Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Sparta’25 wint in gezapig duel van Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

15 oktober 2017 | - Wedstrijd van de week 

De Valk kan koploper Geldrop geen pijn doen


Deel dit bericht:


Geldrop wint met ruime cijfers van De Valk

Bij de rust was het pas 2-1 en leek er voor De Valk nog van alles mogelijk. In de tweede helft kwam de voorsprong van koploper Geldrop echter geen moment meer in gevaar en liep de ploeg van trainer Pierre van den Eeden uiteindelijk simpel uit naar een 5-1 overwinning. Grote man bij de groenwitten was Ben Bruisten, vervanger van de afwezige Coen Jansen, die drie maal scoorde.
Van den Eeden miste tegen De Valk zijn volledige as: naast Coen Jansen (vakantie), waren ook spits Mark Janssen en centrale verdediger Tom Dekkers niet beschikbaar. Beide spelers waren geblesseerd. Zijn collega Ruud van der Rijt moest het stellen zonder middenvelder Luuk Broers. Deze speler, met de nodige diepgang in zijn spel, werd node gemist. De Valk probeerde het wel, maar er zat te weinig creativiteit in het spel van de Valkenswaardenaren. De twee spitsen, Tecer Tufan en Sherry Kindo Kamara, stonden dus vaak tegen een overmacht aan tegenstanders.
Alleen in de eerste helft konden de bezoekers enig gevaar stichten. In de 23ste minuut was er een prima actie van Kindo Kamara, die twee spelers van Geldrop zijn hielen liet zien en passte op Tufan. De behendige vleugelspits speelde zich goed vrij en knalde de bal voorbij doelman Yannick Derix. Het was de 1-1, want twee minuten eerder was de thuisclub op voorsprong gekomen. Joep van de Velden kopte de bal op de lat en in de rebound schoot Rik Doeze prachtig raak. Keeper Dennis Verhoeven was kansloos.
Misser
Vanaf de gelijkmaker kwam de wedstrijd enigszins los en was Geldrop de bovenliggende partij. Overigens niet nadat De Valk een enorme kans om zeep had geholpen. Brian Vermeer ging op links goed door en legde de bal panklaar voor Jean-Marc Clare. De middenvelder kon de hoek uitzoeken, maar maaide volledig over de bal heen. Deze misser kwam de geelzwarten duur te staan. Geldrop nam het heft in handen en kreeg kansen via Patrick Philippart en Rik Doeze. Beiden stuitten nog op doelman Verhoeven, maar het leek slechts een kwestie van tijd dat de thuisclub opnieuw op voorsprong zou komen. In de blessuretijd was het alsnog raak. Ben Buisten kopte schitterend in, na een fraaie voorzet van Aart Verberne (ex-De Valk).
'Dit was voor ons wel de bevrijding', verklaarde de drievoudig doelpuntenmaker na afloop. 'Tot die tijd kon De Valk ons aardig bijbenen. Na rust verwachtten we een sterk aandringende tegenstander, die vroeg druk zou zetten, maar we zijn eigenlijk nooit in gevaar geweest.' Een gegeven dat ook Geldrop-trainer Pierre van den Eeden bemerkte. 'Ik vond dat De Valk in de eerste helft te veel ruimte kreeg en heb het team dus net even anders neergezet. Toen kwamen hun beweeglijke spitsen nauwelijks meer aan de bal en konden we rustig op zoek gaan naar een grotere voorsprong.'
Wapenfeit
De 3-1 viel reeds in de 49ste minuut. Een afgeslagen aanval werd door Bruisten ineens op de pantoffel genomen en de bal verdween onhoudbaar in de linkeronderhoek. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld, al gaf De Valk (lees: Kindo Kamara, red.) zich niet zomaar gewonnen. In de 60ste minuut speelde hij zich prachtig vrij en kogelde de bal op het doel van Geldrop. Doelman Derix zag de bal rakelings naast de kruising verdwijnen. Het was het enige wapenfeit van De Valk, dat centrale verdediger Antwan Rijkers mee naar voren stuurde, maar geen voet aan de grond kreeg. In de 87ste minuut werd het duel beslist. Een voorzet vanaf rechts werd binnengelopen door Donny Dirkx.
De spelers van De Valk bogen het hoofd en in de allerlaatste minuut bekroonde Bruisten een goede wedstrijd met zijn derde treffer. Hij klopte Verhoeven met een knappe lob. 'Ik scoor niet zo vaak drie keer in één wedstrijd. Vandaag stond ik voor het eerst in de basis en het beviel me uitstekend. Volgende week is Coen Jansen weer terug, maar stiekem hoop ik toch op meer speeltijd. Ik heb in ieder geval mijn visitekaartje afgegeven.' Van den Eeden kon een brede lach niet onderdrukken: 'Ben heeft het uitstekend gedaan. Hij zei dat de trainer geen vertrouwen in hem had. Haha! Die heeft hij in ieder geval iets duidelijk gemaakt.'
Opstellingen:

Geldrop: 1. Yannick Derix, 2. Hugo Beets, 3. Sander Heesakkers, 5. Aart Verberne, 7. Joep van de Velden (26. Wessel van Moorsel), 9. Patrick Phillippart (15. Donny Dirkx), 12. Rik Doeze, 14. Mark Werts (6. Willem in 't Anker), 17. Yannick Desriac, 18. Jeroen de Kort, 24. Ben Bruisten.

De Valk: 1. Dennis Verhoeven, 2. Dion Vermeulen (10. Tim Bombeeck), 3. Michiel van den Besselaar, 4. Mike Bruinen, 7. Tecer Tufan, 8. Luca Streppel (6. Luuk Jansen), 11. Sherry Kindo Kamara, 14. Antwan Rijkers, 15. Jean-Marc Clare, 17. Bas Gulpers, 22. Brian Vermeer.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

De Valk kan koploper Geldrop geen pijn doen
(Door Willem-Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png