Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Joep van de Ven (Bladella)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Braakhuizen pakt herkansing en promoveert

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Glasverbo Glasverbo Glasverbo Glasverbo

12 november 2017 | 1e klasse D

De Valk - ZSV: 3-0 (IH)


Deel dit bericht:


De Valk heeft na de inhaalwedstrijd tegen ZSV de laatste plaats overgedragen aan FC Hoensbroek. Door in zeven minuten driemaal toe te slaan wist De Valk de basis te leggen voor de tweede overwinning van het seizoen. Sherry Kindo Kamara die tweemaal doel trof en Tecer Tufan waren de gelukkigen aan de kant van de thuisploeg.

Aan het begin van de wedstrijd was duidelijk dat ZSV het meeste balbezit had en met verzorgt voetbal De Valk naar achteren probeerde te drukken. Toch was de eerste mogelijkheid voor De Valk, een steekpass van Tecer Tufan zorgde ervoor dat Sherry Kindo Kamara in scoringspositie kwam maar de inzet kon door ZSV-doelman Wouter Vaneker gekeerd worden waarna verdediger Rick Wiersema de bal weg kon werken. Een paar minuten later was Tecer Tufan opnieuw aan de basis van een gevaarlijke aanval door met een boogbal Sherry Kindo Kamara diep te sturen, die omspeelde doelman Wouter Vaneker, maar werd ver naar buiten gedreven en zag zijn voorzet op het dak van het doel belandden. Na een kwartier spelen was Tecer Tufan met een afstandsschot dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot kon ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden en behoedde doelman Wouter Vaneker al binnen vijftien minuten ZSV al enkele malen van een achterstand. Halverwege de eerste helft kwam ZSV voor het eerst dreigend voor het doel van De Valk. Een schot van Koen Kuunders kon gepakt worden door De Valk doelman Dennis Verhoeven. Twee minuten later was een schot van Davy Althuizen dat voor meer problemen zorgde bij de Valkenswaardse doelman. Dennis Verhoeven kon de bal niet klem pakken en kon spits Ron Verlijsdonk in de rebound de bal in het doel schieten, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Ook werd ZSV tweemaal gevaarlijk uit vrije trappen net buiten het strafschopgebied, maar zowel Rick Wiersema als Erwin van den Broek misten op enkele centimeters het doel van De Valk. Tien minuten voor de rust kreeg Ron Verlijsdonk een goede schietkans, maar de Zeilbergse spits zag zijn schot net voorlangs het doel verdwijnen. De laatste kans in de eerste helft was voor De Valk toen met een prachtig technisch hoogstandje Sherry Kindo Kamara de bal meegaf aan Tecer Tufan die zijn inzet met de voeten gekeerd zag worden door ZSV-doelman Wouter Vaneker.

In de tweede helft ging steeds beter spelen en kreeg ZSV steeds minder grip op de thuisploeg en dat resulteerde na een uur spelen in de openingstreffer. Opnieuw wisten Tecer Tufan en Sherry Kindo Kamara elkaar makkelijk te vinden en was het de laatst genoemde die in het strafschopgebied zich knap vrij wist te spelen en de bal in de verre hoek wist te krullen achter doelman Wouter Vaneker 1-0. ZSV had het erg moeilijk na de opgelopen achterstand, want nog geen twee minuten later was het Sherry Kindo Kamara die de verdedigers van ZSV te snel af was en vrij voor doel net naast schoot ZSV goed weg kwam. Het bleek uitstel van executie, want vlak daarna was het Tim Bombeeck die met een splijtende pass Tecer Tufan (al dan niet in buitenspelpositie) vrij voor doel zette en doelman Wouter Vaneker omspeelde en eenvoudig de 2-0 kon binnen schuiven. ZSV was het helemaal kwijt en moest drie minuten later opnieuw een tegentreffer incasseren, Tecer Tufan speelde aan de rechterkant de opkomende Luuk Broers aan die op snelheid een perfecte voorzet gaf waar Sherry Kindo Kamara maar tegenaan hoefde te glijden en de 3-0 betekende en de wedstrijd binnen zeven minuten beslist was. De eerste mogelijkheid voor ZSV in de tweede helft viel pas een kleine twintig minuten voor tijd te noteren toen een vrije trap van Rick Wiersema net naast werd geschoten. Zes minuten voor het einde van de wedstrijd leek ZSV de eretreffer te gaan maken toen een kopbal van invaller Maarten Kuunders over doelman Dennis Verhoeven in het doel verdween, maar net als in de eerste helft werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Aan het slot was het bijna middenvelder Jean-Marc Clare die met een schot van twintig meter tegen de lat dicht bij de vierde treffer voor de thuisploeg. ZSV middenvelder Davy Althuizen kreeg de laatste kans van de wedstrijd, maar ook deze goede mogelijkheid was niet aan ZSV besteed. De 17-jarige jeugdspeler Sam Poos mocht aan het einde nog zijn debuut maken bij De Valk en zag dat bijna nog opgeluisterd worden met een treffer, maar doelman Wouter Vaneker wist met de nodige moeite dat te voorkomen. Zo behaalde De Valk een fraaie 3-0 overwinning op ZSV.

Zo boekte De Valk haar tweede achtereenvolgende thuisoverwinning en heeft het de laatste plaats overgedaan aan FC Hoensbroek, maar lang nagenieten kan de ploeg van Ruud van der Rijt en Jurgen Hendriks niet. Dinsdag om 20.00 staat de bekerwedstrijd op het programma uit tegen SV Valkenswaard. Volgende week zondag speelt De Valk weer een thuiswedstrijd voor de competitie, dan is SV Venray de tegenstander op Sportpark 't Valkennest.

Scoreverloop De Valk – ZSV 3-0(0-0)

60. 1-0 Sherry Kindo Kamara

64. 2-0 Tecer Tufan

67. 3-0 Sherry Kindo Kamara

DE VALK

Dennis Verhoeven; Bas Gulpers, Antwan Rijkers, Mike Bruinen, Luuk Jansen; Tim Bombeeck(89. Sam Poos), Michiel van den Besselaar, Jean-Marc Clare, Luuk Broers(89. Jeremie Vuvu); Sherry Kindo Kamara, Tecer Tufan(85. Brian Vermeer)

ZSV

Wouter Vaneker; Niek van den Berg, Kevin van den Broek, Rick Wiersema, Ruud van der Vrande(46. Thijs Meulendijks); Dirk Verlijsdonk, Davy Althuizen, Koen Kuunders; Joep Claassen(63. Maarten Kuunders), Ron Verlijsdonk, Erwin van den Broek(77. Marco Manders)


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg