Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Sparta’25 wint in gezapig duel van Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

22 oktober 2017 | - Wedstrijd van de week 

Valkenswaard heeft zelfs aan vijf treffers niet genoeg


Deel dit bericht:


In een spektakelstuk wint Hilvaria verdiend van Valkenswaard.

De kennismaking met het nieuwe kunstgrasveld, is SV Valkenswaard niet meegevallen. De ploeg van trainer Peer van Kemenade ging tegen koploper Hilvaria met 5-6 onderuit en liet met name verdedigend nogal wat steken vallen. Dat het verschil slechts één doelpunt was, had vooral te maken met het va banqu spel dat de Bosuilen in de slotfase gingen spelen. De overwinning voor Hilvaria was echter meer dan verdiend.

Dit gaf Van Kemenade na afloop ook ruiterlijk toe. 'Hilvaria heeft een uitstekend elftal en met name die nummer 7 is erg goed.' De Valkenswaard-trainer doelde op Joerie van Rijswijk, die maar liefst vijf keer scoorde en een constante plaag was voor de geelblauwe defensie. 'Maar ook die nummer 8 (Daan van de Wiel), nummer 9 (Coen van Oorschot) en nummer 11 (Sem Hendriks) maakten het ons heel moeilijk. En met Joost van Doormalen heeft Hilvaria ook nog eens een geweldige spelbepaler in huis. Dit team gaat absoluut mee doen om het kampioenschap.'
De competitie is natuurlijk pas vijf wedstrijden oud, maar ook Henri van de Braak, trainer van Hilvaria, kon er niet onderuit: 'We hebben gewoon een prima ploeg. Met de nodige routine, maar ook jeugdig enthousiasme en onbevangenheid.' Van Kemenade: 'We komen op voorsprong, maar geven de doelpunten daarna te gemakkelijke weg. Noem het te naïef verdedigen of verzin een andere term, maar feit is dat we na rust te weinig hebben gebracht. In de slotfase had François Stokmans bijna nog de 6-6 op zijn schoen, maar dit zou veel te veel van het goede zijn geweest.'
Misverstand
De eerste helft was een waar spektakelstuk. Het tempo lag hoog, er waren veel overtredingen aan beide kanten, ontelbare kansen en zes doelpunten. Hilvaria liet vanaf de aftrap zien dat het naar Valkenswaard was afgereisd om de drie punten binnen te halen. Met druk naar voren werd de ploeg van Van Kemenade overrompeld en dit leidde al snel leidde tot de 0-1 versprong van Hilvaria. Na een misverstand achterin bij Valkenswaard wist Van Rijswijk te profiteren. De bezoekers misten hierna enkele kansen en dit gaf Valkenswaard de kans om terug in de wedstrijd te komen. Na zo'n vijftien minuten viel de gelijkmaker. Nick Thijssen schoot via een been van een verdediger raak: 1-1.
Waar Hilvaria bleef volharden in het missen van kansen, was Valkenswaard bijzonder effectief. In de 25ste minuut passeerde Thijssen de doelman van Hilvaria met een lage schuiver. Ongeveer tien minuten was het hierna rustig, maar toen begon de one-manshow van Van Rijswijk. Hij bracht Hilvaria met een onvervalste hattrick op 2-4, waarbij met name de tweede treffer een 'beauty' was. Op de rand van het zestienmetergebied knalde hij de bal boven in de kruising. Doelman Evert Daams was kansloos.
Stormram
In de tweede helft werd het spelpeil een stuk minder. Valkenwaard ging op jacht naar de welbekende aansluitingstreffer, maar Hilvaria bleef eigenlijk redelijk eenvoudig overeind. Sterker nog: de beste kansen waren voor de groenwitten. Hendriks en Van Rijswijk hadden moeten scoren, maar vonden een prima reagerende Daams op hun weg. In de 73ste minuut werd het alsnog 2-5. Daan van de Wiel kopte knap in. Valkenswaard speelde nu alles of niets en stuurde verdediger Jasper Jansen als stormram mee naar voren. In de 77ste leek hij te scoren, maar zijn kopbal caramboleerde via de lat in de handen van keeper Sjors van Laarhoven.
In de 83ste minuut werd toch 3-5. Erwin Isbouts benutte een strafschop. Even leek Valkenswaard weer op te veren, maar nauwelijks twee minuten later was de marge weer drie. Van Rijkswijk omzeilde alles en iedereen en was ook Daams te vlug af. In de slotfase werd het nog bijna een echte wedstrijd, omdat Valkenswaard twee keer scoorde. Eerste via Erwin Bax, op een voorzet van Thijssen, en daarna door Stokmans, die Van Laarhoven verraste met een dwarrelend afstandsschot: 5-6. Verder kwam het echter niet meer.
Opstellingen:

SV Valkenswaard: 1. Evert Daams, 2. Kay Smets (12. Joery van Breemen), 3. Noël Renders, 4. Jasper Jansen, 5. Sander Donkers, 6. Rob Vlassak, 7. François Stokmans, 8. Erwin Isbouts, 9. Nick Thijssen, 10. Martijn Bax, 11. Ramon van Hooff

Hilvaria: 1. Sjors van Laarhoven, 4. Jisk van Teeffelen, 5. Jesse van de Wal, 6. Ralf Huijbregts (3. Pim Abrahams), 7. Joerie van Rijswijk, 8. Daan van de Wiel, 9. Coen van Oorschot, 10. Joost van Doormaal, 11. Sem Hendriks (12. Dorus van Trier), 16. Greg van Gestel (2. Sander Swaanen), 17. Max de Kort.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

22 oktober 2017 om 20:01

Volger zegt:

Was terechte overwinning. Mochten Bosuilen blij mee zijn. Ze werden op alle fronten afgetroefd.


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Valkenswaard heeft zelfs aan vijf treffers niet genoeg
(Door Willem-Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png