Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Joep van de Ven (Bladella)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Braakhuizen pakt herkansing en promoveert

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Martien Geeven BV Bandenservice Acht Basemans Schoenen Martien Geeven

5 november 2017 | 3e klasse D

Dommelen - DVG: 1-2


Deel dit bericht:


Machteloos Dommelen verliest van DVG
De jonge ploeg van coach Paul Firet liep vandaag tegen een onverwachte nederlaag aan tegen DVG uit Liempde. Het was een erg matige wedstrijd van beide ploegen. Na een 0-0 ruststand kwam Dommelen nog wel op voorsprong maar in amper een minuut tijd kreeg Dommelen twee doelpunten om de oren en stond het na negentig minuten helaas weer met lege handen, 1-2

Het was een rommelige wedstrijd waarin vooral in de eerste helft DVG feller in de duels en vaker gevaarlijker was zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen. Dommelen bouwde steeds traag op meestal breed uitspelend zonder diepgang op de snelle spitsen, bovendien waren de passes vaak onzuiver. Toch was het Dommelen dat in de 26e minuut de eerste mogelijkheid kreeg na een goed schot van Thomas Keeman kreeg keeper Rens van den Akker de bal niet goed onder controle. De terugspringende bal kwam in de voeten van Corne van Son terecht, maar jammer genoeg treuzelde hij te lang en de verdediging kon tijdig ingrijpen. Een paar minuten later mocht DVG een vrije trap nemen vanaf een meter of twintig. Tot grote opluchting van keeper Dennis Soeteman zag hij de bal via de paal weer terug in het veld springen. Dit waren eigenlijk wel de hoogtepunten uit de eerste helft.

Na amper vijf minuten in de tweede helft werd Anwar Janssen op rechts diep aangespeeld, hij omspeelde zijn man en passte op de vrijstaande Thomas Keeman, die met een bekeken trap doelman van den Akker kansloos liet, 1-0. Menigeen langs de kant dacht dat dit wel eens de eindstand zou kunnen worden, want zoveel uitgespeelde mogelijkheden waren er nog niet geweest. Maar net als vorige week gaf het Dommelen in een paar minuten weg na twee mis verstanden in de defensie. Eerst was het Twan van den Broek die de gelijkmaker liet aantekenen en amper een minuut later schoot Bas van Houtum zijn ploeg op voorsprong, 1-2. Dommelen probeerde de gelijkmaker nog uit het vuur te slepen en kreeg zowaar nog wat kansjes, maar het zat er helaas niet meer in. Pal voor tijd kwam doelman Dennis Soeteman ongelukkig in botsing met een DVG aanvaller en moest met knieletsel het veld verlaten. 

Collectieve winst DVG in Dommelen (versalg DVG)
Vorige week werd er nog gesproken over een collectief falen van DVG-1. Vandaag een ander DVG en zegevierde het collectief en konden 3 punten bijgeboekt worden. Dommelen zat in een soortgelijke situatie als DVG, de laatste 3 wedstrijden gingen verloren.

De eerste doelpoging was voor DVG, in de 5e minuut schoot Sander van de Ven over het Dommelse doel. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld en het was moeilijk om goede combinaties op te zetten waardoor het spel vrij rommelig overkwam. DVG stond beter gepositioneerd als vorige week en gaf weinig tot geen ruimte over. Pas in de 26e minuut kon Dommelen een eerste doelpoging bijschrijven maar Rens van den Akker verwerkte de bal tot een hoekschop die niets opleverde. De beste kans voor DVG kwam voort uit een vrije trap. De Dommelse keeper wilde eigenlijk geen muur en toen toch weer wel. Hij had alle geluk van de wereld toen de trap van Peter Versantvoort tegen de binnenkant van de paal voorlangs ging. Ook nieuwe doelpogingen van Bart de Windt, met een lobje, en Bas van Houtum, diagonaal schot, mondde niet uit in een voorsprong. De ruststand was 0-0. De maker van het eerste doelpunt zou zo maar eens spekkoper kunnen zijn werd er in de rust door menig supporter geopperd. Gelukkig voor DVG werd dit niet bewaarheid want het was Dommelen die de 1-0 voorsprong op het score bord liet zetten. DVG trok het spel nog meer naar zich toe zonder echt uitgespeelde kansen te krijgen. Een strakke voorzet van Bart de Windt werd vallend door Bas van Houtum ingekopt maar hij kon er de juiste richting niet aan geven. Een hoekschop voor DVG was de inleiding voor de gelijkmaker. De bal werd door menigeen gemist en er werd niet goed uitverdedigd. De stuiterende bal kwam voor de voeten van Twan van den Broek. Met een krachtige uithaal belandde de bal in de bovenhoek van het doel: 1-1.

Dommelen was duidelijk aangeslagen door deze gelijkmaker want direct na de aftrap werd de verdediging door Bas van Houtum onder druk gezet en tussen een paar verdedigers veroverde hij de bal en met een diagonaal schot was de keeper binnen de minuut voor de 2e keer kansloos. Dommelen legde zich niet neer bij een nederlaag en drong aan om de gelijkmaker te scoren. Met af en toe kunst en vliegwerk werd dit door de Liempdse verdediging voorkomen. Een ware scrimmage voor het Liempdse doel werd overleeft en nadat de scheidsrechter had afgefloten was de winst een definitief feit, uitslag 1-2. Een belangrijke overwinning, net voor het bekerprogramma van volgende week. DVG-1 is dan vrij en daarna speelt DVG, thuis, tegen het laag geklasseerde Spoordonkse Boy's. Met dezelfde inzet en overtuiging moet een overwinning mogelijk zijn.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg