Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Sander de Waal (RKGSV)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: oud-speler en trainer Hans Meeuwsen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Ad Borrenbergs
vdl.png
Blatter Legal
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

20 november 2017 | - Column 

UNA haalt knap 1e periodetitel binnen


Deel dit bericht:


Favoriet Jong Vitesse heeft het nakijken.........

(Door Thieu Vlemmix) UNA heeft het 'm dan toch geflikt. Met de 0-2 winst bij de Meern laat de ploeg van de kersverse trainer Jeroen van Bezouwen na twaalf wedstrijden iedereen, inclusief het zwaar favoriete Jong Vitesse (nu op 4 punten), in de strijd om de eerste periodetitel de hielen zien. Wat heet, de andere naaste achtervolgers staan zelfs al op 7, respectievelijk 10 punten achterstand. De eerste doelstelling van UNA's nieuwe oefenmeester is daarmee overtuigend gehaald. Een prachtresultaat; een dik proficiat is op zijn plaats.

Het is lang niet altijd oogstrelend, en zeker niet het sprankelende spel dat bijvoorbeeld zijn voorganger Mark Schenning bij vlagen – vooral in diens tweede jaar bij UNA (seizoen 2014/2015) - speelde, met de toen nog jonkies. Maar dat lijkt me verder bijzaak. De strategie van dit UNA is namelijk heel anders en veel meer gericht op puur resultaat. De huidige kracht ligt vooral in het kiezen van de juiste momenten om toe te slaan. Meestal via de loopwonders en zwervers met een doelgerichte missie: Mart van de Gevel – die er al dertien in heeft liggen - en de nog iets meer zwerver Brian Boogers, met stip op zes. De anderen niet te na gesproken: hun waarde voor het team is bijzonder groot.
..Brian, de zwerver....

Bijna optimaal resultaat
Jonkies, dat zijn die van UNA intussen niet meer. De manschappen zijn de laatste jaren gerijpt en blijken in staat om nagenoeg het optimale resultaat uit wedstrijden te halen. Er doet zich slechts één serieuze uitglijder voor: uitgerekend het duel op Papendal tegen de grote concurrent Jong Vitesse. Eind achttiende eeuw waren er al wijze mannen die wisten: 'de helft van de mislukkingen ontstaat doordat men het paard inhoudt, juist wanneer het springt'. UNA springt tot dan toe in de Derde Divisie met speels gemak over de hindernissen. Maar in de fraaie entourage van de Veluwse bossen aan de rand van Arnhem, worden de teugels vóór de afsprong te strak aangetrokken. Natuurlijk hebben de Arnhemmers veel talent in de gelederen, maar een normaliter toch vechtlustig en fysiek sterk UNA gaat dit keer nooit echt de strijd aan. Zonder noemenswaardige weerstand gaat men met 5-0 aan de kant. Onbegrijpelijk. De schaamte dringt bij mij - tijdens en na de wedstrijd - ongegeneerd, onbeteugeld en ongecensureerd naar binnen. Maar een mens herpakt zich.

Draad opgepakt
Verder heerst UNA in de competitie en laat geen steek meer vallen. Ondanks het al wekenlange gemis van captain Niek van Boekel, pakken de mannen uit Zeelst de draad weer manmoedig op. Met goeie zeges op Dongen (2-0), Quick '20 (5-1) en de Meern 0-2. Indrukwekkend zijn ook de andere cijfers: 10x winst, 1x gelijk, en 1x verlies dus. Het doelsaldo liegt er evenmin om: 32-13.

Verzilveren periodetitel
Elke sporter streeft ernaar om het hoogst mogelijke te bereiken. Voor UNA betekent dit, dat aan het einde niet alleen een positie ergens bovenin wordt verwacht, maar dat nu ook verzilvering van de periodetitel op de rol komt te staan.

De zes periodekampioenen (van beide 3e Divisies) gaan straks samen met de nummers 15 en 16 van de Tweede Divisie uit maken wie zich de 2 plaatsen in de Tweede Divisie toe-eigent. Kijken of UNA's jonge trainer de finetuning om daar aan het einde van de rit klaar voor te zijn, (ook) al beheerst. O ja, direct na afloop togen spelers, begeleiding en supporters, vanuit De Meern meteen op Zilst an.

Sil de zanger
Het nieuwe hoogtepunt in de geschiedenis van UNA kreeg in – zoals Pieter Jan het in ED zegt: 'de gezelligste kantine die ik ken' - vanzelfsprekend een passend vervolg met een feest op zun Zilsters. Een paar andere bijzonderheden: het verrassingsbezoek van Sinterklaas, jongeling Sil van Herwijnen zingt bij gelegenheid van zijn eerste 'cap' voor UNA 1, het liedje 'Brabant' en hoofdsponsor Simac deelt een donatie uit van 5000 euro. Dat in het begin de herriemuziek niet echt aanslaat is een kleine bijkomstigheid en wordt later helemaal rechtgezet met oergezellige muziek.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png