Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Braakhuizen pakt herkansing en promoveert

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Bladella via Braakhuizen naar tweede klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SBC promoveert. ACHT legt het af tegen Schijndel.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Bart van den Hurk (vv ACHT)

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Borrenbergs Bouwbedrijf Brabant Sports

9 oktober 2017 | 4e klasse F

Steensel - De Weebosch: 1-1


Deel dit bericht:


vv Steensel doet zich wederom tekort in een thuiswedstrijd, nu tegen De Weebosch
Daar waar twee weken terug thuis tegen Bergeijk maar één ploeg recht had op de overwinning maar uiteindelijk, door een totaal onnodig weggevertje, zelfs geen gelijkspel gegund bleek, was er vandaag thuis tegen De Weebosch wederom een te karige beloning voor een energiek spelend vv Steensel. Met een uiteindelijke 1-1 eindstand stapte het team van vv Steensel teleurgesteld van het veld en bleef het nog lang stil in de kleedkamer.
Volkomen begrijpelijk: met vijf punten meer doe je gewoon mee maar de harde realiteit is dat er nu één punt op de teller staat. En toch kunnen een aantal driepunters niet langer uitblijven als vv Steensel met dit elan blijft spelen.

vv Steensel liet vanaf de aftrap zien wat de intentie was voor vandaag. De ene aanval na de andere rolde af op het doel van de Weebosch. Met name over de rechterflank liet Twan Bierens zijn directe tegenstander keer op keer z'n hielen zien en reeds in de derde minuut ontstond uit diens voorzet een niet te missen kans voor Dorus van den Broek. Maar helaas, op vier afstand produceerde Dorus een net niet krachtig genoeg zijnde afwerking en kon doelman van Meurs van De Weebosch ternauwernood redding brengen. Toch leek de voorsprong een kwestie van tijd, de ene voorzet na de andere belandde in de zestien maar de mogelijkheden verzandden in diverse scrimmages of werden net niet alert genoeg afgerond. In de 24e minuut had De Weebosch-doelman alle geluk van de wereld, bij zijn uitverdedigen werd de bal geblokt door de jagende Twan Bierens en de bal leek in het lege doel te rollen. De bal belandde ook tegen het netje en diverse supporters juichten reeds, maar helaas het bleek net achter de paal tegen het zijnetje.
Als donderslag bij heldere hemel in de 27e minuut: vv Steensel had nog geen enkele kans weggeven en één communicatiefout in de verdediging wordt genadeloos afgestraft. Moet gezegd: ook keurig afgestraft, een tegenaanval over links wordt uiteindelijk met één keer raken voorgegeven waarna aanvoerder Ramon van Meurs van de Weebosch de bal resoluut achter Steensel doelman Jordy van Dooren in het doel knalt: 0 – 1 voorsprong voor de Weebosch.
En eerlijk is eerlijk, hierna ontstaat een fase waarin De Weebosch het team van vv Steensel over de knie had kunnen leggen. De onrechtvaardig aanvoelende achterstand leek door vv Steensel snel recht gebreid te willen worden. Echter met veel te gehaast spel werd er ook keer op keer balverlies geleden en werd De Weebosch vele malen in een kansrijke omschakelingsmogelijkheid gebracht. Steensel mag zich gelukkig prijzen dat het in die fase tot aan de rust niet meer schade oploopt. De Weebosch gaat hier te slordig mee om en komt ook niet aan echte kansen toe. Dus al met al een zeer matige fase in deze verder boeiende wedstrijd.

Na de thee blijkt de rust en de organisatie weer terug bij vv Steensel dat de gaspedaal nog steviger intrapt. In een soortgelijk scenario als de eerste fase voor rust blijft Steensel de gasten uit De Weebosch vrijwel gedurende de gehele tweede helft onder druk houden. De meer dan verdiende gelijkmaker valt: een zeer fraaie aanval over links waarbij Luuk van Hoof het overzicht bewaart, keurig teruglegt op Marijn van de Ven die snoeihard afdrukt, welk schot nog wel wordt gekeerd door De Weebosch doelman maar waarbij de rebound een simpele prooi is voor Twan Bierens: 1 – 1 in de 60e minuut.
Bij de aftrap voor dit doelpunt staat vv Steensel weer als een getergd roofdier klaar om de tegenstrever definitief te verslinden. Maar dit is echter buiten de waard gerekend, meteen vanaf de aftrap gaat De Weebosch in voorwaartse richting, wordt laatste man Thomas van der Aa simpel omspeeld door de rechterspits die de bal voorgeeft en ingeschoten wordt door de linkerspits. Via de paal, het onderbeen van doelman van Dooren en nogmaals de paal verdwijnt de bal uiteindelijk uit de doelmond. En wederom eerlijk is eerlijk: dit had ook zomaar de genadeklap voor vv Steensel kunnen zijn. Als je er na zo'n overwicht en met zoveel energie en moeite er net in geslaagd bent om nu pas de gelijkmaker te fabriceren en je dan weer meteen afgestraft zou worden dan zou er zo maar eens heel veel kunnen gebeuren in de koppies.
Gelukkig en terecht (maar dat telt helemaal niet in het voetbal) blijft dit vv Steensel bespaard. En men gaat verder met waar men gebleven was: de aanvallen van vv Steensel gaan nu over links en over rechts en bij diverse hachelijke situaties in the box weet De Weebosch toch telkens het vege lijf te redden. Ook nog in twee situaties waarbij de ingevallen en debuterende A1-speler Maikel Straver een rol speelt. In minuut 87 neemt hij een subtiel voorzetje van rechts meteen volley "a la Toivonen" maar de bal scheert rakelings over het doel. In blessuretijd lost Maikel, na een fraaie aanval over links, nog een machtig afstandsschot maar doelman van Meurs redt wederom bekwaam.

Symptomatisch:
Een tevreden spelersgroep en een zich tevreden uitsprekende trainer van De Weebosch stappen van het veld. Een teleurgestelde spelersgroep en trainer van vv Steensel stappen van hetzelfde veld.
Echter:
Over die teleurstelling moet je heen stappen met de wetenschap dat een dergelijke passie altijd en snel de nodige driepunters op gaat leveren.

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg