Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Sparta’25 wint in gezapig duel van Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

16 oktober 2017 | - Column 

UNA spoelt op eigen 'bierfest' alsnog kater van 2015 weg


Deel dit bericht:


De analogie is zowel pikant als uitdagend te noemen.


(Door Thieu Vlemmix) 
Het is nu op de kop af twee jaar geleden als UNA, ook dan lijstaanvoerder maar wel in de Topklasse, EVV in Zeelst op bezoek krijgt.
De Limburgers hebben de beruchte reputatie van een ploeg die op z'n eigen helft de hakken in het gras zet en daar de tegenstander geen meter ruimte gunt om aan voetballen toe te komen.

En precies zo verloopt die wedstrijd in 2015. EVV heeft dan weer de beschikking over hun fameuze aanvoerder Joep Op den Kamp. Uiteindelijk valt hen bovendien een godsgeschenk ten deel, als Petar Stoskovic in het UNA doel een - voor hem zeldzame - flater begaat (0-1). Ons treft verder geen hongerklop of soortgelijk malheur. Nee, we weten er in de resterende tijd simpelweg niks op te vinden, om Echt echt pijn te kunnen doen. En dus verlaat UNA zwaar teleurgesteld het veld, waarop het tenslotte zelfs nog met 0-2 is afgedroogd en waardoor het meteen koploper af is. Het bier op het Oktoberfest in de kantine heeft die avond een bittere nasmaak, het zicht op de bovenste positie(s) verdwijnt vanaf dan snel uit beeld. Misschien is er achteraf één kleine genoegdoening: UNA zal aan het einde van dat seizoen toch nog promoveren naar de Tweede Divisie, EVV niet.

Herhaalt geschiedenis zich?
We zijn nu dus twee jaar verder en staan opnieuw bovenaan, in de derde Divisie wel te verstaan. Analoog aan toen, komt EVV (inclusief de vorig jaar in Zeelst als topschutter mislukte Chefrino Eind) in oktober tijdens UNA's 'Oktoberfest' op bezoek en zal zich - bij gebrek aan een mijnschacht in Zeelst om zich in te verschuilen - naar verwachting terug trekken achter een levendige Limburgse muur. Kijk alleen maar naar hun doelsaldo: in 7 duels hebben de koempels er 7 gemaakt en 4 tegen gekregen! Dat is op zichzelf al waarschuwing genoeg; UNA staat op 21-6! We zijn in de aanloop dus uiterst benieuwd wat Jeroen van Bezouwen c.s. verzinnen, om te voorkomen dat we als koopje op de eigen veiling van 3 november terecht gaan komen. Tegen HSC '21 hebben we al een voorproefje gehad, van de strijdwijze die sommige ploegen tegen ons hanteren.

En het wordt weer zo'n wedstrijd, hoewel de bezoekers aanvankelijk het betere van het spel hebben. Ook nu is er Limburgs fortuin als Willem Tieben de bal na een half uur in eigen doel schiet (0-1). Herman Kuiphof zou zeggen 'zijn we er toch ingetuind'. Veel spelers van UNA hebben hun dagje niet. Voorin laat Nick Tielemans zijn goddelijke gaven al enkele weken achter in het kleedlokaal, zit Brian Boogers behoorlijk in de pocket bij zijn tegenstander en levert ook het loopwerk van Mart van de Gevel weinig op. Tel daarbij, dat op het middenveld alleen Teun een voldoende scoort, dan is het zeer matige spel van UNA tegen deze lastige tegenstander al behoorlijk verklaard. Na bijna 70 minuten is er het eerste lichtpuntje: Mart van de Gevel brengt 'de luifel' in extase door in het strafschopgebied het snelst te reageren: 1-1. En dan zijn de rapen gaar, want nu gooit UNA alle remmen los. En tegen een losgeslagen UNA zijn weinig tegenstanders opgewassen. Ook dit – toch een uur lang sterke - EVV niet. Een minuut voor tijd gebeurt het dus toch nog, als Niek van Boekel na een goede actie de bal beheerst binnenschuift, ons daarmee de winst bezorgt en de luifel doet exploderen: 2-1.
...de luifel....

Nog steeds zijn we ongeslagen en dat is na afloop genoeg reden om ons onder te dompelen in het meest Duitse folksfest dat er bestaat: het Oktoberfest. Ik was ooit in Munchen op de zestig voetbalvelden grote Theresien Wiese, waarop alles enorm is. De tenten, het aantal bezoekers, de literse bierpullen, de vrouwenboezems; dan is het bij UNA maar behelpen....

Maar toch gaat op deze avond van de mooie nalatenschap van de bruiloft in 1810 van Theresia van Saksen-Hildburghausen en Lodewijk van Beieren, Zeelst terecht weer eens ouderwets uit de bol. Samen met de spelers die de nare nasmaak van twee jaar geleden met overgave wegspoelen. En met zelfs 'man of the match' Pieter-Jan Scheerlinck als solozanger op het podium. Wordt het toch nog mooi. Samen met de sportief meevierende spelers van EVV, die nog lang in de oergezellige UNA kantine blijven hangen...
En nu op naar de kraker Jong Vitesse-UNA.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png