Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Braakhuizen pakt herkansing en promoveert

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Bladella via Braakhuizen naar tweede klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SBC promoveert. ACHT legt het af tegen Schijndel.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Bart van den Hurk (vv ACHT)

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Ballenkoning

8 oktober 2017 | 1e klasse C

FC Tilburg - Best Vooruit: 1-1


Deel dit bericht:


Best Vooruit doet zich tekort

Voor Best Vooruit was de fusieclub FC Tilburg (Longa, NOAD en RKTVV) een onbekende ploeg. Deze fusieclub FC Tilburg had haar taktiek duidelijk aangepast aan Best Vooruit. Met een defensieve instelling werd Best Vooruit bestreden en dit leverde uiteindelijk 1 punt op.

Met Jordy Leenders op de rechtsbackpositie werd de wedstrijd aangevangen. FC Tilburg gunde Best Vooruit de bal en trok zich terug op eigen helft bij balverlies. Uiteindelijk bleek de bovengenoemde taktiek lonend. Bij hoekschoppen en vrije trappen trok de boomlange nr. 17 van FC Tilburg naar voren om de bal in te koppen dan wel terug te koppen.
Voor Best Vooruit was het moeilijk om door de defensie van FC Tilburg te breken. Opmerkelijk was wel dat drie inworpen achter elkaar door de scheidsrechter werd afgefloten. Ingooien is blijkbaar toch moeilijker dan gedacht. Pas in de 15de min. zette FC Tilburg een eerste aanval op. De daaruit voortvloeiende voorzet verdween huizenhoog over en naast het doel van Best Vooruit. Best Vooruit kreeg wel wat kansjes, maar wist in de eerste helft niet echt gevaalijk te worden. Vermeldenswaard zijn de pogingen van Robin Buiks en Kenneth van de Wiel. Robin Buiks wist zijn hoofd niet goed tegen de bal te krijgen uit een dieptepass van Xander Scheepens. Kenneth van de Wiel probeerde het van ongeveer de helft, omdat de keeper van Fc Tilburg te ver voor zijn doel stond. De bal verdween helaas naast het doel. De pogingen van FC Tilburg kwamen voort uit corners.De rust ging dan ook in met een 0-0 stand.

Zonder wissels ging Best Vooruit in de tweede helft de strijd aan. In de 52ste min. kon Kenneth van de Wiel uit een pass van Thomas van Heukelom schiten, maar helaas in handen van de keeper. Amper een minuut later was het toch raak. Erdi Atakan werd vrij gespeeld en met een fraaie stift liet Erdi de 0-1 aantekenen. Jammergenoeg liet Robin Buiks in de 55ste min. na om de 0-2 op het scorebord te zetten. Vrij voor de keeper werd de bal tegen de paal geschoten. Normaal mist Robin een dergelijke kans nooit. FC Tilburg kwam uit zijn schulp en wist zoals hierboven omschreven via corners gevaarlijk te worden. Na weer een goede kans voor Robin Buiks -zijn schot was te slap en ook naast het doel- werd in de 65ste min. de 1-1 gescoord. De bal werd teuggekopt door de nr. 17 van FC. Tilburg en de nr. 4 van FC Tilburg wist de bal via zijn knie in de bovenhoek te werken. Kort daarna kreeg de nr. 18 van FC Tilburg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Best Vooruit ging op jacht naar de overwinningstreffer, maar FC Tilburg wist met 10 man stand te houden. Na een goede actie van Robin Buiks wist de keeper van FC Tilburg met zijn voet redding te brengen De overwinning had in de laatste minuut naar FC Tilburg kunnen gaan. Weer werd de bal uit een corner door een kopbal van de nr. 17 voor het doel gebracht. Van dichtbij werd de bal ingeschoten, maar Denny Witjes wist de bal over de lat te tikken. De eindstan was en bleef 1-1 en daarmee deed Best Vooruit zich tekort.

Opstelling Best Vooruit:
Denny Witjes, Jordy Leenders (85ste min Bram Toebes), Jorn van de Wiel, Jeroen Libregts, Ronald de Koning, Teun van Genugten (83ste min. Bas Reininga), Xander Scheepens, Thomas van Heukelom, Kenneth van de Wiel, Erdi Atakan (75ste min. Tim Fiolet), Robin Buiks

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg