Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Sparta’25 wint in gezapig duel van Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

5 november 2017 | - Wedstrijd van de week 

Rode kaart breekpunt in topper Waalre-Sterksel


Deel dit bericht:


Waalre in topper onderuit tegen Sterksel.

Marc van Kemenade, trainer van Waalre, bleef na afloop van de topper tegen Sterksel (1-4) rustig, maar inwendig zal hij hebben gekookt. Zijn boosheid was met name gericht tegen linkervleugelverdediger John van Dijk, die een geheel onnodige rode kaart ontving. De 26-jarige routinier liet zich in de 15de minuut verbaal gaan tegen Hashim Haaji en kon vervolgens inrukken. De pas zeventienjarige scheidsrechter Gevers was zeer gedecideerd.
'Ik heb het uiteraard alleen maar van horen zeggen, want het gebeurde helemaal aan de andere kant van het veld', zegt Van Kemenade. 'Maar gezien de reacties van de spelers van Sterksel, maar ook enkele jongens van ons, heeft John iets geroepen wat écht niet door de beugel kan. De rode kaart was in dat geval terecht. Een ervaren speler als Erik Schaeken bespeelt vervolgens zo'n jonge scheidsrechter en pakt hem helemaal in. Dat is de slimheid van Erik en als mijn spelers zich daaraan ergeren, heeft hij zijn doel helemaal bereikt.'
De trainer/speler van de bezoekers was inderdaad nadrukkelijk aanwezig, maar Van Kemenade had zijn spelers hiervoor vooraf gewaarschuwd. 'Ik moet het eigenlijk niet zeggen, maar ik zou haast willen dat wij er zo'n speler bij hadden in onze selectie. Erik zuigt, schaaft en praat constant tegen de scheidsrechter. Door zijn ervaring weet hij precies hoe ver hij kan gaan. Dat heeft misschien niks met voetbal te maken, maar hij zorgt er wel voor dat wij ons volledig uit het spel laten halen en Sterksel de mogelijkheid bieden om de wedstrijd naar zich toe te trekken.'
Schaeken kan een brede glimlach nauwelijks onderdrukken, als hij de woorden van zijn collega hoort. 'Ik denk dan de overwinning verdiend is, maar dat Waalre het aan zichzelf te danken heeft dat het met 1-4 verliest. Marc heeft een goede ploeg en wij hadden er voor gekozen om hen het spel te laten maken. Na de rode kaart, in mijn ogen meer dan terecht trouwens, konden we ons eigen spelletjes spelen en achterover leunen. We hebben immers veel snelheid voorin en verschillende spelers die kunnen scoren. In de tweede helft zijn ze nauwelijks meer gevaarlijk geweest en hadden we ook met grotere cijfers kunnen winnen.'
Enorm
Waalre begon uitstekend en had na een minuut al op voorsprong kunnen staan. Kees Uijthoven, samen met Lowie van Kuringen de meest opvallende speler aan de kant van de thuisploeg, schoot de bal op de paal. Drie minuten laten was Sterksel dicht bij de openingstreffer, maar doelman Lars Bouwmans redde twee maal knap. Hierna was Waalre de betere ploeg, maar na de rode kaart van Van Dijk, werd Sterksel brutaler én gevaarlijker. Toch was de beste kans voor Van Uijthoven. Vrij voor keeper Harm Verstappen schoot bij de bal naast. In de 29ste minuut werd het 0-1. In eerste instantie redde Bouwmans nog op een knal van Bart Berkers, maar in de rebound was hij kansloos.
De formatie van Van Kemenade bleef opvallend aanvallend spelen en kreeg kansen op de gelijkmaker. Zo had Han van de Sanden in de 34ste minuut móeten scoren, na een perfecte voorzet van Uijthoven. De middenvelder kogelde de bal echter over. Dit kwam Waalre duur te staan, want in de blessuretijd kwam Sterksel op 0-2. Schaeken bracht de bal met een lob voor het doel, waar Vincent van den Groenendaal ter plekke was om simpel te scoren. 'Buitenspel' vond Waalre, maar scheidsrechter Gevers oordeelde anders.
Eer
In de tweede helft probeerde Waalre het wel, maar bleef Sterksel eigenlijk gemakkelijk op de been. De ervaren verdediging van de bezoekers liet zich niet gek maken en ruimde alles op. In de 50ste minuut werd het 0-3, opnieuw door Van den Groenendaal en leek de wedstrijd gespeeld. Via een prachtige kopbal van Van Kuringen kon Waalre de spreekwoordelijke eer redden, maar Jordy Doezé maakte aan alle twijfels een einde en schoot de 1-4 binnen. In de slotfase werd het af en toe onvriendelijk en was het goed dat Gevers na ruim negentig minuten eindelijk voor het einde kon fluiten.
Opstellingen:

Waalre: 1. Lars Bouwmans, 2. Bas van Geloven (12. Stefan Claeys), 3. Johan van den Reek, 4. Tim van Schijndel, 5. John van Dijk, 6. Bart Cox, 7. Han van de Sanden, 8. Robbert van Neer, 9. Lowie van Kuringen, 10. Wouter Bosman (Sean Govers), 11. Kees Uijthoven (René Hooijmans).

Sterksel: 1. Harm Verstappen, 2. Steef Polmans, 3. René Bosch, 4. René Bolster, 5. Jordy Doezé, 6. Erik Schaeken, 7. Ruud Nijssen, 8. Jordy Bukkems, 9. Bart Berkers (14. Roel van Moorsel), 10. Vincent van den Groenendaal, 13. Hashim Haaji (12. Thomas Vannisselroij).

 

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

07 november 2017 om 12:42

Wouter zegt:

Wedstrijd gezien, voetbalfanaat?


06 november 2017 om 17:07

voetbalfanaat zegt:

Waarom heeft de KNVB een 17-jarig broekie de (top)wedstrijd Waalre-sterksel laten fluiten???!! wat een aanfluiting!!


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Rode kaart breekpunt in topper Waalre-Sterksel
(Door Willem-Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png