Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Alle uitslagen Districtsbeker + geplaatste ploegen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Erwin van den Broek (Gemert)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Doe mee met de Tank en Win actie FC Eindhoven

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Radio JND Oktoberbest
bannersanidump(slider)2.jpg
Sportspreekt
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

11 oktober 2017 | Nieuws

Rick Kantelberg schrikt van het aantal tegendoelpunten


Deel dit bericht:


Kantelberg wil snel orde op zaken in defensie Nieuw Woensel.

Drie wedstrijden op rij verloren en liefst 19 doelpunten tegen. Het is de harde realiteit van de zwakke competitiestart die Nieuw Woensel kent.
Waar de Eindhovense ploeg in de eerste wedstrijd tegen Valkenswaard de schade nog beperkt wist te houden (5-3 verlies), is dat de afgelopen twee speelrondes niet het geval. In eigen huis werd er met 1-6 verloren van Bladella en op bezoek bij Hilvaria ging de ploeg van Rick Kantelberg met 8-1 onderuit.


Focus op defensie

Kantelberg zal ongetwijfeld dit seizoen zich anders hebben voorgesteld dan het scenario dat nu gade wordt geslagen. ",Ik ben zelf wel geschrokken van het aantal tegendoelpunten dat wij krijgen. Tegen Valkenswaard speelde wij niet eens zo slecht, maar toen kreeg onze keeper rood waardoor wij 35 minuten met een man minder speelden. Maar tegen Bladella werden er gewoon teveel persoonlijke fouten gemaakt. En die persoonlijke fouten zullen er wel uit moeten de komende tijd", legt Kantelberg uit.

De trainer van Nieuw Woensel baalt flink van de slechte start van zijn ploeg. "We hadden een stijgende lijn te pakken in onze bekerwedstrijden. Voorin hebben we bijvoorbeeld kwaliteit genoeg om kansen te creëren en deze ook af te maken. Dat zie je bijvoorbeeld wel aan het aantal doelpunten dat we toch tegen Valkenswaard maken. Maar we zullen ons nu wel meer gaan focussen om de nul te houden. En als we binnenkort drie keer gelijkspelen is dat ook prima. Want drie gelijke spelen zijn ook drie punten." Kantelberg weet in ieder geval zeker dat er meer in zit in zijn groep. "We hebben een team dat nu echt de wil heeft om te winnen. Dat was er vorig jaar wat minder. En ook al hebben we nog steeds een vrij jonge groep, toch merk je op de trainingen wel dat er meer potentie in zit."

Vertrek voorzitter
Naast de slecht verlopen seizoenstart van Nieuw Woensel, kwam er een maand geleden ook het bericht dat Leo Kantelberg (vader van Rick Kantelberg) zijn taken als voorzitter van de club opgaf. Een gebeurtenis waar Rick Kantelberg zich niet al teveel van probeert aan te trekken. "Ik ben de trainer dus ik ben verantwoordelijk voor voetbaltechnische zaken. Maar met bestuur kwesties heb ik niets te maken." De coach vernam het nieuws van zijn vader via een WhatsApp-groep. "Er kwam een bericht in de groep van al onze trainers dat hij was opgestapt. Toen heb ik mijn vader wel even gebeld om te vragen hoe en wat. Maar ik heb er in principe niks mee te maken."

Het vertrek van zijn vader als voorzitter van Nieuw Woensel heeft Kantelberg niet aan het denken gezet. "Het is voor mij nooit een issue geweest of ik aan zou blijven als trainer. Ik ben als trainer alleen maar bezig met voetbalzaken. En wat er in de bestuurskamer gebeurt daar houd ik mij, behalve voetbaltechnische dingen, niet zo mee bezig." Of de toekomst van Kantelberg na dit seizoen ook nog bij Nieuw Woensel ligt, weet hij nog niet. "Afgelopen seizoen zei ik dat dit jaar mijn laatste zou worden bij de club. Maar ik heb op dit moment een leuke groep. En dat kan van invloed zijn dat ik zeg van ik wil hier nog wel even door."


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems