Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Joep van de Ven (Bladella)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Braakhuizen pakt herkansing en promoveert

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Hypotheekvisie Stadpaviljoen

5 november 2017 | 2e klasse F

RKVVO - Beerse Boys: 1-2


Deel dit bericht:


Beerse Boys kwam met een complete selectie naar Oerle. Vastbesloten om de drie punten mee te nemen naar De Beerzen. Een selectie met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar. RKVVO kwam in het veld met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Zou de ervaring van Beerse Boys kunnen worden gecompenseerd door jeugdig elan van RKVVO? Op sportpark De Heikant ontspon zich voor de ogen van de talrijke toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd met echte 'derby-spanning'.

RKVVO kwam voortvarend uit de startblokken en drong Beerse Boys een verdedigend spelletje op. De echte mogelijkheden bleven echter uit. Pas in de 15de minuut was het een schot van Martijn van Dijk waarbij keeper Twan Louwers handelend moest optreden. Kort hierop was het Mart Soetens die de bal op het middenveld onverwacht in de voeten kreeg en Twan Louwers dwong tot een katachtige reactie om de bal onder de lat vandaan te tikken. Beerse Boys stelde daar erg weinig tegenover behalve stug verdedigen en het spel van RKVVO ontregelen. En dat ging op de rand van het toelaatbare. Diep in de eerste helft werd onder de ogen van de toeschouwers door een speler van Beerse Boys nagetrapt op Luc Segers maar het gebeuren ontging de scheidsrechter. Beide spelers werden door de scheidsrechter vermanend toegesproken. De rust ging in met een 0-0 stand.

In de 2de helft was het opnieuw RKVVO wat goed combinerend Beerse Boys onder druk zette. Kleine kansen ontstonden en in de 53ste minuut was Martijn van Dijk nog het dichtst bij een doelpunt maar de lat stond een score in de weg. Zoals zo vaak was het vervolgens Beerse Boys wat de score opende. Door een dubbele wissel in de 56ste minuut was de organisatie bij RKVVO even kort zoek. Beerse Boys profiteerde onmiddellijk en de net in het veld gekomen Dennis Schapendonk trok door de defensie van RKVVO en liet keeper Sven van den Oever kansloos met een bekeken schuiver. RKVVO trok nog massaler ten aanval maar het geslepen Beerse Boys was stug in de defensie en loerend op de counter. En juist in de val van de counter voltrok zich het 2de doelpunt. In de 75ste minuut brak Pim Vingerhoets over de linkerflank uit en met een droge knal in de linker bovenhoek liet hij Sven van den Oever kansloos (0-2). Het moet gezegd dat RKVVO ook na deze nieuwe tegenslag niet opgaf en vlot de aanval bleef zoeken. Toch kreeg je geen moment de indruk dat RKVVO de wedstrijd nog zou kunnen laten kantelen. Daar kon de aansluitingstreffer van Wesley van Reijen in de 87ste minuut niets aan veranderen (1-2). Zo bracht de ervaring van Beerse Boys de doorslag en gingen de drie punten in de tas naar De Beerzen.

Opstelling RKVVO:
Van de Oever; Segers, Mol, Sterken, van Baren, van Reijen, Vos (van de Plaat), Soetens (Offermeijer), Bujitu, van Dijk, van Doormalen.

Mooie overwinning Beerse Boys op RKVVO (versalg Beerse Boys)

Na de winst in de vorige wedstrijd zocht Beerse Boys naar bevestiging van de stijgende lijn. Deze werd gevonden in Oerle waar RKVVO in de tweede helft werd verslagen. Behoudens het eerste kwart van de wedstrijd bepaalde Beerse Boys meestal het spel. Door doelpunten van Jannes Mulders en Pim Vingerhoets nam Beerse Boys een 0-2 voorsprong. In blessuretijd ging een beetje van de glans van de overwinning af door een knullig tegendoelpunt, gescoord door Wesley van Reijen: 1-2.

De jonge thuisploeg gaf in het eerste kwart van de wedstrijd de toon aan en had een veldoverwicht, maar kon daarin nauwelijks gevaarlijk worden. Halverwege de eerste helft kwam Beerse Boys wat beter in zijn spel en kwam in het restant van de eerste helft meer aan aanvallen toe. Maar ook bij de bezoekers ontbrak het aan vernuft om goede scoringskansen te creëren. De 0-0 ruststand paste dan ook goed bij het spelbeeld.

Ook in de tweede helft was RKVVO aanvankelijk wat meer in balbezit; een voorzet vanaf links belandde in de 54e minuut boven op de lat. Het bleek vooralsnog de grootste kans voor RKVVO. In de 57e minuut paste trainer Donny de Groot bij Beerse Boys een dubbele wissel toe. Jannes Mulders en Dennis Schapendonk kwamen in het veld en beide spelers waren al snel belangrijk. Bij een aanval in de 58e minuut bracht Dennis Schapendonk met een steekbal op maat Jannes Mulders in schietpositie. Gehinderd door twee tegenstanders en de uitkomende doelman wist de Beerse spits toch af te drukken: 0-1. Gelijk was er meer vastigheid in het Beerse spel en kwamen er betere kansen op de 0-2 dan voor de gelijkmaker. Opnieuw Dennis Schapendonk bracht in de 70e minuut linksbuiten Pim Vingerhoets in stelling en tegen diens rush en strakke schot bij de eerste paal had de RKVVO-goalie geen verweer: 0-2. Naarmate het eindsignaal van de wedstrijd dichterbij kwam werd het zicht op de drie punten beter, maar in de eerste minuut van de extra tijd vertroebelde dat toch weer. Bij een diepe bal van RKVVO twijfelden de Beerse verdedigers en doelman kennelijk wie de bal zou pakken en zo kon Wesley van Reijen zijn voet er nog tussen steken en met een lob de 1-2 scoren. Daarna zette RKVVO met hoge ballen de Beerse verdediging nog onder druk, maar de stand bleef ongewijzigd: een mooie 1-2 overwinning voor Beerse Boys.

Opstelling Beerse Boys: Twan Louwers; Stijn van Heerbeek, Rob van Bijsterveldt, Ruud Willems, Joost Schapendonk; Ron van Korven (57. Dennis Schapendonk), Joop Willems, Bart den Otter (79. Daan Mulders); Koen Verhagen (57. Jannes Mulders), Niels van Heerbeek, Pim Vingerhoets.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg