logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Enosh Paramalingam en Nathan Smith naar Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Benn Soetens (RKVVO)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluitavond AVE: gezellig en weer het dak eraf.

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

20 september 2015 | - Wedstrijd van de week 

WODAN en FC Eindhoven kunnen nauwelijks boeien


Deel dit bericht:


Graag had ik hier verteld over prachtige doelpunten, oogstrelende individuele acties, fraaie combinaties en fantastische reddingen van de beide doelverdedigers. Jammer genoeg was de wedstrijd tussen WODAN en FC Eindhoven/av het aanzien nauwelijks waard.


Wat voornamelijk bleef hangen waren de onderlinge irritaties en het veelvuldige commentaar op de leiding. Kortom: de 0-0 was eigenlijk een prima afspiegeling van het kijkersplezier.

Vooraf werd voorspeld dat WODAN het heel moeilijk zou gaan krijgen tegen het zwaar versterkte FC Eindhoven. Dit was echter pas in de slotfase het geval, toen de thuisclub met tien man kwam te staan, na een rode kaart (twee maal geel) voor Mark Coolen. Zeker in de eerste helft en een deel van de tweede helft was WODAN absoluut niet de mindere en waren de beste kansen zelfs voor de ploeg van Pierre van Berkel. Tot ergernis van diens college Marcel van der Kamp, die zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken stak.

Bij FC Eindhoven onder de lat stond de 24-jarige Angelo van Veen. Hij was de vervanger van vaste doelman Remy Hendrikx, die tijdens de warming-up geblesseerd moest afhaken. Er moest toen worden gewacht op Van Veen, die eerder met het tweede elftal van de blauwwitten had gespeeld. De robuuste sluitpost bleef knap overeind en na een weifelend begin, deed hij het uitstekend. Twee was hij attent bij kansen voor WODAN, na matig ingrijpen in de FC Eindhoven-defensie.

Commotie
Wat vanaf het begin opviel, was het soms warrig optreden van scheidsrechter Kaya. Hij was niet altijd consequent en trad niet doortastend op. Dit zorgde voor nogal wat onrust binnen en buiten de lijnen. Van Berkel sprong in de 15de minuut bijna uit zijn vel, toen de grensrechter van FC Eindhoven vlagde voor vermeend buitenspel van Mitch Bastiaans.
Het betekende het eerste opstootje in een Eindhovens onderonsje dat eigenlijk nooit een aantrekkelijk voetbalpotje werd. Het was bijna een godswonder dat er 'slechts' een rode kaart viel, want meer spelers én beide trainers gingen enkele malen over de schreef. Tegenover elkaar en tegen de leidsman.

FC Eindhoven speelde een allerbelabberdste eerste helft. Passes kwamen niet aan, er was ontzettend veel balverlies en verdedigend was het ondermaats. Van der Kamp greep al vroeg in. Jongeling Mitchel Kluijtmans ging naar de kant en in zijn plaats kwam verdediger Roger Vrede. Pas in de 37ste verscheen FC Eindhoven voor het eerst gevaarlijk voor het doel van WODAN. Doelman Dave Voogt redde knap op een schot van Bas de Haas.

Surplus
Na de rust werden de bezoekers wat sterker. De donderspeech van Van der Kamp had enigszins resultaat gehad en over de inzet van de blauwwitten kon niet meer worden geklaagd. Voetballend was er echter nog genoeg te wensen en ondanks het surplus aan kwaliteit bij de tegenstander, bleef WODAN relatief simpel op de been. In de 59ste had de thuisclub op voorsprong moeten komen. Bastiaans verscheen vrij voor het doel, maar knalde van dichtbij de bal op een verdediger. Nauwelijks vijf minuten later knalde Aygun van afstand de bal op de lat.

Pas in de slotfase ging FC Eindhoven écht op jacht naar de volle winst. Onder aanvoering van Adil Zouthane en Bas de Haas werd WODAN teruggedrongen in de eigen verdediging. Doelman Voogt hield zijn team op de been en De Haas had in de blessuretijd pech dat zijn inzet op de paal belandde. Het zou ook veel te veel van het goede zijn geweest. De 0-0 werd door beide teams met gemengde gevoelens ontvangen.

Opstellingen:

WODAN: 1. Dave Voogt, 3. Mick Schoonheijm, 4. Ricky van Dongen, 6. Mark Coolen, 7. Eleis Zahid, 8. Aliriza Aygun (19. Tarik Ouzalah), 9. Mohamed Oukadi (Danny Renders), 11. Mitch Bastiaans, 13. Niels Reijnders, 14. Lex Vincken, 16. Davy Bastiaans.

FC Eindhoven/av: 19. Angelo van Veen, 2. Stephanus Reker, 4. Bjorn Becker, 5. Gerald van Veen, 6. Richard Looijmans, 7. Rico Hendrikx, 8. Bas de Haas, 10. Adil Zouthane, 11. Mitchel Kluijtmans (17. Roger Vrede), 12. Tom Sheridan, 14. Jordi van Meurs.

 
 
 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

WODAN en FC Eindhoven kunnen nauwelijks boeien
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png