Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Aart Verberne (Geldrop)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma voor 24 en 25 februari

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Langs de lijn met: Peer Kruizinga (Brabantia)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht/uitslagen inhaalwedstrijden

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Trainerscarrousel. Cirkel bijna rond op enkele clubs na

LEES MEER

Sportspreekt
Digitale-poster-AVE(sliderhome).jpg
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Connected.footbal
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

15 oktober 2017 | Nieuws

Oirschot Vooruit legt het af op bezoek bij Brabantia


Deel dit bericht:


Vlak voor rust keek Brabantia nog aan tegen een nipte achterstand. Maar nog voor rust stelde het orde op zaken en legde het de basis voor een 5-3 overwinning.

Het was vanaf de eerste minuut een bijzonder interessant treffen op sportpark Strijp tussen Brabantia en Oirschot Vooruit. Beide ploegen probeerden elkaar vast te zetten en dat resulteerde in een fysieke strijd waarin de verschillen miniem waren. Dat was na vijftien minuten spelen dan ook te zien op het scorebord. Oirschot Vooruit nam via Dennie Banda de leiding nadat de defensie van Brabantia er niet al te gelukkig uit zag. Maar een paar minuten was het alweer raak aan de andere kant waar Moreno Koenders wist raak te schieten. Al was er uit Oirschotse zijde de nodige kritiek op dit doelpunt omdat zij vonden dat Koenders buitenspel stond. Scheidsrechter Mandemakers was echter niet gevoelig voor de bezwaren en besloot de treffer goed te keuren.

Drie keer
Het discutabele doelpunt van Koenders bleek voor hem de opmaat naar een mooie middag. In totaal wist hij drie keer te scoren, waarvan de laatste twee zeer fraai waren. "Het ging lekker vandaag. Ik kom terug van een lange blessure en dan is het wel lekker om zo'n wedstrijd te spelen", geeft de spits na afloop van het gewonnen duel aan. "Maar het was wel spannend vandaag. We komen twee keer op achterstand en geven ook tot twee keer toe een penalty weg waardoor we het onszelf nog moeilijk maken."
In de eerste helft zag het er lange tijd niet naar uit dat Oirschot Vooruit zou zwichten voor Brabantia. Na de 1-1 ging de ploeg van Piet Drijvers opzoek naar mogelijkheden om de Eindhovense ploeg pijn te doen. Joris Swaanen was met een goed geschoten vrije trap dichtbij, maar Jesse Renders wist de bal nog uit de hoek weg te tikken. Even later kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Fons Meeuwis werd in het strafschopgebied van Brabantia neergelegd en dat was voor Mandemakers voldoende reden om de bal op de stip te leggen. Swaanen nam de verantwoordelijkheid en schoot zijn ploeg naar een 1-2 voorsprong.
Korte duur
Drijvers zag dat zijn ploeg het niet slecht deed in het eerste bedrijf. "We hebben goed gespeeld. We gaven nauwelijks iets weg en dat ging 44 minuten goed." In de laatste minuten voor rust zag Oirschot Vooruit de voorsprong omgebogen worden in een 3-2 achterstand. Ferry Aerts en Koenders waren degenen die ervoor zorgden dat niet de bezoekers maar de gastheren met een heerlijk gevoel aan de thee konden komen. "Die tik zijn we niet meer te boven gekomen. De gehele tweede helft konden we daar niet meer overheen komen. Daarin moeten we mentaal sterker worden. Vorig jaar kwam dat nog wel vanzelf goed vanwege de klasse die wij hebben, maar op een hoger niveau moet je daar toch mentaal op voorbereid zijn."

Brabantia had de touwtjes stevig in handen in de tweede helft en het was dan ook wachten totdat zij de genadeklap uitdeelden. Die kwam er nadat Oirschot Vooruit met tien man verder moest na een rode kaart voor Alex van Overdijk vanwege natrappen. Aerts bracht zijn naam nog een keer op het scoreformulier en leek daarmee het verzet van de bezoekers te breken. Maar een paar minuten voor het einde werd nog even penibel voor Brabantia. Meeuwis werd wederom tegen de grond gewerkt. Banda verzilverde de mogelijkheid om nog in de buurt van een gelijkspel te komen. Maar alle hoop vervloog toen Koenders van afstand de bal over Stockman in het Oirschotse doel wist te krijgen.

Opstellingen
Brabantia: 1. Jesse Renders, 2. Bart Kruizinga (15. Clifton Pikero), 4. Joshua Tan, 7. Rai Maxwell, 8. Stijn Lamers, 21. Ferry Aerts, 14. Florian Ross, 3. Gerrit Breton, 18. Bas Crijnen (6. Wesley Jeoffrey), 9. Moreno Koenders, 16. Wouter de Kramer (10. Ryley de Jong)

Oirschot Vooruit: 1. Niels Stockman, 2. Dorus Kemps (12. Gijs Sebregts), 5. Joost Kemps, 7. Dorus van de Wal, 8. Alex van Overdijk, 9. Fons Meeuwis, 10. Max van Kollenburg (14. Koos Gloudemans), 11. Bram Meeuwis, 13. Dennie Banda, 16. Joris Swaanen (4. Sjoerd van de Wal), 18. Job van Gestel


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems

Nieuwsarchief Nieuws

Oirschot Vooruit legt het af op bezoek bij Brabantia
(Door Gerard Verhagen)
Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
Connected.footbal
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg