Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Sander de Waal (RKGSV)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: oud-speler en trainer Hans Meeuwsen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Ad Borrenbergs
vdl.png
Blatter Legal
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

23 november 2017 | - Wedstrijd van de week 

Hapert en Peter Jonkman hebben een klik met elkaar


Deel dit bericht:


Hapert-Reusel Sport is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Peter Jonkman, de nieuwe trainer van Hapert.


Een gesprek met Peter Jonkman, eerder zeer succesvol bij BES en nu trainer bij Hapert, gaat vrijwel altijd over 'gevoel', 'uitgaan van eigen kwaliteit' en 'sfeer'. Onder leiding van de Valkenswaardenaar presteren de roodblauwen tot nu toe prima in de derde klasse. Na acht wedstrijden bezet Hapert de vijfde plek, met dertien punten en de nummer 4 (Bladella) en 3 (Reusel Sport) in het vizier.

"We doen het gewoon hartstikke goed", oordeelt Jonkman, terwijl hij een lach nauwelijks kan onderdrukken. "Toen ik hier begon, had ik eigenlijk geen idee wat ik moest verwachten. De club is vorig seizoen, via de nacompetitie, gepromoveerd en voor dit jaar is de doelstelling handhaving, met wellicht een verrassing in de vorm van een periodetitel. We hebben een leuke groep, met de nodige jeugdige talenten en enkele ervaren krachten. Die mix zorgt ervoor dat we als team momenteel moeilijk te kloppen zijn. Hilvaria is een klasse apart en ook Braakhuizen lijkt te sterk, maar voor de rest hoeven we van niemand bang te zijn."

In zeker zin heeft Jonkman, naar eigen zeggen, bij Hapert doorborduurt op het succes bij BES. Met een zeer kleine selectie, geen tweede elftal én geen jeugdafdeling, slaagde hij er in om kampioen te worden in de vierde klasse en te promoveren naar een niveau waarop BES nog nooit heeft geacteerd. "Ik heb ieder keer weer gehamerd op het feit dat ze moesten geloven in hun eigen kwaliteiten. Bij Hapert vinden ze nog steeds dat zij kampioen hadden moeten worden, omdat ze veel beter waren dan BES. Ik heb geantwoord: 'Kan wel kloppen, maar volgens mij hebben wij drie dagen feest gevierd!' Met Hapert is het dit seizoen niet anders. Als we een goede dag hebben en er in willen geloven, kunnen we ook van bijvoorbeeld Bladella en Reusel Sport winnen."

Collectief
Hapert en Jonkman hebben een duidelijke klik met elkaar en dit merk je ook aan de resultaten. "Hilvaria is nog ongeslagen en lijkt onbedreigd kampioen te worden. Zij hebben een heel goede ploeg, maar als je zo'n spits hebt als Joerie van Rijswijk, of vorig jaar Wilhelmina Boys met Ruben Rodriques, dan is het natuurlijk ook wel heel lekker voetballen. Die hebben wij niet, dus moeten we het hebben van het collectief en hard werken voor elkaar. Dan maken we ook kans tegen Hilvaria en Braakhuizen. Waarom niet? Niemand had verwacht dat BES van Dommelen zou winnen en dit gebeurt toch..."

Jonkman is bij Hapert in een veel 'luxere' positie terecht gekomen, dan bij zijn vorige club. "Ik heb hier de kans om eventueel jeugdspelers in te zetten en ook beschikken we over een tweede elftal, met jongens die graag in het eerste willen komen. Omdat ik nu veel meer keuze heb, ligt wel teleurstelling op de loer, bij spelers die buiten de boot vallen. We hebben, denk ik, gekozen voor het beste elftal en gezien de resultaten en de stand op de ranglijst, hebben we dit heel aardig gedaan. Het gaat misschien beter dan verwacht, maar tegelijkertijd heb ik het idee dat het nóg beter kan."

Lastig
Zondag speelt Hapert thuis tegen Reusel Sport. Een ervaren ploeg die met name aanvallend sterk is. "Het is gewoon een heel lastige tegenstander, die verder is dan wij. Individueel hebben zij betere spelers en ze scoren ook veel meer dan wij. Maar dit zegt niks over onze kansen. Op papier zouden ze van ons moeten winnen, maar gelukkig is het voetbal. Niet voor niets hebben wij uit bij Bladella gewonnen. We waren daar absoluut de underdog, maar keerden wel met een 0-1 overwinning terug naar Hapert. De sfeer in de ploeg is prima en op trainingen en in de wedstrijden zet iedereen zich honderd procent in. Ik kan dus alleen maar tevreden zijn."

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

23 november 2017 om 10:58

Pieter zegt:

We hebben rood we hebben blauw dit is een club gemaakt voor jou


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Hapert en Peter Jonkman hebben een klik met elkaar
(Door Willem-Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png