het voetbal was vandaag niet zo best, maar we hebben er met z'n allen wel keihard voor gewerkt. Absoluut een verdienste van onze trainer, die voor een uitstekende teamgeest zorgt."
Doelstelling van de formatie van Peter Jonkman is om zich rechtstreeks te handhaven in de derde klasse D, zo benadrukt Raaijmakers, maar wellicht zit er nog meer in. "We doen het als gepromoveerde ploeg gewoon prima en hopelijk kunnen we dit volhouden. De ambitie van Reusel Sport is om mee te doen voor een prijsje en eventueel promotie. Toch mooi dat we vandaag van hen hebben gewonnen. Gezien de tweede helft ook wel verdiend, al houdt Jesper (Storms, doelman van Hapert, red.) ons in de slotfase wel op de been. Hij pakt gewoon een bal uit de kruising en is ook daarna nog heel attent bij een gevaarlijke actie van hun nummer 11."
Vizier
En daarmee gaf Raaijmakers, onbedoeld uiteraard, het probleem van Reusel Sport aan. De geelzwarten waren enkele malen gevaarlijk voor het doel van Storms, maar verzuimden de trekker over te halen. Met name Jim Daniëls kreeg alleen al in de eerste helft drie schietkansen, maar zijn vizier stond niet goed afgesteld. Een euvel dat de ijverige vleugelspits ook na de rust parten speelde. Daarbij had hij de pech dat Storms hem telkens de baas was, maar met wat meer rust had er wellicht meer ingezeten voor Reusel Sport.
De ploeg van trainer Harry la Vallette was in de eerste 45 minuten iets sterker, maar over het algemeen was toch sprake van een zeer matige wedstrijd. De beide doelverdedigers kwamen dan ook nauwelijks in de problemen. Na rust grotendeels hetzelfde beeld. Reusel Sport dat op weg leek naar een voorsprong, maar niet bij machte was om écht een vuist te maken. De treffer van Raaijmakers zette het duel op z'n kop en de bezoekers gingen nog meer risico nemen. Langs de lijn adviseerde Jonkman zijn mannen om vooral kalm te blijven en rustig af te wachten op de kansen die er zouden gaan komen.
In de 63ste minuut had deze speelwijze resultaat. Nadat eerder Raaijmakers al dicht bij de 2-0 was, maar een uitstekende reagerende doelman Dijkmans op zijn weg vond, werd de marge toch twee. Een schot vanuit de tweede lijn werd geblokt door een verdediger van Reusel Sport. De bal belandde echter recht voor de voeten van Jordi Huybregts, die simpel kon afronden. La Vallette wisselde nog twee keer en bracht onder meer 'breekijzer' Rick Louwers. Via Daniëls werd Reusel Sport nog twee keer gevaarlijk, maar Hapert gaf de zwaarbevochten voorsprong niet meer uit handen. Via Yorick Hooijen had de zege zelfs nog groter kunnen uitvallen, maar in kansrijke positie schoof hij de bal naast.
OPSTELLINGEN:

Hapert: 1. Jesper Storms, 3. Mike Tijssen, 4. Yorick Hooijen, 5. Sander Raaijmakers, 6. Jordi Huybregts (13. Zdeb Dominik), 9. Dave Koolen, 10. Thom Lauwers, 12. Yorick van Veldhoven, 14. Kevin Raaijmakers (8. Mauro van Houtum), 15. Luuk Saris, 16. Bjarn van Veldhoven (2. Rik Verdonschot).

Reusel Sport/CoTrans: 18. Paul Dijkmans, 3. Kevin van Limpt, 5. Max Jansen, 6. Mark Faes, 7. Rick Dierck (4. Rick Louwers), 8. Brahim Hassounfi, 9. Tuur de Laat (10. Ralf Lavrijsen), 11. Jim Daniëls, 12. Dave Hermans (15. Wout Vosters), 14. Steef Vosters, 16. Nick Wouters.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Hapert tegen Reusel Sport de minst slechte
(Door Willem-Jan Schampers)
Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg